https://www.canyon.c...ike.html?b=3518
https://www.canyon.c...ike.html?b=3613
Napisano 10 maj 2015 - 12:26
Napisano 10 maj 2015 - 12:33
Napisano 10 maj 2015 - 12:43
Różnice nie będą wielkie, szczególnie jeśli przesiadasz się z całkiem dobrego roweru jakim jest Canyon Endurance. Troszkę bardziej sztywny, bardziej aero, troszkę lżejszy to wszystko jest tak naprawdę dla nas amatorów praktycznie niezauważalne. Różnice idzie poczuć ale jak się przesiada ze starocia, ale w Twoim przypadku? Pewnie będzie troszkę mniej komfortowo
Aeroad czy Ultimate? Osobiście jeżeli miałbym taki wybór to otworzył bym te dwa rowery w dwóch oknach obok siebie i wybrał ten, który jest ładniejszy. Po prostu. Oba są świetne, sztywne, lekkie i co tam jeszcze. Oba dla nas amatorów będą super rowerami, bardziej niż wystarczającymi tak naprawdę. Dlatego według mnie warto się pokierować raczej ogólnym odczuciem i wyglądem. Może na aeroad na płaskiej drodze zaoszczędzisz kilka sekund na 50km trasy, ale czy to jest ważne tak naprawdę? Mam nadzieję, że pomogłem, tak jak mówię są to moje osobiste odczucia
Napisano 10 maj 2015 - 15:30
Tyle kasy na Canyona, wybrał byś jakiegoś włocha lub francuza.
W góry ultimate, na płaskie aeroad. Zależy gdzie zamierzasz śmigać.
Napisano 10 maj 2015 - 16:40
Najlepiej by było samemu przetestować. W Polsce były organizowane w kilku miejscach Test Ride'y i mieli zarówno Ultimate, jak i Aeroada. Nie wiem czy ta akcja już się skończyła (w Gdańsku byli już kawałek czasu temu) i nie wiem czy w innych krajach też to organizują. Warto by się skontaktować z działem obsługi klienta Canyona.
Aeroada nie próbowałem, ale Ultimate vs Endurace już tak. Ultimate dużo fajniejszy jak dla mnie. Rasowa wyścigówka.
Napisano 10 maj 2015 - 17:35
Napisano 10 maj 2015 - 19:26
Napisano 11 maj 2015 - 07:12
Napisano 18 maj 2015 - 21:16
Najprościej go kup, przejedz się kilka razy i sam ocen czy Ci się podoba.
Jeśli nie będziesz zadowolony to go zwrócisz.
Nie ma co tu prowadzić teoretycznych dywagacji, bo Twoje, moje i innych odczucia będą/mogą być inne różne.
Jeden woli blondynki, drugi brunetki, a trzeci cycate - wszystkie będą ładne, mądre itp. ale żeby samemu ocenić co Ci się podoba musisz sam pomacać ;-)
A to dobre. Czekam miesiąc na zwrot pieniędzy za rower, którego nie dostałem bo zrezygnowałem z zamówienia. Poziom obsługi klienta pozostawia wiele do życzenia...
Napisano 18 maj 2015 - 21:53
Byłbym wdzięczny jakbyś rozwinął - zaciekawiłeś mnie.
Zamówiłem, zapłaciłem, po kilku dniach od wpłaty zrezygnowałem (wypadek losowy - potrzebuję kasy) i czekam na zwrot już 28 dni... daje im jeszcze kilka dni szansy. Nie chcę nikogo niepotrzebnie obrzucać błotem, ale moja cierpliwość jest już naprawdę na wyczerpaniu. Nie wiem czy to się często u nich zdarza, ale niestety mnie to dotknęło. najgorsze jest to, że rower (Ultimate) bardzo mi się podoba i dalej chcę go kupić tylko za jakiś czas:(