Spodenki Rowerowe - Letnie
Napisano 26 marzec 2021 - 12:11
Konkluzja generalnie jest taka, że zostaje przy Rion lub wezmę te drugie z lepszą wkładką z Ali. Produkty polskich producentów nie są wcale lepsze, a zdecydowanie droższe.
- beskidbike lubi to
Napisano 26 marzec 2021 - 18:16
Do mnie z kolei dotarły Raso Performance Black XL, które wydają mi się bardzo dobre i na razie ze mną zostaną. Szkoda, że nie mieli teraz żadnych przecen i zapewne na takie w przypadku tej marki trzeba czekać do black friday.
Spodenki Quest odesłałem jednak nie skreślałbym tej marki - następnym razem wybrałbym po prostu inny model spodenek (Endurance Racing Bib Shorts) pytając wcześniej o długość nogawek. Spodenki, które zamówiłem wcześniej, czyli Adventure Bib Shorts byłyby raczej dobre...na jasień, mają grubsze materiały niż reszta spodenek, a ich większa długość spowoduje, że lepiej będą trzymały ocieplacze na nogi/nogawki. Po prostu nie tego szukałem. Powinny kosztować jednak w moim odczuciu mniej, choć zapewne prędzej czy później zdarzy się promocja -30%. Polubiłem ich na FB.
Co do konkurencji z Chin - produkty są tańsze bo i siła robocza jest tańsza, co ma znaczący wpływ na cenę. Ja wolę wspierać polskich producentów, choć cieszę się jako konsument z istnienia konkurencji, bo to zawsze działa dobrze na rynek. Patrząc jednak na rozmiarówkę spodenek z aliexpress czuję się kompletnie zdezorientowany. Na temat jakości się nie wypowiem, bo nie byłem ich posiadaczem, ale w tabeli rozmiarów podają następujące dane:
S - pas 66/biodra 72
M - pas 68/biodra 76
L - pas 72/biodra 80
XL - pas 76/biodra 84
XXL - pas 80/biodra 88
I większych rozmiarów nie ma Ja wiem, że Azjaci nie są zbyt wysocy, no ale 80 w pasie to raczej nie jest XXL Żeby to wszystko skomplikować poniżej dodają zdjęcie modela 173 cm wzrostu, 75kg wagi, pas 75 i biodra 92 i podpisują że nosi rozmiar S - i bądź tu mądry Cena 65 dolarów jest jednak atrakcyjna, bo to jakieś 260 zł.
Napisano 26 marzec 2021 - 22:46
Ja wolę wziąć zawsze "za małe" niż za duże. Lycra ma bardzo duże możliwości rozciągania, a luźne spodenki to najgorsze co może się wydarzyć.
191/85-90kg i prawie zawsze miedzy rozmiarami L i XL.
no to mamy prawie takie same wymiary tylko u mnie waha się waga między 82 a 85 - zamówiłem do przymierzania z Luxy XL i XXL, a faktycznie powinienem zamówić L i XL Ale XL chyba zostanie.
Riona może spróbuję następnym razem. Cena kusi
Napisano 15 kwiecień 2021 - 13:23
Panowie,
Szukam spodenek na sezon wiosna / lata dla wysokiej osoby o atletycznej budowie (193cm wzrostu i 100kg wagi).
W oko wpadły mi spodenki Castelli Endurance 3 w rozmiarze XXL. Dobre opinie zbierają też modele Assosa, ale ciężko znaleźć je w moim budżecie PLN 400-500. Znacie może jakieś sklepy, gdzie można znaleźć modele sprawdzonych marek w promocyjnych cenach? Jakoś polskie marki do mnie nie przejmawiają, ale jestem otwarty na argumenty
Napisano 15 kwiecień 2021 - 13:24
Panowie,
Szukam spodenek na sezon wiosna / lata dla wysokiej osoby o atletycznej budowie (193cm wzrostu i 100kg wagi).
W oko wpadły mi spodenki Castelli Endurance 3 w rozmiarze XXL. Dobre opinie zbierają też modele Assosa, ale ciężko znaleźć je w moim budżecie PLN 400-500. Znacie może jakieś sklepy, gdzie można znaleźć modele sprawdzonych marek w promocyjnych cenach? Jakoś polskie marki do mnie nie przejmawiają, ale jestem otwarty na argumenty
Napisano 15 kwiecień 2021 - 13:54
Niestety nie powiem Ci, czy przy 100kg nie będziesz musiał być może szukać 3XL.
Z polskich producentów możesz spróbować EROE (Z kodem eroe wychodzi całkiem fajna cena).
Napisano 15 kwiecień 2021 - 21:06
Tu takie"na wypasie" opinie bardzo dobre o tej marce
https://pl.aliexpres...1705322174.html
Właśnie doszły, dałem na promo 200zl.mega jakość! Materiały a szczególnie szelki to bajeczka, Quest wysiada i płacze. Wkładka też świetna, więcej wrażeń po pierwszej jeździe, ale na sucho jestem w ciężkim szoku.
Spodenki sięgają tuż przed kolano
- beskidbike, Marcin321, hi_im_krzysiu i 1 inna osoba lubią to
Napisano 16 kwiecień 2021 - 09:20
Cześć,
czy ktoś może coś powiedzieć więcej o wkładce LaFonte Gold Edition i BCM nowatex Vezuvio?
Mam 90 kg i duży tyłek
Do tej pory jeździłem w Endura serii 200 i mi obciera w połączeniu pośladka z udem.
Waham się między BCM nowatex https://sklep.bcmnow...y-gold-pro.html
a Eore NBŚ.
Wolę zamówić w Polsce i w razie czego odesłać niż celować na ślepo w Aliexpres
Napisano 16 kwiecień 2021 - 13:53
napiszesz nt. rozmiarówki ?Właśnie doszły, dałem na promo 200zl.mega jakość! Materiały a szczególnie szelki to bajeczka, Quest wysiada i płacze. Wkładka też świetna, więcej wrażeń po pierwszej jeździe, ale na sucho jestem w ciężkim szoku.
Spodenki sięgają tuż przed kolano