Jakie Kupić Opony?
Gosc_Matt_*
Napisano 24 marzec 2011 - 19:12
Cóż mam Ci powiedzieć? Wybieraj :-P To są już moje któreś Continentale i na razie się na nich jak i na poprzednich nie zawiodłem. Jedno jest pewne - niosą lepiej od moich poprzednich opon.
Pod koniec następnego tygodnia może coś więcej napiszę o tych oponach bo najbliższe dni mają przynieść śnieg i deszcz na Mazury. :-/
Napisano 25 marzec 2011 - 10:54
Gdzie mozna to kupic najtaniej? (pisał ktos o ebay ale nie wiem jak tam sie kupuje i raczej tam nie kupię). Potrzebuje niebieskie
Rozważałem zakup Michelin Pro3Race ,ale wyczytałem że GP4000 lub GP4000S sa lepsze a cena podobna.
Proszę o odpowiedź tu lub na priva. Tu czytałem od strony 100, za duzi tego. Moze było wczesniej.
Napisano 25 marzec 2011 - 14:26
Nie wiem czy moderatorzy zwracają uwagę na tego typu uwagi/ podpowiedzi, ale mogli by to rozważyć.
Napisano 25 marzec 2011 - 14:44
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 25 marzec 2011 - 19:11
A usprawnienie wyszukiwarki nie wchodzi w grę, bo to jest już taki mechanizm forum, modzi nie mają na to wpływu. Można forum zupgrejdować, ale to kosztuje
A co do porównania conti gp 4000 i zwykłych to też jestem ciekaw, czy jest duża różnica?
Napisano 25 marzec 2011 - 21:05
Gosc_Rzysko_*
Napisano 25 marzec 2011 - 23:20
Polskie drogi + wyścig 105km ?? :roll:
Czy nie kuszę losu na dziurkę i strate kasy ?? :-/
Teoretycznie jest dosyć zabezpieczona ciśnieniem mleczkiem i ""cudowną"" detką ale czy napewno z stąd moje pytanie... :-)
Napisano 26 marzec 2011 - 10:03
A poza tym gp to nie są typowe opony na deszcz, tylko na suche, a może inaczej: uniwersalne
Napisano 28 marzec 2011 - 20:35
http://allegro.pl/sc...1507277914.html
I fajnie będą pasować do czerwonego bika. Trochę się skontrastuje
Gosc_pasibrzuch_*
Napisano 01 kwiecień 2011 - 22:12
Miałem ostatnio miśki pro 3 ale wszechobecny żwir je już załatwił i szukam czegoś solidniejszego.
Napisano 19 kwiecień 2011 - 23:37
Sorry że nie do końca na temat, ale nie ma co nowego zakładać o taką błahostkę..
Załączone pliki
Napisano 20 kwiecień 2011 - 10:36
Po 2 dniach tak prezentuje się opona? Mam na myśli 'powierzchnię toczną', czyli tą, która styka się z nawierzchnią szosy (szczyt opony), a nie tą 'draskę' od krawężnika. Bo jeśli tak to wygląda jak to widzą moje oczy, to nie pozostaje mi powiedzieć o Ultremo nic innego jak to, że ta opona to niezła porażka ...upiłem nowe Ultremo R1 i po dwóch dniach jazdy tylna nadaje się do wymiany
Tak wiec łączę się w bólu, zalecając natychmiastową zmianę opony i nie kombinowanie z 'łatkami', bo to niewiele da przy takim zniszczeniu, a jednocześnie niezmiennie polecając godniejsze i wytrzymalsze laczki w postaci choćby Diamante Pro, tudzież innych GP4000S ...
Napisano 20 kwiecień 2011 - 10:58
A tak notabene to ta oponka chyba była skazana na śmierć, jakiś pech czy co. 1szego dnia mocniejsze hamowanie (bez uszczerbku) drugiego wypadek prawie że śmiertelny (dla niej), i to najlepsze że w tym samym miejscu/miejscowości. Coś w tym jest :roll: Widać nawet opona ma zapisane swoje przeznaczenie, swój los. Następnym razem pójde z nową do wróżki, aby wyczytała jej przyszłość, czy ma długą linie życia czy nie. Jak njie to oddam i kupie nową :mrgreen: :mrgreen:
Acha, dodam tylko że zazwyczaj takie sytuacje z awaryjnym hamowaniem zdarzają mi się z 1-2 razy w sezonie, a nie dwa dni pod rząd! Żeby nie było że to ze mną coś nie tak
Zamierzam trochę na niej pojeździć, zanim nowa nie dojdzie. tylko po okolicach, aby można było dojechać w razie czego. Myślicie że (w najgorszym wypadku) wybuchnie dętka od razu, czy powoli ujdzie powietrze? Bo jak może wybuchnąć to jeszcze to przemyślę :roll: