BUDOWA BUDŻETOWEJ PRZE�AJÓWKI - kompendium.
Posted 14 December 2012 - 15:22
>>Z przodu widelec ma bardzo mały prześwit, stare hamulce mają za duży "zasięg" i szczęki wypadają poniżej obręczy. Wcześniej miałem założone szczęki 600 seria 6400 ale z oponą 35c zapychało się to błotem błyskawicznie. Jak usunąłem hamulec to problem prawie zniknął, teraz po zmianie opon na 30c (schwalbe cx pro) jeszcze nie próbowałem niczego przykręcać.
Posted 28 December 2012 - 19:10
Kolejny CX-One złożony! Pierwsze wrażenia tutaj:
http://suharnarowerz...ycia-na-cx-one/
Przeżyć, wrażeń i pisania będzie więcej!
Posted 28 December 2012 - 19:56
p.s. nie pisales chyba nic o 'specyfice' gleb na lodzie, ale w takich sytuacjach dobrze jest wlasnie dociazac wspomniane tylne kolo, majac tylko klamki szosowe zostajesz... tak na lodzie troche :mrgreen:
Posted 28 December 2012 - 20:03
Tak, gleby na lodzie to coś, co lubimy - ja i moje biodra :mrgreen: Będę jeszcze pisał o tym i przeżywał dobrych kilka razy, zakochałem się, po prostu, więc będzie jeszcze okazja wspomnieć o wielu sprawach.
I dzięki za komplement, przekażę CXowi
Posted 28 December 2012 - 21:57
p.s. tym youtubem oczywiscie nie chce Ci psuc dobrej zabawy, oni tam sa troche powazni i w Twoim mniemaniu robia pewnie wszystko by sie nie bawic :mrgreen:
#131 Gosc_marvelo_*
Posted 28 December 2012 - 22:39
Na takim lodzie nawet na oponach z kolcami nie jest zbyt bezpiecznie, chociaż można już wtedy trochę powalczyć. Pomaga też szersza kierownica.
A tak z ciekawości zapytam, przy okazji toczącej się w innym wątku dyskusji o kaskach: Ile razy podczas tych wywrotek na lodzie uderzyłeś głową w ziemię? Bo ja ani razu, ale i tak nie lubię jeździć po żywym lodzie, bo biodra bolą, także łokcie i nadgarstki. A raz zaliczyłem taką wywrotkę na plecy (właściwie na tyłek), że aż nadwyrężyłem kręgi lędźwiowe, a mięsień pośladkowy bolał mnie ze dwa tygodnie. Na kolcach jednak wywracam sie dużo rzadziej.
Osobiście jestem zwolennikiem promowania bezpieczeństwa czynnego. I choć jeżdżę bez kasku (za co niektórzy chętnie by mnie zlinczowali, co widać po reakcjach na tym Forum), to zimą tylko na kolcach i raczej unikam takich dróżek. Ale jazda zimą i tak wciąga, więc Cię rozumiem.
Posted 28 December 2012 - 23:24
A przełaja złożyłem, żeby podszkolić m.in. technikę właśnie. Choćby takie zsiadanie/wsiadanie w biegu. Rewelka.
Ale trochę offtopa zaczęliśmy robić - jakby co, zapraszam na bloga do dyskusji!
Posted 29 December 2012 - 00:04
Ja zasadniczo nie jeżdżę po takim lodzie, za stary na to jestem, za dużo kontuzji miałem, a bezsensowne upadki bolą najbardziej. Dzisiaj, z racji pośpiechu (byłem umówiony) i chaotyczności na treningu tak wyszło, że musiałem się przez kilka takich dróg przedostać. Głównie z rowerem na ramieniu. Na blogu trochę podkolorowałem rzeczywistość, żeby było śmieszniej. Faktycznie to leżałem ze trzy razy, w tym z raz boleśnie (talerz kości biodrowej).
A, odpowiadając na pytanie - ani razu nie zaliczyłem kontaktu na linii głowa-ziemia. Nie dzisiaj :-)
Posted 29 December 2012 - 10:00
Posted 29 December 2012 - 11:59
a tak do 1.5 tys da radę wyrwać jakiś inny frameset niż ten Accent? Wiem, że to pewnie spoko rower, ale jakoś lubię mieć 'coś innego', a tych niedługo będzie pewnie zatrzęsienie. Za trochę ponad 2000 można już coś znaleźć, Cruxy są fajnie przecenione ale to już w ogóle nie ta liga mimo wszystko.
Może Planet X + Mosso?
Posted 29 December 2012 - 12:58
Posted 29 December 2012 - 16:15
http://www.chainreac...x?ModelID=39108
Minimalnie droższy, ale jaki fajny I ten kolor... Jak dobra czekolada, albo big booty ebony bitch ;-)
Posted 29 December 2012 - 17:37
A co myślicie o tym caad3, który wisi na allegro? Cena niska, ale czy za to warto nawet tyle dać?