Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#381 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2010 - 21:29

Jest ktoś chętny jutro na jakąś "setkę" ? albo ok 140 km do Mińska i z powrotem ??

#382 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 28 maj 2010 - 10:46

Nie wiem jak wy :-), ale ja jutro chcę zrobić to:
http://www.bikemap.net/route/512164
Jak ktoś chętny, to jak zwykle pod fontanną o 10.

#383 Cyklop

Cyklop
  • Użytkownik
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maj 2010 - 17:50

W Secyminie uważaj na psy :), poza tym calkiem fajna trasa, jechałem coś podobnego nie dawno.

#384 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 28 maj 2010 - 21:06

Zmiana godziny na jutro na 9.

#385 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maj 2010 - 21:24

A co to za zwyczajeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

#386 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maj 2010 - 22:49

Nie wiem jak wy :-), ale ja jutro chcę zrobić to:
http://www.bikemap.net/route/512164.

Masz może to w formie track-a na Garmina?

#387 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 maj 2010 - 17:44

Sorki - już znalazłem na tej stronie przycisk "eksport do GPS" :oops:

I jak ta trasa - asfalcik na całej długości równy jak stół?

#388 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 30 maj 2010 - 21:14

Mogę Ci sam powiedzieć że z Cybulic do Śladowa jest czasami kiepsko, ale od Śladowa do Chodakowa jest najładniejszy asfalt w okolicy i przy okazji jest to droga z nikąd do nikąd, bardzo mały ruch i dobrze się tam jeździ.

#389 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 czerwiec 2010 - 11:48

vortac, - pozwoliłem sobie na lekką modyfikację Twojej trasy Tarczyńskiej, która omija spory fragment od Prac Małych do Tarczyna przez Komorniki, który jest dziurawy i bardzo niebezpieczny z powodu dużego ruchu. Zamiast tego wyrysowałem drogę przez Marylkę po nowiutkim asfalcie i do tego praktycznie bez ruchu samochodowego. Jest 5 km dłuższa, ale chyba warto. http://www.bikemap.net/route/518832

#390 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 15:08

Do Tych jadących te 234km na kolacje spora ilość makaronu i na śniadanko poprawka ale nie w dużej ilości.

W wawie słonecznie ale wiaterek w czoło Pn-Wsch choć nie jakaś wichura 3-5km/h szerokiej drogi i bez "kapci" kałuże omijajcie dużym łukiem jak będą :-P

Powodzenia !!

#391 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 16:37

Coś mi się wydaje że nici z wycieczki - patrząc na pogodę...

#392 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 02 czerwiec 2010 - 16:42

Wygląda, że raczej na pewno wypad jest przełożony na sobotę.
Jutro w zależności od zapewne dynamicznie zmieniającej się pogody :-) może jakieś małe kręcenie. Tarczyn, Skierniewice? Właśnie wali czarna wielka chmura...

#393 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 18:20

Jutro w zależności od zapewne dynamicznie zmieniającej się pogody :-) może jakieś małe kręcenie. Tarczyn, Skierniewice? Właśnie wali czarna wielka chmura...

No chyba że jakieś błotniki pożyczysz ;-) Jeśli masz takowe urządzenia :mrgreen:

#394 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 19:04

ja w niedzielę w tą burzę jechałem i było przyjemnie gdyby nie grzmoty nad głową :mrgreen:

#395 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 02 czerwiec 2010 - 19:11

ja w niedzielę w tą burzę jechałem i było przyjemnie gdyby nie grzmoty nad głową :mrgreen:

No ja też, nie raz w tym sezonie już w deszczu jechałem, ale stwierdziłem że mam to w d., głównie przez to że potem cały rower ubłocony i co najgorsze, napęd się szybko zaciera i trzeba smarować. Już nie mówie o tym że cały usyfiony do domu wracam ;)

#396 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 03 czerwiec 2010 - 14:24

Wciąż jestem w trakcie poznawania tras wokół Warszawy, dzisiaj zdecydowałem się zmienić kierunek swoich wypraw i pojechać w stronę południową. Wybrałem trasę Vortaca do Tarczyna o której pisał Pafcio. Do Tarczyna jako tako udało mi się dotrzeć bez błądzenia. Za Tarczynem natomiast po przejechaniu przez Janówek i jeszcze kawałek dalej dojechałem do dziwnej krzyżówki, gdzie aby pojechać prosto trzeba zrobić małe "s". I jak tak zrobiłem, pojechałem prosto, asfalt był piękny... po niedługim czasie ku mojemu zdziwieniu dojechałem do alei krakowskiej... :-| Tam już się nie wracałem tylko dojechałem główną drogą do Mrokowa.

Jak powinienem skręcić na tej wcześniejszej krzyżówce by dotrzeć do Młochowa i w ogóle w jakiej miejscowości była ta krzyżówka bo nie pamiętam, a na mapie jej nie widać :-/

Pozdrawiam

#397 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 03 czerwiec 2010 - 15:07

My bad! to była już któraś modyfikacja trasy i dopiero jak napisałeś zauważyłem, że wkradł się tam fatalny błąd. Przypki - Garbatka - Parole nie da się przejechać zbyt komfortowo, bo ta droga jest żwirowa. :oops: Wstawiłem jeden znacznik "przez" za mało i nie zauważyłem, że błędnie wyrysował ten kawałek. Przepraszam.
W Przypkach trzeba trzymać się głównej drogi skręcającej w lewo i później Krakowiany - Młochów. Przed Katowicką po prawej stronie jest osiedle nowych domków, fajnie jest tam skręcić w prawo (Osiedlowa) i zaraz w lewo (Górna) - kompletnie pusta droga, bo po lewej jest jakieś cargo, tiry, wielka hala itp. i później w prawo wzdłuż Katowickiej Szkolną do krzyżówki, tak że zupełnie nie trzeb jechać 8. :-)
Sam te mapki rysuję dla własnej pamięci, bo też dopiero poznaję okoliczne asfalty.

Pisz następnym razem, bo dzisiaj też myślałem o przejażdżce do Tarczyna, ale skończyło się na kręceniu dookoła Pruszkowa. Chyba, że wolisz solówki. :-P

#398 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 03 czerwiec 2010 - 15:23

Nie ma problemu :-) A nic nie pisałem, bo na traske zdecydowałem się pół godziny przed wyjazdem, to też tylko po macoszemu przestudiowałem ważniejsze rozwidlenia i stąd później małe kłopoty z orientacją w terenie :-) Najciekawszy moment był za Wólką Kosowską, gdzie nie wiedziałem jak pojechać na Złotokłos, spróbowałem o drogę spytać jednego z azjatów, których tam mnóstwo ;-)
Trasy za Nadarzynem mają potencjał, mały ruch, miejscami wąskie drogi z dobrym asfaltem i trochę lasu gdzie tak nie wieje.

A jutro ktoś z Pruszkowa ma wolne? Jak coś to mogę się zadeklarować na godzinę 9-10

#399 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 czerwiec 2010 - 16:30

Jutro prawdopodobnie będziemy ruszać z Komorowa około 11:00.

O której chcecie startować w Sobotę? Może do Was dołączymy i razem przetestujemy trasę nowymi unijnymi asfalcikami? Wezmę GPS-a to od razu zaznaczymy odcinki o złej jakości nawierzchni.

#400 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Napisano 03 czerwiec 2010 - 17:34

Jutro prawdopodobnie będziemy ruszać z Komorowa około 11:00.

To niestety godzina nie dla mnie. Zbliżają się egzaminy, trzeba wcześnie wracać do książek ;-)

Dodaj odpowiedź