Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tauron Lang Team Race 2015

100 odpowiedzi w tym temacie

#81 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:13

Kekacz - a jakbyś niepoczytał o nim - i miał sobie wyrobić własnie zdanie  tylko na podstawie tego zapisu to stwierdziłbyś że zrobił to specjalnie na 100 % ? Dałbyś sobie złamać swoją karbonową ramę za to? ;)

#82 Slim92

Slim92
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądGorzów/Wrocław

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:21

Na podstawie tego filmu nie da się stwierdzić, że było to celowe ale na podstawie późniejszego zachowania tego pajaca już tak. Nie podszedł i nie przeprosił, nigdzie nie wyraził skruchy a na fb uparcie twierdzi, że to nie jego wina i do tego ma pretensje do organizatorów. Gdybym ja przypadkiem spowodował taki wypadek to od razu bym pobiegł do poszkodowanego przeprosił go i pokrył wszystkie szkody materialne a jeżeli nie dostałbym DSQ to zrzekłbym się zwycięstwa.  

#83 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:23

Kekacz - a jakbyś niepoczytał o nim - i miał sobie wyrobić własnie zdanie  tylko na podstawie tego zapisu to stwierdziłbyś że zrobił to specjalnie na 100 % ? Dałbyś sobie złamać swoją karbonową ramę za to? ;)

Już wyraziłem swoje zdanie o nim kilka postów wcześniej. Powstało ono na gorąco po oglądnięciu filmiku. Późniejsze miniśledztwo tylko mnie w nim utwierdziło.

Trzepak 

"MAMIL"

#84 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:30

Nie karm trola bo rośnie. Nie widzisz, że z każdą odpowiedzią pisze więcej?

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

#85 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3220 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:32

A kogo interesuje czy to celowo czy nie. Tak jeździć nie wolno. Jak ktoś nie umie to nie startuje. Ale filozofie odstawiacie.

A jak już popełnił błąd to musi ponieść jego konsekwencje.

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#86 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:38

Kekacz - ok, masz prawo do takiej oceny

Slim92 - skoro stwierdził, że to nie jego wina to za co miał przepraszać? Nie można przeprszać za coś czegoś się nie zrobiło. Zauważ, że też masz wątpliwości czy to zachowanie było celowe. Poza tym nawet jak ktoś coś zrobił źle, to nazywanie kogoś pajacem, zerem nie jest na miejscu.

Senninho: proszę odpuść, forum jest od wymiany poglądów, nigdzie nie jest napisane że wszyscy muszę się ze soba zgadzać. Spróbuj włączyć się do dyskusji, pewnie też masz jakieś pogląd na tę sprawę?

#87 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:42

To proste. Przejeżdżasz obok znaku, jedziesz i jedziesz i widzisz, że nie ma żadnych podstaw do takiego ograniczenia. Trzeba być mocno nieogarniętym żeby w takiej sytuacji nie zorientować się, że coś jest nie tak ;)

To co prezentujesz pisząc to zwykle nazywa się "zupełnym brakiem wyobraźni". Nie możesz wiedzieć, że remont się zakończył albo że nie ma tam np. miejscowo uszkodzonej nawierzchni.

To jest typowe myślenie kierowców, którzy jeżdżą tylko jedną trasą i znają ją na pamięć i wydaje im się, że każdy ma tak samo. Tacy kierowcy - gdy kiedy opuszczą znane sobie terytorium i wjadą np. do obcego miasta - kompletnie sobie nie radzą,  gubią się na rondach czy skrzyżowaniach i wymuszają pierwszeństwo, o sygnalizowaniu zmiany kierunku ruchu to już w ogóle można w ich przypadku zapomnieć  - a przecież przepisy i znaki w całym kraju obowiązują takie same...

#88 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:48

A kogo interesuje czy to celowo czy nie. Tak jeździć nie wolno. Jak ktoś nie umie to nie startuje. Ale filozofie odstawiacie.

A jak już popełnił błąd to musi ponieść jego konsekwencje.

Głos rozsądku, Jak dla mnie wystarczający. Pozdrawiam

#89 Slim92

Slim92
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądGorzów/Wrocław

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:48

Tak jak koledzy napisali najmniej ważne tu jest czy było celowe czy nie. Wszyscy dookoła powiedzą ci, że zrobiłeś źle i złamałeś zasady fair play a ty się obrazisz na wszystkich jak piętnastolatka i uparcie będziesz twierdzić, że masz racje. Ani przez chwile nie pomyślisz, że to może jednak moja wina. 

Stwierdził, że nie jego wina więc nie ma za co przepraszać... Pójdę zamorduje kogoś na ulicy, złapią mnie i nie wyrażę skruchy... Mało tego powiem, że nie mam za co przepraszać bo przecież nic nie zrobiłem...

#90 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1384 postów
  • SkądSzczecinek

Napisano 12 czerwiec 2015 - 13:51

A po to jest środowisko kolarskie, żeby nagłaśniać i piętnować złe zachowania co by Ci mniej bystrzejsi bądź młodsi adepci rowerowania wiedzieli co jest złe.

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

#91 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 12 czerwiec 2015 - 14:56

Na filmiku przecież wyraźnie widać, że owy poszkodowany zaczyna doganiać szanownego króla sprintów i go wyprzedzać. Dla mnie prosta dedukcja, król finiszu zauważył, że nie da rady utrzymać prędkości przelotowej więc zdobył się na gest wypchnięcia rywala.

IdeeFixe, rozumiem, że gdybyś został wypchnięty na takim finiszu to pewnie jeszcze byś przeprosił za zrobienie hałasu po dzwonie w barierki :)

PS. którego inzyniera budownictwa i materiałoznastwa miałeś na myśli? 

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#92 IdeeFixe

IdeeFixe
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 12 czerwiec 2015 - 16:29

Król sprintów :) haligówka nie wiem na postawie czego wyciągasz takie wnioski ale nie przepraszałbym, ale też daleko byłoby mi do tego żeby komuś pisać w Internecie, że jest zerem, pajcem, burakiem itp albo roztrząsać tego co by się stało gdyby słupek stał 25 mm dalej. Dorośli ludzie załatwiają takie sprawy inaczej. Tak jak napisał  ROZMIAR - nie ma znaczenia co myślał, i tak jak napisał Senninho należy naznaczyć piętnęm takie zachowanie a ja dodam, jeszcze że trzeba to robic z klasą. Pozdr :)

#93 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 kwiecień 2016 - 11:18

Widocznie zeszłoroczny rekonesans podczas rzeszowskiego etapu w 2015 roku spodobał się na tyle C. Langowi, że końcowy przebieg trasy tegorocznego 4. etapu Tour de Pologne jest zbieżny z ubiegłoroczną pętlą. 

Zanim dojdzie do płaskich trzech rund po Rzeszowie wcześniej dwie 60 kilometrowe po interesujących ściankach w tym i "Wężu" ;)

Chyba udało mi się w 99% odtworzyć przebieg trasy, więc kto z lokalsów jeszcze nie miał okazji jej przejechać podrzucam linka gdzie można ją pobrać i wrzucić do GPSa.

http://www.gpsies.co...bruufxzqfamkkct

Miłej zabawy.

• haligówka lubi to

Trzepak 

"MAMIL"

#94 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 05 kwiecień 2016 - 14:18

Kekacz, super robota! dzięki :)

Tak przyjrzałem się tej trasie, wydaje mi się, że oni Przylasku jednak nie podjeżdżają, tylko mijają go z boku główną droga Budziwój-Lubenia

Strava
Instagram

#95 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 05 kwiecień 2016 - 20:03

Największe grafiki jakie znalazłem:

mapa

http://naszosie.pl/w...-World-Tour.jpg

http://naszosie.pl/w...I_WorldTour.jpg

Na 160 kilometrze widać podjazd, a następny (162,7 km) to premia w Jasiennikach czyli potem jest zjazd do Połomii. W przypadku objazdu na 160 km byłoby płasko na wysokościówce. Na większej mapie widać tą główną, która prowadzi dołem do Lubeni.

Trzepak 

"MAMIL"

#96 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 05 kwiecień 2016 - 20:26

Słusznie, wcześniej też to kminiłem z profilem i nie zauważyłem tej zmarszczki - Przylasku :) 

Oby tylko trasa już nie ulegała zmianie, jak to miało miejsce przed 3 laty, gdy mieli jechać przez Sołonkę, a w rezultacie ominęli ją i pojechali przez Babicę

Strava
Instagram

#97 Kekacz

Kekacz
  • Użytkownik
  • 1112 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 17 lipiec 2016 - 18:22

Byli w tym temacie amatorzy podczas Langa, czas na Prosów podczas Tour de Pologne

• haligówka lubi to

Trzepak 

"MAMIL"

#98 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 17 lipiec 2016 - 20:12

Ja bym chętnie obejrzał fragment 15 sekund przed początkiem filmiku, jest taka możliwość? :P

Strava
Instagram

#99 Tomo

Tomo
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 17 lipiec 2016 - 20:18

parcie na szkło? :D 

#100 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 17 lipiec 2016 - 20:20

Nie rozumiem

Strava
Instagram

Dodaj odpowiedź