Spodenek Assosa, Sportfula czy Castelli szukać w jakiś konkretnych sklepach? Latają po necie jakieś podróby na których można się naciąć?
Spodenki Rowerowe - Letnie
Napisano 01 czerwiec 2020 - 13:43
Sporfula w Polsce ma Bike Atelier, Castelli Velo. Taniej pewnie można znależć w Wiggle, Merlinie itp.
Lapassione bezpośrednio u producenta (od 100 Euro wysyłka za darmo).
Dwa modele Assosa oglądałem i przymierzałem w sklepie, ale nie przypadły mi do gustu.
Napisano 01 czerwiec 2020 - 22:36
Jeśli zdecydowałbyś się na Assosa to mogę Ci polecić sklep Makra-Sport, ale musiałbyś tam dzwonić bo na stronie nie mają jeszcze oferty. Ja kupowałem w CR ale się trochę pospieszyłem bo w tym sklepie jest jeszcze taniej... Następne zakupy na pewno u nichSpodenek Assosa, Sportfula czy Castelli szukać w jakiś konkretnych sklepach? Latają po necie jakieś podróby na których można się naciąć?
- wierzba lubi to
Napisano 15 lipiec 2020 - 09:14
Miałem w swoim życiu wiele spodenek. Różne firmy: Shimano, Decathlon, Luxa, Kallisto, Craft, Nallini (Magazyn Szosa), Martombike i wiele innych. Już nawet nie pamiętam.
Żadne z nich nie zapewniały super komfortu. Nie wiem czy to moja budowa, czy nadwrażliwość. Nowe jeszcze jakoś wytrzymywały do 100 km, ale potem było już tylko gorzej.
Chciałbym kupić coś innego. Mam 2 typy. Pomożecie? Coś żeby w końcu te kilka godzin minęło bez myślenia o d...
https://www.assos.com/t-equipe-evo
Znana i lubiana, ale mam tylko górne części:
https://rasowear.pl/...ie-Premium.html
Napisano 15 lipiec 2020 - 09:22
Mam Raso, z wkładką premium i porównując na dłuższe dystanse to w moim przypadku większy komfort mam wrażenie dają mi Giordana Lungo. Nie mówie, że są złe. Ot kwestia dupy.
Assos nie miałem, ale przymierzam się do nich jako następnych. Sądząc po zachwytach chyba warto spróbować.
Napisano 15 lipiec 2020 - 10:30
Przymierzałem dwa modele Assosów w sklepie i odpadły - miały bardzo krótkie nogawki, a takich nie lubię. Ale to rzecz gustu.
Natomiast jeśli chodzi o wygodę to u mnie się sprawdziły się między innymi Sportful Supergiara i Total Comfort, Castelli z wkładką Progetto (szczególnie ta nową), wyższe modele DHB, LaPassione, Ale.
Napisano 15 lipiec 2020 - 18:45
Moje ulubione spodenki (Vitesse) niestety się powoli kończą, więc rozglądam się za czymś w zastępstwie. Najwyraźniej pasują mi grube wkładki, z dziurkami (to drugie nie wiem czy ma wpływ czy zbieg okoliczności), bo poza wspomnianym Vitesse dobrze też sprawdza się wkładka Sportful TC Pro (https://twitter.com/...719163701014528).
Przerabiałem do tej pory min. Raso (wkładka Dr Pad), Martombike, Verge, Santini z forumowego zamówienia, Sportful (wkładka Bodyfit Pro) i na dłuższe jazdy się dla mnie nie nadają.
Kojarzycie coś poza wspomnianymi firmami z miękkimi, mięsistymi wkładkami?
Napisano 15 lipiec 2020 - 20:00
Kojarzycie coś poza wspomnianymi firmami z miękkimi, mięsistymi wkładkami?
Ataksport z zamówienia dla @zielonyf16 z YT. Jest tam wszyta gruba mięsista wkładka, troche podobna do Vitesse, ktore też mam. Jak dopytasz to pewnie będą wiedzieli o co chodzi.
Napisano 23 listopad 2020 - 13:43
- Bzyk i girlsonbikes lubią to
Napisano 24 listopad 2020 - 20:46
Velcredo:
mam wersję damską spodenek Velcredo i są super i chyba kupie drugą parę na black friday