187cm, 65kg - Castelli Free Aero Race Team (rozmiar XXL idealnie pasuje). Posiadam koszulke Castelli Aero Race 5.0 Short Sleeve Jersey (rozmiar L) ale bardzo dziwnie lezy na mnie tj przylega idealnie do ciała ale jest minimalnie za krotka. Koszulka XL byla na długość odpowiednia ale nięstety nie przylegała do ciała - na Twoją wagę może być odpowiednia.
Spodenki Rowerowe - Letnie
Posted 21 April 2020 - 06:47
Mam free-areo-race L przy 177cm/70kg, noga 87cm. Mierzyłem też M i były za małe (i za krótkie). Co ciekawe mierzyłem też inne modele castelli i rozmiarówka wydawała się różna (nie pamiętam modelu).
Spodenki od Raso mam M.
Edit:
Sprawdziłem i długość nogawek w Castelli L i Raso M - jest identyczna, Castelli wydają się minimalnie luźniejsze i łatwiej je wciągnąć na tyłek.
- samuraj_84 likes this
Posted 21 April 2020 - 09:34
Posted 21 April 2020 - 09:45
Dodam od siebie - jeżdzę w L castelli (Free Aero, Endurance X2) . 179cm wzrostu. W udzie w najszerszym miejscu 56cm . obwód w okolicach ściągacza nogawki to 44cm. Są mocno rozciągliwe więc o miejsce na uda raczej bym się nie martwił. Mi taśma wręcz trochę odstaje jak za nisko je podciągnę. Może zdjęcia Ci coś pokażą:
Bardziej bym się zastanawiał czy przy 170cm wzrostu, szelki z L nie będą za 'luźne'.
A żeby jeszcze bardziej namieszać - to ja jestem średnio zadowolony z Endurance - właśnie ze względu na małą kompresję. Podejrzewam, że taki fason, ale szybko się rozciągnęły - na szelkach, ale materiał na nogach też mam wrażenie że stracił kompresję po kilkunastu użyciach. Moje starsze Free Aero Race które mam o sezon dłużej nie zrobiły się takie 'kapciowate'. Wkładka Progetto x2 oczywiście bez zastrzerzeń - jedna z moich ulubionych obok assosów.
EDIT: widzę, że kolega wyżej również podziela obserwację, że spodenki robią się luźniejsze z czasem
- Bzyk likes this
Posted 21 April 2020 - 10:07
- Bzyk likes this
Posted 21 April 2020 - 10:15
To chyba ta sama:Ale widzę też inną taśmę.U mnie jest taśma 8 cm. szerokości, o strukturze siateczki, od spodu "klejąca". Idealnie się układa, przylega dokładnie i nigdy nie odstaje. Nie obciska też zbyt mocno. Dla mnie wzór dla innych. W innych gaciach miewałem taśmę sztywniejszą, węższą z silikonem od spodu i bywało różnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Posted 21 April 2020 - 10:17
Dobra, nie pomagacie 😂. To jeśli chodzi o rozmiar, to w sumie w M’ke jednak bym celował. Tylko teraz pytanie czy na pewno chcę Endurance 🤔. A mam je do wzięcia w przyzwoitej cenie.
Najprościej? Kup na bikester - sprawdzisz rozmiar. Zwrot jest w razie czego za darmo.
Posted 21 April 2020 - 10:18
Posted 21 April 2020 - 11:08
Czyli Endurance są dokładnie takie jak nazwa wskazuje. Wygodne, bez ucisku i bez kompresji - produkt nie sportowy a wybitnie rekreacyjny. Producent już bardziej w nazwie nie mógł tego zaznaczyć
Są bardzo obcisłe, bardziej obcisłe od niektórych modeli pozycjonowanych (chyba) jako sportowe.
Dobra, nie pomagacie 😂. To jeśli chodzi o rozmiar, to w sumie w M’ke jednak bym celował. Tylko teraz pytanie czy na pewno chcę Endurance 🤔. A mam je do wzięcia w przyzwoitej cenie.
1.Nie wiem czy przy szkicie 61 cm nie będą ekstremalnie obcisłe
2. Nie wiem czy widziałeś je na żywo: materiał na boku ud jest zrobiony z prześwitującego, jakby lekko perforowanego nateriału i nie każdemu to będzie pasować.