Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#2941 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 04 wrzesień 2011 - 17:45

Dzięki za krótki ale jak powiedział Piotrek treściwy trening, tępo było zadowalające, Piotrek jak zawsze dajesz radę.

A ja w końcu z tym dziadkiem (swego rodzaju jak dla mnie to ewenement 67 lat i taka forma :shock: ) wykręciliśmy 94,5km z średnią 33,1km/h , tak że biorąc pod uwagę wiatr jestem zadowolony :-D

pafcio a wy jak?

condoor gdzieś ty był jak cię nie było? ;-) Tak to ty do Iławy nie dojedziesz... :mrgreen:

#2942 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:09

Paweł właśnie jakie mieliśmy tempo, bo ja dziś to bez licznika jak ślepiec :mrgreen:
Daje radę ta moja koga oldschol :-P
Frixfrot a Ty jak dojechałeś ? Bez problemu?

#2943 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:12

Spotkałem Pafcia i ekipę po drodze i wróciłem z nimi, unikając siłowej jazdy. Szytka już zdjęta, a ja rozbieram piastę i wyjmuję szprychę, co by zamówić coś wysyłkowo na wymianę.
Nie zmienia to faktu, że bardzo zawiodłem się na Eastonie.

#2944 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:14

condoor gdzieś ty był jak cię nie było? ;-) Tak to ty do Iławy nie dojedziesz... :mrgreen:

Ooooo.......Luuudzie.....Ledwo wstałem niedawno a łepetyna mi mało nie pęknie a może i pęknie sam już nie wiem i nie chce wiedzieć :shock: Wczoraj a raczej już dzis w nocy kontrolowałem sytuację na imprezie do ok. pierwszej godz. a potem......potem poszły konie po betonie :-? Eech niema nic gorszego jak leczenie kaca w taki ładny dzień :evil: Kowalski_vp....faktycznie jak tak dalej pójdzie to będzie ciężko z Iławą, dlatego będę musiał się podciągnąć trochę w tym tyg. z jazdą :roll:

#2945 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:18

Frixfrot super, że jakoś dojechałeś. Te kółka to na ile masz szprych? Jakoś na nasze drogi to mam wrażenie, że tego typu koła nie dają rady, ale wyglądy to im nic nie odbierze.
condor to nieźle popłynąłeś :mrgreen:

#2946 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:21

Tył 20 x Sapim CX-Ray, niektórzy jeżdzą na nich przełaje, ale u mnie się jakoś nie sprawdziły.

ps. przy okazji, czy ktoś będzie miał użyczyć dosłownie kropelkę loctite'a to gwintów?

#2947 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:28

swiatek Tak twoja koga jest super. Zobaczysz i ja kiedyś przyjadę na swojej stalówce:-)
Co do tempa to do Piotrkowic jechaliśmy w przedziale 39-42km/h, po skręcie w prawo na krótko jechaliśmy 49-51km/h do tego ronda, a następnie dalej to ok. 40km/h, przy mocniejszych podmuchach schodziliśmy do ok 35-36km/h. Tak że spoko, i myślę żewy mieliście wyższą średnią od naszej..

frixfrot No niestety estony nie należą do najmocniejszych kół..... :-/

condoor He he miałeś się kontrolować :-D

#2948 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:31

No to faktycznie trochę zapierniczaliśmy dzisiaj. Tych dwóch młodych w strojach liquigasu i ambra to byli młodzi łyżwiarze szybcy. Tętno mieli na bardzo niskim poziomie a jakoś nogi im nie podawały.

#2949 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:35

No ale jakoś dawali radę przynajmniej przy mnie, czy może ty ich potem wykończyłeś?? :-)

#2950 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:36

A co do tempa to tak biorać pod uwagę wiatr który wydawało mi się że wieję dosłownie z każdej strony dawaliśmy radę :mrgreen:

#2951 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 wrzesień 2011 - 18:42

Ooooo.......Luuudzie.....Ledwo wstałem niedawno a łepetyna mi mało nie pęknie a może i pęknie sam już nie wiem i nie chce wiedzieć :shock: ...

...A nie mówiłem? :mrgreen:

Jutro staruję z Marylki na 100-120 km.

#2952 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 04 wrzesień 2011 - 19:19

tył 20 x Sapim CX-Ray, niektórzy jeżdzą na nich przełaje

A co się stało z kółkiem??? Zmartwiłem się trochę.
Ja powiem Ci, że nie mam dobrych doświadczeń z moimi Easton`ami EA90SLX coś wiecznie z nimi nie tak a to to, a to śmo.
Szprychy SapimCX Ray są rewelacyjne, mocne, aerodynamiczne, ale 20 sztuk na tyle przy Twojej wadze to za mało, poza tym jak się nie mylę to zaplot jest 2:1. Ja swoje Edge składałem i dlatego mogłem wybrać ilość szprych i walnąłem konkretną ilość 20/28 i nie mam żadnych problemów (odpukać w niemalowane) a wytłukły się już mocno na naszych drogach.

#2953 frixfrot

frixfrot
  • Użytkownik
  • 382 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 04 wrzesień 2011 - 19:30

Przy stanięciu na pedały, przy twardym przełożeniu pękła szprycha tuż przy nyplu, po stronie nie napędowej, czyli, jak się okazuje, klasyka w tym modelu. Muszę teraz kupić parę sztuk, bo pewnie to się powtórzy. Koło zaczęło bić, ale nie na tyle by nie wrócić do domu.

#2954 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 04 wrzesień 2011 - 19:47

Jeżeli masz zaplot 2:1 to wnioskuję, że ten zaplot można o kant dupy potłuc. Ja w fulcrumach średnio raz w miesiącu mam taką sytuację jak opisałeś też po stronie nienapędowej gdzie jest mniej szprych.

#2955 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 wrzesień 2011 - 20:10

ps. przy okazji, czy ktoś będzie miał użyczyć dosłownie kropelkę loctite'a to gwintów?

Mam RSP Thread Lock.

#2956 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 06 wrzesień 2011 - 10:02

No niezła historia z tymi Eastonami. Skoro z takiego powodu szprycha poszła, w kołąch wartych tyle kasy to nie mam słów. Masakra. Narzeka się na chińskie ramy i koła typu hong-fu, na ich domniemaną awaryjność, a tu widać w najwyższej półce cenowej takie buble się zdarzają. Eh, szkoda kasy. Współczuje właścicielowi.

Co do treningu to ja zgłaszam się w ten weekend, po miesięcznej przerwie od roweru... Ale spoko, roztrenuje się przez tydzień ;) Dwie krótkie rundki już zrobiłem.

#2957 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:43

Mi kiedyś pękła obręcz karbonowa i gdyby nie szytka nabita do 10 Bar to koło by się rozleciało.

Weekend zapowiada się piękny. Kto się stawia w Pruszkowie? Jaką długość trasy projektować?

..

#2958 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 postów
  • SkądRacibory

Napisano 08 wrzesień 2011 - 11:16

Ja jak zawsze się na niedzielę się piszę, może jak taka pogoda ma być to byśmy ostatnią tego roku 200-kę pojechali? Co wy na to?

#2959 Gosc_piotrek777_*

Gosc_piotrek777_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2011 - 11:39

Mi kiedyś pękła obręcz karbonowa i gdyby nie szytka nabita do 10 Bar to koło by się rozleciało.

Weekend zapowiada się piękny. Kto się stawia w Pruszkowie? Jaką długość trasy projektować?

..

Na 99% rower powinien być gotowy,tak że też będę :-D

#2960 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 wrzesień 2011 - 11:47

Ja jestem na 100 %. Pafcio na sobotę poproszę takie 140-150 km, a na niedzielę to może faktycznie walniemy sobie te 200 km? Tylko trzeba zacząć najlepiej o 8:00.
Piotrek777 coś się stało z rowerem?

Dodaj odpowiedź