też je zamówiłem przez weekend i właśnie doszły. Cieszyłem się, że zamówiłem sobie te spodenki, ale niestety też będę odsyłał. Mam 193 wzrostu i 84 kg wagi, zamówiłem XL.
Plusy i cechy neutralne:
1) Dopasowanie w pasie jest ok, spodenki mają wysoki stan, taki jak lubię, a materiały wydają się wysokiej jakości.
2) Wkładka to LaFonte Gold Edition, zgodnie z ich opisem na stronie - faktycznie ta sama, która była użyta do ich spodenek Quest Tour De Pologne Gold Edition (które były sprzedawane w cenie 269zł). Wkładka znana z "najlepszych bibsów świata" od eroe, model Endurance Anatomic Road Men jest dostępny w innych spodenkach Quest Endurance Racing Bib Shorts
3) Szelki są z taśm, są one dość rozciągliwe. Rozciągliwość jest plusem, brak perforowania minusem.
4) Szwów jest mało, ale są jakie są.
Minusy:
1) Nogawki są strasznie długie. Spodenki w rozmiarze XL powinny być na osobę o wzroście 182-184, jestem ponad 10 cm wyższy, a spodenki kończą się na kolanie. Jednocześnie szelki, mimo, iż są rozciągliwe są dla mnie za krótkie i dość mocno uciskają mi plecy (co z drugiej strony może świadczyć, że długość szelek jest ok, ale dla osoby o wzroście 182)
2) No zdjęciu ze strony producenta plecy wyglądały na perforowane, w rzeczywistości takie nie są, więc w lato może być gorąco.
Więc szukam dalej, a te z przykrością zwrócę, głównie z powodu niedopasowania. Skrócenie nogawek, poprawa pleców i szelek na perforowane, dłuższe taśmy poprawiłyby mój odbiór.
Możliwe, że skieruję się w stronę luxy, chociaż nie chciałem tyle wydawać. Mają jakieś promocje?