I tu i tu łańcuch pracuje tak samo, więc tańszy tak samo szybciej szlag trafi jak w plenerze.
Nie byłbym tego taki pewny. Na chomiku masz bardziej sterylne warunki, stąd mniejsze tarcie i wg mnie mniejsze zużycie
Posted 18 November 2020 - 10:05
No jak? 400 ml pianki kosztuje trochę ponad 50 zł, a 500 ml tego płynu 65 zł.
Cena z linku, który podałeś, nie szukałem gdzie indziej, jeśli jest taniej to sorry https://www.dobrerow...l-z-rozpylaczem
I Fenwicks 500ml, nie 400ml https://www.sporti.p...BSABEgJgQ_D_BwE
Posted 18 November 2020 - 10:16
Posted 09 December 2020 - 14:45
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 16 December 2020 - 09:43
Posted 27 December 2020 - 14:34
Posted 02 February 2021 - 14:43
Nie wiem jak dokladnie ten ale modele z drazonymi pinami SLA101 (10s) i SLA110s (11s), jak dla mnie byly super. Jak robilem ostatnio sesje woskowania, to znalazlem gdzies w pudelku nowego Yabana , poszedl do garka z innymi, oczekuje w kolejce....
Posted 03 February 2021 - 01:23
Koledzy,
Kupiłem ostatnio polecany łańcuch Connex 11sX i napęd pracuje znacznie głośniej niż na shimano i kmc. To norma dla tego łańcucha?
Posted 03 February 2021 - 09:22
Kiedyś na serwis trafił do nas rower w którym właściciel chciał ustawić przerzutki, skarżył się na kulawą zmianę biegów. Hak wyprostowany, łańcuch niezużyty, nowa linka i pancerz. Kilkanaście minut regulacji bez rezultatu. Napęd 2x10. Zawołałem kolegę żeby zweryfikował moje próby. Popatrzył na łańcuch. "Założony connex? No to nie będzie działać."
Zmieniłem łańcuch na standardowy shimano i problem zniknął.
Usłyszałem jeszcze że mamy na półce kilkanascie łańcuchów connexa które leżą właśnie z tego powodu.
11s? Jak dobra cena to mogę was uwolnić od jednego czy 2, ja się z nimi lubię. Ew 1s do torówki też chętnie.
Posted 03 February 2021 - 22:33
Koledzy,
Kupiłem ostatnio polecany łańcuch Connex 11sX i napęd pracuje znacznie głośniej niż na shimano i kmc. To norma dla tego łańcucha?
Connexy są sztywniejsze i chyba mają ciut większy luz roboczy na rolkach dlatego mogą pracować głośniej, po 200-300km trochę się poprawia ale nie pracuje tak cicho jak shimano.
Kiedyś na serwis trafił do nas rower w którym właściciel chciał ustawić przerzutki, skarżył się na kulawą zmianę biegów. Hak wyprostowany, łańcuch niezużyty, nowa linka i pancerz. Kilkanaście minut regulacji bez rezultatu. Napęd 2x10. Zawołałem kolegę żeby zweryfikował moje próby. Popatrzył na łańcuch. "Założony connex? No to nie będzie działać."
Zmieniłem łańcuch na standardowy shimano i problem zniknął.
Usłyszałem jeszcze że mamy na półce kilkanascie łańcuchów connexa które leżą właśnie z tego powodu.
Pewnie dlatego w 2015 Connexy przeszły lifting.
connex.jpg 164.52KB 27 downloads
Na dole po lifcie
Posted 04 February 2021 - 18:38
Posted 04 February 2021 - 18:43
A do czego porównywałeś, że twierdzisz, że "głośniejsza praca" - głośniejsza od czego?
Connex (a właściwie Wippermann) sprzedaje łańcuchy w rolkach i to żadna tajemnica, tak samo jak to, że to dokładnie ten sam produkt, co w pudełku. Rzucanie podejrzeń o nieuczciwość sprzedawcy tylko dlatego, że jesteś niezadowolony z produktu, to trochę nieuczciwa zagrywka.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 05 February 2021 - 06:42