Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#1581 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 maj 2011 - 19:41

Patrze i liczę i wychodzi mi 135 km. Początek standardowo przez Tarczyn i Pniewy (poprzez zjazd w dół w Jeziórkach i podjazd na Dąbrówkę), dopiero za Dąbrówką odbijamy na Grójec. Droga ciekawa, malownicza i dla większości prawdopodobnie nieznana, ale obawiam się, że nie wszyscy zaakceptują taki dystans. Nawet w tlenie. Można by skrócić przez Słomczyn, ale tam akurat chyba giełda w sobotę.

Wrzuć link do trasy ! Założyłem sobie super ciężkie koła i super ciężkie opony więc możemy jechać nawet 20km/h ;-)

#1582 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maj 2011 - 19:56

Oto trasa na jutro: http://www.bikemap.net/route/969821 - Jeśli są uwagi to proszę szybko je zgłaszać!

Ta trasa zawiera też fragmenty projektowanej "dwusetki" ;-)

Jest możliwość skrótu przez Grójec - można "zaoszczędzić" 22 km. Nawierzchnia w większości ładna, jednak nie bez słabszych fragmentów (jest np. odcinek 160m gdzie jest jeszcze nie wyasfaltowany grunt).

Kto może niech wciąga tracki do Garminów!

pieknie , dla mnie nie ma zbyt duzej roznicy czy 135 czy 300 km !!!!!!!!!!!!!!! I tak 80 km ledwo widze na oczy i zaczynam odczuwac pierwsze objawy smierci klinicznej !
Ale nie pekam i jade !!!!

SŁAWCIU! Weź więcej jedzenia i częściej/gęściej podjadaj, bo Twoje "odcięcia" są typowym objawem niedożywienia.

#1583 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 13 maj 2011 - 20:08

http://www.bikemap.net/route/969821
piękna trasa, jak ktoś się będzie słabiej czuł to sobie skróci, 135km to nie jest jakoś super dużo żebyśmy nie dali rady !

#1584 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądPruszków

Napisano 13 maj 2011 - 21:01

maxi będziesz jutro pod fontanną?

dali mi urlop na jutro 8-)

raczej nie...muszę oszczędzać siły na niedzielę :mrgreen:

#1585 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maj 2011 - 21:17

raczej nie...muszę oszczędzać siły na niedzielę :mrgreen:

Olej niedzielę - będzie lało .... żabami :cry:

#1586 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 13 maj 2011 - 22:56

Oto trasa na jutro: http://www.bikemap.net/route/969821 - Jeśli są uwagi to proszę szybko je zgłaszać!

Super trasa, szkoda, że nie będę mógł z Wami pojechać

#1587 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maj 2011 - 12:44

a My już po... a Wy pewnie jeszcze kawałek :-P

rekordzik był i tyle

#1588 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 14 maj 2011 - 13:28

pytanie do Pafcia co do odcinka tej trasy: http://www.bikemap.net/route/688023 od rejonu sochaczewa do żyrardowa, dobra jest nawierzchnia ?

Nawierzchnia jest średnia/zła. Sporo dziur, "tarki", a tam gdzie droga przecina się z budową autostrady jest prawdziwy sajgon.

#1589 Borix

Borix
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądKomorów

Napisano 14 maj 2011 - 13:48

Dzięki Pafciu jeszcze raz za załatanie łapy! I przypominam o proźbie wrzucenia fotek tego zestawiku, albo podania chociaż nazw. A co do dzisiejszego treningu to było całkiem spoko nawet w gruppetto ! Ja, Wieczór, Areczek, Greq, Kuba z Mapei oraz kolega Grega zrobiliśmy 100 km ze średnią 30 km/h więc nie było tak całkiem źle. A nie, przepraszam, niektórzy trochę skrócili, ale myśle, że i tak wrócili zadowoleni z wycieczki ! Do zobaczonka jutro na niedzielnym spacerku o ile "Bozia da kolejny ładny dzionek" ! :mrgreen:

#1590 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 14 maj 2011 - 14:34

Chłopaki skoro zrobiliście 100 km to trzeba było jechać z nami. Mnie wyszło 138 km. Trasa super, asfalt na większości też rewelka. Nie wiem jak średnia nam wyszła, ale naprawdę nie było mocno. Niestety dzisiejszy trening nie obył się bez przygód. Najpierw ja złapałem gumę, że oponę mam do wyrzucenia ale to pikuś. Później niestety była mała kraksa na szczęście nie groźna dla chłopaków, ale niestety krzy1976 rozwalił ramę. :-(. I dwóch kolegów zakończyło jazdę w Grójcu. Na szczęście gadałem z Krzyśkiem i ramę da się naprawić w Luxtechu

#1591 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 14 maj 2011 - 14:40

Nie wiem jak średnia nam wyszła, ale naprawdę nie było mocno. Niestety dzisiejszy trening nie obył się bez przygód.

Mi wyszło ciut ponad 32km/h. Ale mówię to ja, który odpadł za Tarczynem i dotoczył się w tempie 30-31 do domu. :-) I tak jestem bardzo zadowolony, bo nie pamiętam czy miałem kiedyś taką średnią na dystansie >100km.

#1592 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maj 2011 - 14:43

Borix - No to my niewiele więcej bo 133 km ze średnią 33. Do końca dojechało 2 (słownie:dwóch - Piotrków), bo ja sobie zrobiłem rozjazd 3 km przed fontanną a inni po jednym się wykruszali lub skręcali w swoim kierunku. Niestety, nie obyło się bez dalszych strat. Najpierw dętka a potem, w Grójcu na światłach (na 65 kilometrze), tylny widelec w Jamisie. Kurrr... ... a tak się fajnie jechało. Dalej też było ciekawie, chociaż bez przygód. Najśmieszniej się zrobiło, jak Kilerowi się zaczęło spieszyć do domu :mrgreen: - średnia rosła z każdym kilometrem.

krzy1976 - jak dotarliście?

Jutro raczej dupa blada: http://new.meteo.pl/...&cname=Warszawa . Ja i tak mam dziś wieczorem jedną transfuzję a jutro kolejną i to od 13:00.

Skład pakietu medycznego opiszę później. Fotki ze startu też wrzucę.

#1593 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2011 - 15:13

Mi wyszło 168km:D wielkie dzięki!!!
już wiem gdzie będę trenował w soboty:)

#1594 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 14 maj 2011 - 15:23

pafcio jak dzowniłem koło 15 do krzy1976 to dopiero jechali samochodem, więc się trochę naczekali. Ale przyznasz, ze nawet jak Killerowi zaczyna się śpieszyć z wiatrem to na kole jest przyjemnie :-)
vortac koniecznie musisz się nauczyć/przełamać do jazdy na kole i wtedy na koniec nie będziasz odpadał. Ja jakbym jechał tak jak Ty to pewnie w Grójcu już by mnie nie było :-)

#1595 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maj 2011 - 15:55

Pegos - trafiłeś bez problemu?

pafcio jak dzowniłem koło 15 do krzy1976 to dopiero jechali samochodem, więc się trochę naczekali. Ale przyznasz, ze nawet jak Killerowi zaczyna się śpieszyć z wiatrem to na kole jest przyjemnie :-)

Na kole Killera jest ZAWSZE przyjemnie :mrgreen:

vortac koniecznie musisz się nauczyć/przełamać do jazdy na kole i wtedy na koniec nie będziasz odpadał. Ja jakbym jechał tak jak Ty to pewnie w Grójcu już by mnie nie było :-)

Oj, co prawda to prawda! I tak daleko dojechałeś jak na "samotną" jazdę :!: No i harce na początku też Ci nie pomogły ;-) .

#1596 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2011 - 16:29

Pafcio> trafiłem bez problemu, elegancko się leciało:) Zahaczając o znajomych wyszło mi tak jak bym z wami pojechał+ dojazd na bemowo

#1597 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maj 2011 - 16:33

Dzisiejsza fotka ze startu. Przyciąłem tylko góra-dół bez zmiany rozdzielczości.
http://img88.imagesh...a14maja2011.jpg

A lusterko to Cateye BM-300G.
http://allegro.pl/lu...1596763387.html . Nie zakładać na treningi z RB. Pruszkowiaki nie mają z tym problemu ;-)

#1598 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 14 maj 2011 - 17:41

Pegos - trafiłeś bez problemu?

Oj, co prawda to prawda! I tak daleko dojechałeś jak na "samotną" jazdę :!: No i harce na początku też Ci nie pomogły ;-) .

Cały czas się człowiek uczy. Nudno by było tak wszystko już umieć. ;-) Obiecuję poprawę i będę się starał. :-> Wychodzi mój krótki staż rowerowy i mało jazdy w grupie. Chociaż lubię czasem sobie odpuścić na paręnaście metrów, a później gonić, ale to działa tylko do pewnego momentu. A harce jakieś na początku nie zaszkodzą.
Przeglądałem forum na szybko (bo nie zaglądałem przez parę tygodni) i ktoś miał urwać peleton do Nadarzyna? Nooo, to by dopiero były harce.
Ale luz, jeśli mnie pamięć nie myli, to chyba pierwszy raz nie udało mi się dojechać do końca w strzępach grupy. Chociaż z pamięcią już coraz gorzej... :-(
Jutro chyba nici, bo gdzie nie spojrzę, to straszą deszczem. :-/

#1599 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 14 maj 2011 - 17:54

Zazdroszczę takiego długiego treningu, ja się dzisiaj czuję jak koń ze złamaną nogą...

#1600 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 14 maj 2011 - 18:03

Wojtek przy dużym dystansie jechać nie chowając się w grupie to każdy zawsze odpadnie, no chyba może tylko Killer nie :-)
Urywać nas miał Piotrek Borowiecki, ale to były takie przekomarzania ze mną dla zabawy :mrgreen: Uwierz mi, że jak się zjedzie ekipa z RB jak tydzień temu to może nie w Nadarzynie ale w Mszczonowie to mogą urwać jak pojadą podobnie do zeszłej soboty.
Mnie urwali za Przypkami :-(
Krzysiek najważniejsze, że połamała się rama a nie Ty. Uwierz mi, że to nic przyjemnego być na oddziale ortopedii. Ramę naprawisz w Luxtechu i będzie chulać jak nowa. Jarek już niejedną naprawił.

Dodaj odpowiedź