Jakie Kupić Opony?
Posted 03 March 2011 - 12:10
Fakt ja zrobiłem na "Fortezzach" bezawaryjnie ze 4000km zanim jakieś porządne szkło nie przerwało dobrej passy. Ale Conti GP Force też się świetnie sprawują.Witam, ja po wielu negatywnych doświadczeniach trafiłem na coś takiego http://www.vredestei...sionID=40053302 , 2009 więcej przechodziłem niż przejeździłem nosząc rower, 2010 dzięki tym oponom już spędziłem na rowerze.
Posted 03 March 2011 - 15:35
A tak w nawiązaniu do tego sniegu i lodu to macie jakieś doświadczenia z oponkami, które w takich warunkach się sprawdzają? Złożyłem sobie rowerek miejsko-zimowy na ramie szosowej i zastanawiam się nad wyborem oponek szosowo-miejskich, które w razie czego pozwolą mi nawet przejechać po ubitym śniegu. Jakieś propozycję? Szerokość nie ma znaczenia, byle by je upchać do starej, aluminiowej ramki szosowej - czyli mysle ze max do 32.
Ja na zimę kupuje pierwsze lepsze opony o szerokości 28-32 zależy co maja w sklepie. Jak ma się trochę wprawy to po śniegu można jeździć. Na lód żadna opona się nie nadaje (w kolce się nie bawię) więc mi wszystko jedno.
Posted 03 March 2011 - 23:56
Aa i widze że ktoś napisał w końcu coś o Vredesteinach. Tak! Są jeszcze inne firmy produkujące opony oprócz Michelina i Continentala. To, że o czymś się nie mówi non stop to nie znaczy że nie jest dobre, ba, często jest na odwrót :-D
A może Veloflex skoro w końcu jedziemy inna droga niż oklepane do nudy GP4000 i Pro Race?Na cyklomanii mają wystawione, ale chyba tylko w celach reklamowych bo od dawna brak na stanie.
Posted 04 March 2011 - 08:43
Vredy - no ceną nie rozpieszczają
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
#1512 Gosc_88orange_*
Posted 04 March 2011 - 22:05
Posted 07 March 2011 - 14:16
Posted 09 March 2011 - 08:51
czy Speedium 2 - bo to chyba różnica jest? Co prawda kupiłem pod koniec zeszłego sezonu i zrobiłem tylko ok. pół tysiąca km, ale żadnych dziur nie miałem.Michelin speedium
Jako opony treningowe na suchą nawierzchnię są dobre, na mokrym asfalcie trzeba uważać (jak pada, to i tak nie jeżdżę). Za te pieniądze warto było. Póki co, do 1,5 tysiąca km jeszcze trochę mi zostało, jak zaczną (albo i nie) się problemy z dziurami/rozłażeniem to dam znać. Jak problemów nie będzie, to też, ale w tym przypadku to chyba dopiero jak przejadę ze 2 tysiące na nich, póki co dodzieram stare kendy na trenażerze, ale wkrótce czas na szosę...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 09 March 2011 - 09:39
Używał ktoś tych dętek, podobno można z nimi niezłe cuda wyczyniać np: łatanie przez zgrzanie zapalniczka itp i podobno przebicia im niestraszne. Jest gdzieś na bikeboard czy jakimś podobnej gazetce był ich test i wypadły bardzo dobrze.
No sam się zastanawiałem nad tym speedium 2 ze względu na niską cenę nawet w stosunku do zaffiro pro ale póki co wiosną dojadę mój zestaw.
Posted 09 March 2011 - 20:45
Dętki kosztują majątek w stosunku do innych , poza tym max ciśnienie to 8.3 atm .
Załatać można zghrzewać , alboi specjalne łatki sie daje, to taka dętka jak w latach 90 tych były podobne polimerowe zielonkawe.
mieliśmy kupować na forum krakowskie partie ale przeliczyłem ile razy przebijam dętke to to jakiś absurd, kende mam za 14 zł 70 g i cały sezon śmigają .
Poza tym reklama dotyczy jak widać wkładasz gwoździa okrągłego idealnie i pomału weż natnij szkłem pod ciśnieniem na gdzieś 0,5 cm to powietrze zejdzie i tak to już wole te 50 zł dołożyć do systemu tubeless, albo na piwo.
poza tym większość opon szosowych ma wkładke antyprzebiciową, nawet te w wyższej klasie .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo