Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 odpowiedzi w tym temacie

#1021 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 31 grudzień 2020 - 13:58

Mam model Lungo z tą właśnie wkładką (Cirro S). Najwygodniejsza jaką miałem. Idealnie się dopasowała do moich czterech liter. Bardzo mięsista - komuś może to nie odpowiadać.

#1022 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 08:53

Hej,

Wiem, że Black Friday już za nami, ale niestety przespałem i teraz szukam fajnych spodenek na szelkach i ciekawych promocji, puki jeszcze mam zimę. Możecie wrzucić jakieś propozycje? Poczytałem trochę wątek o spodenkach i mam kilka typów, ale budżet ograniczony do 200 zł. 

#1023 marb

marb
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Skądsouth

Napisano 11 styczeń 2021 - 11:30

Hej,

Wiem, że Black Friday już za nami, ale niestety przespałem i teraz szukam fajnych spodenek na szelkach i ciekawych promocji, puki jeszcze mam zimę. Możecie wrzucić jakieś propozycje? Poczytałem trochę wątek o spodenkach i mam kilka typów, ale budżet ograniczony do 200 zł. 

Spróbuj Spexcela z Ali:

https://pl.aliexpres....706e5c0frNuTu3

Mam trzy pary (dwie to wcześniejszy model z czerwoną wkładką) i to moje najlepsze spodenki - lepsze niż Raso, Verge Decathlon z najwyższego modelu, które mam (choć może to kwestia subiektywna). 

• Marcin321 lubi to

#1024 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 13:40

Spróbuj Spexcela z Ali:

https://pl.aliexpres....706e5c0frNuTu3

Mam trzy pary (dwie to wcześniejszy model z czerwoną wkładką) i to moje najlepsze spodenki - lepsze niż Raso, Verge Decathlon z najwyższego modelu, które mam (choć może to kwestia subiektywna). 

Wyglądają dobrze. Co to za wkłądka? Która jest lepsza: czerwona czy ta nowa?

Na ali znalazłem jeszcze takie (największa popularność i trochę tańsze) RION:

https://pl.aliexpres...archweb201603_ 

i Darevie:

https://pl.aliexpres...earchweb201603_

Ktoś ma jeszcze dobre lub złe doświadczenia ze spodenkami z ali?

#1025 marb

marb
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Skądsouth

Napisano 11 styczeń 2021 - 13:50

Ta nowa, zielona jest lepsza - ma jakby większą gramaturę. Miałem wiele rzeczy z Aliexpress ( w tym odzież) i większość tego to było badziewie. Spodenki Spexcela trzymają poziom choć cena nie jest jakaś bardzo niska. 

#1026 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 14:56

Ta nowa, zielona jest lepsza - ma jakby większą gramaturę. Miałem wiele rzeczy z Aliexpress ( w tym odzież) i większość tego to było badziewie. Spodenki Spexcela trzymają poziom choć cena nie jest jakaś bardzo niska. 

Dzięki za ciekawą propozycję. A coś spoza aliexpress? Myślałem o martombike 573 PRO, ale u nich stała cena i rzadko kiedy promocje. Podobają mi się Eroe - Najlepsze Bibsy Świata, ale cena też kosmos (440zł).

Nie śpieszy mi się więc mogę poczekać i coś upolować:)

#1027 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 15:48

Wpisz EROE jako kod rabatowy i masz 20% mniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1028 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 16:45

Wpisz EROE jako kod rabatowy i masz 20% mniej

Wysłane z iPhone zTapatalk

Dzięki za info. Czytałem że był taki rabat, ale myślałem że już nieaktualne. A ile koszt przesyłki?
Chyba muszę zwiększyć budżet;) Warto dołożyć do eroe zamiast martombike? Widziałem że niektórzy kupują w sklepach z uk, ale jeszcze trzeba koszty wysyłki doliczyć.

#1029 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 352 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 16:48

Inopstem 10zł.

#1030 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 11 styczeń 2021 - 16:52

W Martom już nie ma wkładki Dr Pad, więc ja sobie ich odpuszczam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#1031 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 12 styczeń 2021 - 10:07

Czytam na stronie martombike, że w modelu 573 PRO stosują wkładkę:

PowerPace albo Mortirolo. Ta wkładka PowerPace podobno starcza na 8H +

https://martombike.c...ike-power-pace/

Warto się tym zainteresować?

#1032 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 12 styczeń 2021 - 15:17

Mogą napisać, że starcza i na 24h. Prawda jest taka, że Twoje cztery litery muszą się z nią dogadać i tyle.
Dla przykładu wkładka w EROE dla jednych jest mistrzostwo, innym w ogóle nie leży. Podobnie może być z każdą inną.
Nie spróbujesz to się nie przekonasz.
  • 4gotten lubi to

#1033 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 12 styczeń 2021 - 15:21

Znalazłem, że PwerPace to jest bardzo chwalona na forum Dr Pad. Pytanie czy faktycznie ją mają i wszywają, czy tylko opis stary. Napiszę do nich i zapytam.

#1034 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 12 styczeń 2021 - 17:59

Odpisali mi że już nie mają tej wkładki w ofercie. A szkoda:/

A ktoś ma porównanie wkładek PowerPace(Dr Pad) z Mortimolo(Dolomiti Pads)? Może Mortimolo nie jest wcale gorsza? 

#1035 renton

renton
  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 16 styczeń 2021 - 09:59

Użytkuje ktoś spodenki firmy FORCE i podzieli się opinią odnośnie jakości wykonania i  wkładki?

Na ich stronie niestety ciężko znaleźć opis jakie wkładki są użyte.

Może jeszcze jakieś opinie o ATTIQ.

#1036 Grzesinek

Grzesinek
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16 styczeń 2021 - 20:37

Kupiłem właśnie z Attiq komplet z serii Race Pro 2.0. Wkładka Dolomiti z przeznaczeniem na długie dystanse jak na załączonym zdjęciu. Porównanie mam tylko do Wear-Gear z wkładką Ht90. Jakościowo to przepaść choć testowałem tylko przez 1-2h jazdy na stacjonarnym chomiku. Wcześniej jeździłem po 6-8h w tym wear-gear więc teraz będzie tylko przyjemniej.

Załączone pliki

#1037 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18 styczeń 2021 - 13:03

Jeszcze zapytam czy ktoś ma doświadczenie z firmą ekoi. Mają teraz ciekawe wyprzedaże. 

#1038 Bzyk

Bzyk
  • Użytkownik
  • 2570 postów

Napisano 18 styczeń 2021 - 14:22

Mam od paru lat te:

Cuissard EKOI Gel Lombardie Vert

Są całkiem ok. Wkładka raczej na krótkie dystanse. 

A ciekawe wyprzedaże mają 365 dni w roku ;). Te rabaty tam pomiędzy produktami są chyba tylko randomowo zmieniane co jakiś czas. 

Coś jak promki na okulary Siroko. 

#1039 drza

drza
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 18 styczeń 2021 - 15:14

Mam od paru lat te:

Cuissard EKOI Gel Lombardie Vert

Są całkiem ok. Wkładka raczej na krótkie dystanse. 

A ciekawe wyprzedaże mają 365 dni w roku ;). Te rabaty tam pomiędzy produktami są chyba tylko randomowo zmieniane co jakiś czas. 

Coś jak promki na okulary Siroko. 

Poszukałem trochę opinii w Internecie i faktycznie jest tak jak piszesz: te promocje są praktycznie cały czas więc cena wyjściowa mocno zawyżona. Fajne mają wizualnie komplety letnie strojów. Ciekawostka: z ekoi współpracuje Romain Bardet:)

#1040 Paput

Paput
  • Użytkownik
  • 594 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 styczeń 2021 - 15:46

Co do Ekoi, to zwróć uwagę, że towaru z promocji nie można zwrócić albo wymienić.

Dodaj odpowiedź