Jakie Kupić Opony?
Napisano 07 kwiecień 2007 - 19:14
A "niosą" naprawdę dobrze. Zobaczymy, ile uda mi sie na nich "wylatać".
Napisano 09 kwiecień 2007 - 17:12
teraz mam szosówke i chce zakupic wzglednie dobre opony ,które nie potną mi się na dziurach i przejadą po szutrowej ścieżce ..chociaz głownie bede jezdził po asfalcie .. waze około 80 kilo
co jesteście mi w stanie polecic ? w gre wchodzi slick ,wydaje mi sie ze rozmiar 25/28 bedzie odpowiedni .. chociaz i tego nie jestem pewien ..
25 da rade po żwirku ?
opona moze byc zwijana w okolicach 60 zł max 80
z góry dziękuję wam za info
pozdrawiam
adam
Napisano 10 kwiecień 2007 - 02:08
zwirek?
opona szosowa raczej nie sluzy do jazdy po tego typu nawierzchni.
no nie sluzy, ale jesli przyjdzie czasem przejechac przez nieciekawa nawierzchnie, to co zrobic. ja (w dabrowie gorniczej) nieraz widze szosowcow, ktorzy przedzieraja sie przez Pogorie III przez wlasnie droge rowerowa ktora jest wysypana wlasnie takim zwirkiem. sam sie do nich zaliczam. inna mozliwa droga jest mi wybitnie nie po drodze.
ja uzywam chyba najtanszych miskow - dynamic. ale nie moge ich polecic bo to jedyne opony szosowe na ktorych jezdzilem i nie mam w sumie porownania do zadnych innych. chociaz wiekszych zastrzezen do nich nie mam.
moja sugestia, moze niesluszna, jest taka, ze drozsze opony raczej sie nie beda nadawaly - beda one bardziej "profesjonalne", wylajtowane, przystosowane do powierzchni asfaltowych, przez co delikatniejsze.
Napisano 10 kwiecień 2007 - 06:30
pozdro horny
Napisano 10 kwiecień 2007 - 08:18
Bardzo nastawiałem sie na Panaracera Paselę w wersji wzmocnionej TG. Z opisu to bardzo fajna opona na złe podłoża. Ma dobrze rokujący na mokre bieżnik, zwijana 28 waży 280 g, a przyjmuje ciśnienie do 7,25 atm. Niestety, Velo sprowadza Paselę od rozmiaru 32 (choć z tego co piszą Panaracer zawyża rozmiarówkę i np. 28 to takie duże 25 :-> )
Napisano 10 kwiecień 2007 - 08:35
Napisano 10 kwiecień 2007 - 14:18
na moich dynamicach jest napisane: "inflate to 6 bars min - 8 bars max", a dymam 8,5 i nic,... poza urwaną rękojeścią w pompce :-P...Wprawdzie przyjmuje ciśnienie tylko do 6,25 atm, ale ja ja pompuje 6,5
To zrozumiałe. Zapewne masz rozmiar 23 mm, ja - 28 mm.
Za to musisz więcej dymać :mrgreen:
Napisano 13 kwiecień 2007 - 00:19
Kupilem opony drutowki 700x23c detonator (stwierdzilem ze stare sa juz zuzyte i postanowilem je wymienic),
przy sciaganiu starych zauwazylem ze sa to szytki i ze obrecz rozni sie od dotychczas przezemnie spotykanych, tzn jest bardzo plytka.
Probowalm zalozy te drutowki ale bez powodzenia.
Czy jest to wogole mozliwe?
Czy musze kupic szytki?
Gdzeie najtaniej i jakie szytki wybrac (zalezy mi na cenie
Dziekuje z gory za pomoc i przepraszam jezeli poruszam temat ktory juz byl na forum (nie znalazlem nic na ten temat) a stwierdzilem ze zapytanie jest najkrotsza droga.
Napisano 13 kwiecień 2007 - 00:38
spojrz na allegro i w sklepach int
Napisano 13 kwiecień 2007 - 07:49
Napisano 13 kwiecień 2007 - 08:03
napewno nici są szytki,które można założyć na zwykłe obręcze, ale opony na obręcze do szytek nie istniejąCzyli z zalozenia zwyklych opon nici?
Co do Twojej propozycji to się nie spotkałm,ale ja bym wzieła jakieś tufo albo continentale (o ile ich opon nie lubie, to szytki sobie chwale )
Napisano 17 kwiecień 2007 - 18:22
Proszę o poradę!
Potrzbuję kupić sobie nowe oponki. Chcę zainwestować w coś lepszego, co by mi posłużyło troszke dłużej. Dlatego po wstępnym przeglądzie co jest na rynku wybrałem (w podobnych cenach)
1. Michelin Krylion Carbon
2. Continental Grand Prix 4000
3. schwalbe stelvio
Co wybrać? Wydaje mi się, że biorąc pod uwagę moje najbardziej istotne kryterium, czyli wytrzymałość i "niełapanie gum" to najlepszem wyborem jest michelin Carbon.
Czy macie jakieś lepsze propozycje w cenie ok. 100zł?
Liczę na pomoc:-)
pozdro
Napisano 17 kwiecień 2007 - 22:18