Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 odpowiedzi w tym temacie

#861 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 17:25

Na Martombike patrzyłeś? 

• dywyn lubi to

#862 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1029 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 17:41

Priorytetem jest dobre odprowadzanie wilgoci a nie właściwościowi amortyzacyjne. Coś do 400, 450 pln?

Jeśli priorytet to odprowadzanie wilgoci to zerknij na Biotex, wg mnie rewelacja pod tym kątem. Mam bibsy i koszulkę i pod tym względem nie mają sobie równych
  • dywyn lubi to

#863 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3187 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 17:53

Trochę powyżej budżetu, ale od 100 euro przesyłka  jest za darmo (idzie bardzo szybko) i przy pierwszym zakupie jest - 10%.

https://www.lapassio...ib-shorts-black

• dywyn lubi to

#864 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 18:35

Na Martombike patrzyłeś? 

Posiadasz takie spodenki https://martombike.c...czarny-odblask/? Wkładka na pewno nie jest żelowa?

Jeśli priorytet to odprowadzanie wilgoci to zerknij na Biotex, wg mnie rewelacja pod tym kątem. Mam bibsy i koszulkę i pod tym względem nie mają sobie równych

Mógłbyś napisać za jakim modelem się rozglądać? w PL dostępność raczej niewielka. Znalazłem Soffio Bib Shorts.

Trochę powyżej budżetu, ale od 100 euro przesyłka  jest za darmo (idzie bardzo szybko) i przy pierwszym zakupie jest - 10%.

https://www.lapassio...ib-shorts-black

Posiadam spodenki tej firmy (z żółta wkładką) z których jestem zadowolony. Widzę, że ten model ma kilka usprawnień.

#865 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 16 lipiec 2019 - 18:55

Posiadam spodenki tej firmy (z żółta wkładką) z których jestem zadowolony. Widzę, że ten model ma kilka usprawnień.

Jeśli pasuje Ci wkładka Elastic Interface to żółta jest dostępna w produkcie rodzimej firmy Quest https://questsport.c...shorts-strip-♂/  Wychodzi korzystnie cenowo, a materiał spodenek według opisu jest kompresyjny.

• dywyn lubi to

#866 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 19:04

Posiadasz takie spodenki https://martombike.c...czarny-odblask/? Wkładka na pewno nie jest żelowa?

Tak, mam dwie pary tego modelu i jest tam ta wkładka:

https://martombike.c...ike-power-pace/

• dywyn lubi to

#867 EmPe

EmPe
  • Użytkownik
  • 1029 postów

Napisano 16 lipiec 2019 - 20:15

Mógłbyś napisać za jakim modelem się rozglądać? w PL dostępność raczej niewielka. Znalazłem Soffio Bib Shorts.

Właśnie te mam i polecam. Ich ciuchy pod tym względem to naprawdę rewelka. I chyba nawet poniżej Twojego budżetu
  • dywyn lubi to

#868 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 lipiec 2019 - 21:11

Najbardziej kompresyjne jakie znam to Vitesse. Z kolei mają grubą wkładkę, więc odpada.

Kryteria moim zdaniem świetne spełniają Sportful Bodyfit Pro. Lekka kompresja, cienka wkładka (mam z wkładką Bodyfit Pro Pad). Cena katalogowa zmieści się w górnych widełkach budżetu, a idzie je wyrwać dużo taniej na wyprzedażach. Trafiłem na bikeatelier w kolorach tinkoffa poniżej 200zł.

• dywyn lubi to

#869 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21 lipiec 2019 - 05:49

Pierwsze spodenki przyszły i mam na nich zaliczone dwie jazdy. Wybór padł na Pearl Izumi PRO Escape, które akurat w moim rozmiarze były w dobrej promocji. Z wysyłką z shop.pearlizumi-eu.com/pl-pl/ wyszło 309 PLN i w tej cenie jest to produkt perfekcyjny. Wkładka bardzo dobra, materiał i dopasowanie również na najwyższym poziomie. Kolejne spodenki będą już od polskiego producenta i dam znać jak się sprawdzą.

#870 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 21 lipiec 2019 - 06:01

Ja tylko napiszę, że wczoraj w Martombike zaliczyłem jazdę 7h. Zero bólu tyłka, zero obtarć (smaruję się kremem Bambino przed), a dzisiaj też luz i śmiało mogę wsiadać na rower.
Myślałem o kolejnych spodenkach NBŚ od Zawady, ale nie widzę już sensu dokładnia drugiego tyle do nich.

#871 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3187 postów

Napisano 21 lipiec 2019 - 12:34

Pierwsze spodenki przyszły i mam na nich zaliczone dwie jazdy. Wybór padł na Pearl Izumi PRO Escape, 

Jak wygląda rozmiarówka w porównaniu np. do Lapassione? Czy jeśli Lapassione noszę L to Pearl Izumi

powinienem wziąć L czy M?

#872 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 21 lipiec 2019 - 12:51

Lapassione mam M Pearl Izumi S.

• Dari lubi to

#873 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3187 postów

Napisano 21 lipiec 2019 - 15:11

Dzięki.

#874 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 13:53

Ktoś wie czym się różnią Castelli Free Aero Race 4 Kit od wersji bez dopisku Kit? Bo nie mogę znaleźć różnic.

https://www.merlincy...s19-134942.html
https://www.merlincy...s19-136817.html

Ktoś w nich jeździ? Bo nie wiem czy M, L czy XL. 170 cm, krótkie nogi i obwód czwórki prawie tyle co w pasie.

#875 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 sierpień 2019 - 14:18

Mam 176 cm i 70 kg. Mam L i są trochę zbyt luźne. Lekko się marszczą. Kupowałem jak miałem kilka kg. więcej i były ok. Udem bym się raczej nie przejmował, taśma nie jest ciasna. Delikatnie obejmuje udo, ale mimo to, nie podciąga się do góry.
  • Bzyk lubi to

#876 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 15:55

Dzięki, to dla mnie L powinno być ok. U mnie 78 kg na budziku.

#877 nonamed

nonamed
  • Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 20:02

Castelli typowo rozmiar oczko większy niż zwykle. Jak nosze innych marek M (Quest, Raso, More, Assos) to Castelli L . W moim przypadku 179cm 70kg i L - w modelu Free Aero Race i Endurance X2 . Ale odkąd rozbiłem skarbonkę na Assosy, Castelli poszły w kąt...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
  • Bzyk lubi to

#878 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 20:04

Castelli typowo rozmiar oczko większy niż zwykle. Jak nosze innych marek M (Quest, Raso, More, Assos) to Castelli L . W moim przypadku 179cm 70kg i L - w modelu Free Aero Race i Endurance X2 . Ale odkąd rozbiłem skarbonkę na Assosy, Castelli poszły w kąt...

Assosy znacznie lepsze? Wkładka? Bo o tej z Castelli dużo dobrego słyszałem.

#879 johnny_pl

johnny_pl
  • Użytkownik
  • 167 postów

Napisano 11 sierpień 2019 - 20:11

Mógłbyś napisać, jaki dokładnie model Assosa okazał się lepszy od Castelli Free Aero Race? Sam użytkuję Volo (już drugą parę) i jestem zadowolony, ale potrzebuję nowych spodenek i się zastanawiam nad różnymi opcjami. Co ciekawe, mam podobne parametry - też 179 cm wzrostu i ok. 70 kg wagi i mogę potwierdzić, że Castelli potrzebuję L, podczas gdy np. Bioracer i dhb pasują mi w M. Wie ktoś może, jak to wygląda w przypadku Sportfula? Czy jeśli pasują mi Castelli w L, to Sportfula powinienem brać L czy M?

#880 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 11 sierpień 2019 - 20:23

Mógłbyś napisać, jaki dokładnie model Assosa okazał się lepszy od Castelli Free Aero Race? Sam użytkuję Volo (już drugą parę) i jestem zadowolony, ale potrzebuję nowych spodenek i się zastanawiam nad różnymi opcjami. Co ciekawe, mam podobne parametry - też 179 cm wzrostu i ok. 70 kg wagi i mogę potwierdzić, że Castelli potrzebuję L, podczas gdy np. Bioracer i dhb pasują mi w M. Wie ktoś może, jak to wygląda w przypadku Sportfula? Czy jeśli pasują mi Castelli w L, to Sportfula powinienem brać L czy M?

Jeśli coś pomoże to używam spodenek Bioracer w rozmiarze M, ale Sportful to już L.

Dodaj odpowiedź