Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaka Trasa; Leżajsk-Rzeszów-Kraków

17 odpowiedzi w tym temacie

#1 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 27 kwiecień 2015 - 16:41

Cześć! Planuje wyjazd - koniec maja/poczatek czerwca z Lublina do Zakopanego, trase Lublin - Leżajsk przeleciałem już kilka razy wiec wiem co i jak natomiast dalej biednie z wywiadem, najgorzej z odcinkiem Leżajsk-Rzeszów-Kraków, teoretycznie najłatwiej byloby się wepchac na DK94 - dobry asfalt i oznaczenia kierunku, ale nie wiem jak z nateżeniem ruchu, czy A4 przejeła wiekszosc TIR-ów? Chetnie jechałbym wiejskimi asfaltami ale nie moge sobie pozwolic na błądzenie... Mógłby ktoś miejscowy doradzić jaka trase wybrać?

Jezeli jest ktoś chętny to zapraszam na wspólna jazde od Leżajska - 1.06, proponuje nocleg pod Krakowem - agroturystyka i w Zakopanem, powrót pociągiem z Krakowa. Jeżeli znajdą się chetni do towarzystwa przez jakaś częśc trasy to także zapraszam :P

Etapy

#1 Lublin - Leżajsk 31.05

#2 Leżajsk-Rzeszów- Kraków 1.06

#3 Kraków - Zakopane 2.06

#4 Zakopane - Kraków 3.06 - (żeby z górki na pazurki tez zaliczyć :P)

#2 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 27 kwiecień 2015 - 18:27

Wtrącę kilka zdań na temat odcinka Rzeszów-Kraków. 

Odcinek Rzeszów-Tarnów proponuję przejechać serwisówką A4. Bardzo dobry asfalt i zero ruchu. Tylko krajobrazowo może być nudno, bo z jednej strony masz autostradę, a z drugiej pola. Musisz tylko pamiętać, żeby przy pierwszym weźle zjechać do miasta i przejechać przez Tarnów, bo niestety nikt nie przerzucił kładki przez Dunajec, a wskakiwania na autostradę nie polecam (z własnego doświadczenia). Od Tarnowa dalej możesz lecieć kawałek serwisówka, a później odbić przez Bochnię i nawet pokusić się o Puszcze Niepołomicką i do Krakowa,

Jak będziesz chciał to mogę Ci podesłać linka do trasy.

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#3 Rider

Rider
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 27 kwiecień 2015 - 18:36

A ja odcinek rzeszów Tarnów proponuje pokonać górkami . Wyjdzie z 120/130 km i pewnie z 2/3 k przewzszenia. zależy jeszcze czy chcesz ubijać podjazdy (fajne widoki) czy idziesz na łatwizne i płaskimi drogami. 

#4 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2034 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 27 kwiecień 2015 - 19:02

Na Zakopane można odbić już w Brzesku, chyba, że koniecznie chcesz jechać przez Kraków? 
Od Brzeska trasa pagórkowata, głównie po bocznych spokojnych i dobrych drogach 

Wariant 1 - Brzesko - Nowy Wiśnicz - Łapanów - Kasina Wielka - Mszana Dolna - Rabka Zdrój - N. Targ - Zakopane

Wariant 2 - Brzesko - Czchów - Ujanowice - Limanowa - Kamienica - Ochotnica Dolna - Knurów - Szaflary - Zakopane

Tutaj masz oba warianty, polecam :) https://www.strava.c...ities/168100917

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#5 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 29 kwiecień 2015 - 17:23

Mialem okazje cwiczyc Rzeszow-Krakow w tym roku, cala trasa DK94. Natezenie ruchu wciaz bardzo duze, sporo tirow. Korki w okolicach Bochni, Brzeska i Wieliczki po kilka km. Lecz na 95% tej drogi jest pobocze duze, badz bardzo duze. Jedynie przez Ropczyce nalezy jechac przez miasto, gdyz na obwodnicy jest zakaz dla rowerow.
Pozdro :)
Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#6 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 29 kwiecień 2015 - 17:28

Na tapatalk nie umiem edytowac posta wiec napisze pod spodem...
Zakopane-Krakow tez jechalem (przez Wieliczke) wcale nie jest ciagle z gorki ;) przed Rabka bedzie spory podjazd z przewyzszeniem okolo 200m. A pozniej przed Myslenicami minimum dwa, pamietaj ze DK7 ma fragment drogi ekspresowej, po ktorym rowerem nie przejedziesz. Alternatywa np. Weglowka, Kasina, Wisniowa, Wieliczka lub na zachod od S7 przez jeszcze wieksze goeki beskidu wyspowego :)
Strava
Instagram

#7 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 10 maj 2015 - 00:38

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Dystans i tak jest spory więc nie bedę pajacował i pojadę najprostszą drogą. Rzeszów - Kraków: serwisówką.  Dam znać czy udało się dojechać, jakimi drogami i w jakim stanie :D

#8 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 czerwiec 2015 - 20:17

plany sie troche pozmienialy i zostaje w Tatrach do soboty, opisze wszystko jak wroce do domu, mam tylko pytanie czy jest tu ktos z Bukowiny Tatrzanskiej lub okolic i chcialby sie ze mna przejechac w jakims spokojnym tempie w najblizszy piatek, sobote?

#9 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 03 czerwiec 2015 - 22:01

@Kubens

Strava
Instagram

#10 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 03 czerwiec 2015 - 22:09

Jak coś to pisz na pw albo na stronce najlepiej na fb. Link do niej masz ponizej

#11 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 czerwiec 2015 - 23:18

dzieki :P

#12 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 czerwiec 2015 - 19:04

Tak więc podsumowując wyjazd udany (cały na solo), pogoda dopisała, zdrowie tez :P Łącznie wyszło 6 jazd - 811km w ok 30h, założoną miałem troche słabą kasete (11-25) jak na szaleństwo po górkach ale jakos dało rade nadrobić nogą. Tak jak wspominałem plany sie troche pozmieniały i zostałem na dłużej. Drugi nocleg miałem w Dobrej zamiast w Skawinie więc i trasa wymagała korekty. Jezeli ktoś nie zna okolic serwisówki A4 i nie ma cały czas na oczach nawigacji, zdecydowanie odradzam te trasę, w pewnym momencie myślałem ze dostane nerwicy - brak oznaczeń, serwisówka konczyła się bagnami/ polną drogą, wiec przeskoczyłem na 94 ( ruch spory ale bez presji i z wystarczającym poboczem)

To teraz zapiski ze Stravy, ze względu na to ze nie chciało mi się zatrzymywać apki podczas tankowania pomiary nieznacznie różnią się od tych licznikowych), do Bukowiny jechałem z małym plecakiem więc czasowej rewelacji nie ma :P później złapałem małego kapcia z przodu ciśnienie spadało z rozsądnych 10-13 BAR i utrzymywało się na ok 7 BAR, mleczko miałem ale guma i tak juz do wyrzucenia więc mi bylo szkoda i dojezdziłem tak jak było :P

1) https://www.strava.c...ities/315858546

2) https://www.strava.c...ities/316386241

3) https://www.strava.c...ities/316799369

4) https://www.strava.c...ities/318955714

5) https://www.strava.c...ities/319603793

6) https://www.strava.c...ities/320223820

Tak sie zakonczyła zabawa z serwisówka, uratowały mnie buty MTB :P

ke6tj8.jpg

33ato2o.jpg

10qjas5.jpg

fjey46.jpg

i zjarane kopytko :P

2hckdw5.jpg

• haligówka lubi to

#13 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 12 czerwiec 2015 - 19:55

NoNo! 

Czekałem na relację z trasy droga serwisową A4, ale jak widzę jednak się nie udało przejechać... tak więc i ja się tam nie będę zapędzał na razie :D

Fajny wypad i podziwiam tak długą jazdę z plecakiem!

Strava
Instagram

#14 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 czerwiec 2015 - 20:12

Łel dann... :) A plecy nie bolały?

I co to za kółka?

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#15 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 14 czerwiec 2015 - 19:51

Dzięki, plecy od plecaka bolały tylko przez pierwszy dzien bo źle upchnąłem klapki, bardziej przeszkadzał płucom na podjazdach :D 

@Greek kółka składane indywidualnie 60/88 trochę było strachu na zjazdach jak wiatr sie zerwał, ale bez ryzyka nie ma zabawy :P tak teraz myślę że jak zaliczyłem góry to żeby było sprawiedliwie i morze muszę odwiedzić... 

#16 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 14 czerwiec 2015 - 20:11

daj znać, to z Tobą śmignę nad morze, bo pomysł ten chodzi mi po głowie już od dłuższego czasu :P

Strava
Instagram

#17 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 postów
  • SkądBieszczady

Napisano 14 czerwiec 2015 - 21:37

Na brak słońca nie musiałeś narzekać. :D
Focus user! :-P

#18 chris_01

chris_01
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 czerwiec 2015 - 19:57

@haligówka, no zobacze kiedy będę miał czas, ale prawdopodobnie juz nie w tym roku...

@hqvkamil, zdecydowanie :D ręce miałem tak zjarane jakbym z pozaru wyszedł, ale nie narzekałem wole upał od mrozu, akurat trafiłem na 1. poważnie ciepły tydzień roku wiec sie dobrze złożyło

Dodaj odpowiedź