Jump to content

Photo

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 replies to this topic

#961 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 May 2020 - 11:01

Ostatnio widziałem filmik, gdzie jakiś pros się wypowiadał na temat jak zapobiegać problemom "z tyłkiem" na długich dystansach. Poza oczywistościami jak dopasowane siodełko i spodenki, chamois creme, właśnie wspomniał, żeby się dokładnie ogolić. Byle nie w dniu jazdy, bo jazda z podrażnioną skórą nie będzie dobrym pomysłem.

#962 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 17 May 2020 - 11:21

Ufff...czyli jednak

#963 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 18 May 2020 - 19:00

Zamowilem NBŚ’y :-)

Zobaczymy jak to działa ^.^
  • lukaszzsch likes this

#964 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 18 May 2020 - 19:08

Jeszcze maszynkę polsilver i w drogę

Btw...jeździłem na brooksie w gatkach do biegania z lycra i było okej.

Postanowiłem spróbować bibsów, kupiłem chamois i dodatkowo poleciałem na łyso wiadomo co

A najlepsze, źe jak zacząłem zagłębiać temat i zmierzyłem rozstaw kości to zamówiłem węższego brooksa.

Koszt próby to 750 złotych i łyse dupsko
  • Robert74 likes this

#965 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 19 May 2020 - 07:09

Jeszcze maszynkę polsilver i w drogę

Btw...jeździłem na brooksie w gatkach do biegania z lycra i było okej.

Postanowiłem spróbować bibsów, kupiłem chamois i dodatkowo poleciałem na łyso wiadomo co

A najlepsze, źe jak zacząłem zagłębiać temat i zmierzyłem rozstaw kości to zamówiłem węższego brooksa.

Koszt próby to 750 złotych i łyse dupsko

Jakoś nie jestem póki co przekonany do łysego dupska, ale może to kwestia czasu?

#966 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 19 May 2020 - 07:13

Tez nie byłem
  • dmxzor likes this

#967 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 19 May 2020 - 09:42

Tez nie byłem

Ja w ogóle nie mogę przekonać się do golenia nóg. Nie masuję, staram się nie przewracać. Innych korzyści nie widzę.. :D

#968 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 posts

Posted 19 May 2020 - 10:23

Ja w ogóle nie mogę przekonać się do golenia nóg. Nie masuję, staram się nie przewracać. Innych korzyści nie widzę.. :D

Podobnie jak ja  :) Dziś powinny natomiast wpaść do mnie spodenki Atout. Zobaczymy jak się sprawdzą, chociaż w sumie jestem dobrej myśli. 

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#969 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 19 May 2020 - 10:33

Ja to generalnie nie do końca wierzę w to co tu czytam 😏. Nigdy nie goliłem czegokolwiek, co ma kontakt z wkładką i nic mnie nie ciągnie. Jakiekolwiek spodenki, wkładki itd.

#970 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 19 May 2020 - 10:33

Dubel z wrażenia.
  • Marcin321 likes this

#971 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 19 May 2020 - 10:35

Łukaszu,

My ludzie pochodzimy ponoć od małp i jednym zostało z małpy więcej, innym mniej. Ja należę do tych mocniej owłosionych i dyskomfort czułem.

P.s. Jeszcze nie testowałem odczuć po, może się okazać, że golenie było niepotrzebne.

#972 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 19 May 2020 - 10:55

Haha no wiem. Ale generalnie mi wkładka nie jeździ po tyłku, tylko jest nieruchoma cały czas. Stąd nie wiem jak może ciągnąć włosy. Może jeszcze przy gaciach bez szelek tak faktycznie mogłoby być, ale z szelkami? 

#973 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 19 May 2020 - 10:58

Takie uczucie jakby gumka recepturka rwała włosy. A sama wkładka wcale nie jeździ i dlatego może to całe odczucie wynika z faktu obecności samej wkładki(nigdy w życiu nie używałem), może jej kształtu, a może właśnie nadmiernej ilości włosów. Ostatni problem „rozwiązałem” i czekam na chwilę, by moc sprawdzić efekty.
  • Bzyk likes this

#974 zayefayny

zayefayny
  • Użytkownik
  • 1 posts

Posted 20 May 2020 - 14:56

Witajcie,

Czy może ktoś powiedzieć dobre słowo o nowych Attiq Race Pro 2.0?

Budżetu na Luxa czy Eroe brak a potrzebuję coś na całodzienne ultra.

#975 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 20 May 2020 - 17:07

Takie uczucie jakby gumka recepturka rwała włosy. A sama wkładka wcale nie jeździ i dlatego może to całe odczucie wynika z faktu obecności samej wkładki(nigdy w życiu nie używałem), może jej kształtu, a może właśnie nadmiernej ilości włosów. Ostatni problem „rozwiązałem” i czekam na chwilę, by moc sprawdzić efekty.

Haha no wiem. Ale generalnie mi wkładka nie jeździ po tyłku, tylko jest nieruchoma cały czas. Stąd nie wiem jak może ciągnąć włosy. Może jeszcze przy gaciach bez szelek tak faktycznie mogłoby być, ale z szelkami?

Wołam was bo też macie ;-) Dotarły eroe, też wam się wkładka jakoś wcześnie na tyłku kończy, czy to tylko takie wrażenie w związku z jej budową?

#976 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 20 May 2020 - 17:18

Hmmm nie zauważyłem nic takiego. W sensie tak samo jest mniej więcej jak mam w Martombike i Ekoi. Pokaż jak jest wszyta, to może uda się porównać. 

#977 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 20 May 2020 - 17:24

Hmmm nie zauważyłem nic takiego. W sensie tak samo jest mniej więcej jak mam w Martombike i Ekoi. Pokaż jak jest wszyta, to może uda się porównać. 

ntiYBAY.jpg

FL04pVY.jpg

U55o35j.jpg

Długość od końca wkładki z tyłu (od środka czerwonej części) do początku siatki na plecach to ok. 23 cm.

#978 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2,570 posts

Posted 20 May 2020 - 17:45

To ja też mam M'ke i u mnie ta długość, to jakieś 19 cm.

#979 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 20 May 2020 - 17:49

Zaraz to pomierzę mega dokładnie to będzie wiadomo.

#980 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts

Posted 20 May 2020 - 17:54

To ja też mam M'ke i u mnie ta długość, to jakieś 19 cm.

IMG-1416.jpg

Od tego wcięcia, ala serduszka na końcu wkładki do początku siatki - prawie 24 cm.

Reply to this topic