Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie Kupić Opony?

4760 odpowiedzi w tym temacie

#2041 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 maj 2012 - 20:22

SPIKE, a jakie wobec tego trzymają na deszczu i na zakrętach? Vittorie wprost tańczyły na nawet lekko mokrej drodze...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#2042 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2012 - 00:41

marco812 ja jezdzilem na Vittoriach Rubino Pro i powiem ze nie mialem z nimi problemów. Fajnie i lekkie i przejechałem na nich ok 13 tys km. troche zaczeły sie strzępić boki opony ale nie przeszkadza to w jezdzie a poza tym mimo ze srodek juz wklęsły po takim przebiegu to oponka mimo nacięc wielu nie przebiła sie. Ale zmieniłem na Veloflexy open corsa i nie ma porównania te szybsze sa od Vittorii.

#2043 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2012 - 00:45

ja na Vittoriach jezdzilem w deszczu i nawet po kaluzach z tym ze nie scigalem sie i nie zauwazylem zeby sie slizgały

#2044 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 27 maj 2012 - 00:56

Na corsach veloflexa zapewne nie da sie zrobic 13k km, no moze, na kilku zestawach ale bedzie szybciej :mrgreen:

#2045 wal3ry

wal3ry
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2012 - 11:02

Potrzebuje opon do miasta (rower to stara szosa Olmo), wytrzymalych ale o jak najmniejszych oporach toczenia. Oczywiscie przeczytalem Wasze opinie, jestem gotowy wydac wiecej kasy, ale byc zadowolony i nie zmieniac zaraz opon bo sie pociely na kamieniu czy szkielku... Moi kandydaci (gorna polka cenowa) to:

Continental GP 4000S (tak chwalicie ze prawie mnie przekonaliscie)
Veloflex Corsa (mialem Vittorie a te ponoc sa lepsze)
Michelin Krylion Carbon (podobno najbardziej wytrzymale)

No wiec ktore? (ewentualnie inne propozycje)

Dzieki!

#2046 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 29 maj 2012 - 11:25

wal3ry, Veloflexy nie nadaja się jako 'opony do miasta' - to typowo wyścigowe laczki - niosą pięknie ale są delikatne. Jeśli chcesz po mieście śmigać na nich to prosze bardzo, ale z zastrzeżeniem, że po kilku dniach będziesz je chciał wymienić, bo się pojawią pierwsze 'draski' i ubytki w gumie.
Michelinów nie użytkowałem, więc się nie wypowiem, ale Conti mam i na pewno są wytrzymalsze od Veloflexów. Więc z tych dwóch opcji polecam Conti.

#2047 wal3ry

wal3ry
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2012 - 11:44

Tak tez sie sklaniam ku conti...
Jest roznica pomiedzy 4000 i 4000s? Czy tylko kolorek..?

#2048 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 maj 2012 - 11:50

Bierz Conti, na pewno te z "s" mają domieszkę chili - nie wiem czy zwykłe tez mają.
Veloflex Corsa na miasto odradzam, to oponka tylko na wyścigi, właśnie z nich korzystam i niestety po pierwszym wyścigu już mam dość konkretne przecięcie, no ale na razie nie zmieniam, mam nadzieję że trochę posłużą.
pzdr

#2049 wal3ry

wal3ry
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2012 - 12:02

Virenque a jak Ci sie smiga na tych GP Attack Force? Chyba tez bardziej do scigania, prawda?

#2050 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 maj 2012 - 12:11

wal3ry, mam 4000s i szkoda by ich mi było "na miasto". I tak nie docenisz ich możliwości, bo na mieście się nawet porządnie nie rozpędzisz. Kup sobie coś tańszego z grubą warstwą gumy albo wkładką antyprzebiciową z prawdziwego zdarzenia.

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#2051 wal3ry

wal3ry
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2012 - 12:20

tanie nie sa, to prawda, oczywiscie jezdze tez poza miastem, ale fakt, ze chodzi o to glownie zeby daly rade w miescie. Jakies propozycje? Moze V. Zaffiro?

#2052 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 maj 2012 - 12:38

No ja na miasto też bym nie świrował i brał Zaffiro, mam je w zimówce i są jak dla mnie pancerne :)
Jeśli chodzi o GP Attack Force to mam je na treningi, tylna zużywa się jednak szybciej niż Conti 4000s, przednia pojeździ jeszcze bardzo długo. Fajnie niosą, ale na miasto to też odradzam :)

pzdr

#2053 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 29 maj 2012 - 13:14

To zależy jaki budżet, ale conti grand prix jest podobnież dość wytrzymała. Jeszcze zależy co znaczy na mieście, bo jak potrzebna trochę na treningi, a trochę aby gdzieś dojechać (do pracy, szkoły, kolegi) to jak najbardziej conti będzie spoko. Ale jak zamierzasz głównie po mieście śmigać i to dużo, to raczej lepiej coś tańszego.

#2054 wal3ry

wal3ry
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maj 2012 - 15:27

chyba nie bede szalal i rzeczywiscie kupie zaffiro, a moze w przyszlosci drugi komplet na zmiane ;)
Dzieki za pomoc!!

#2055 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 29 maj 2012 - 16:21

Na zmianę to bez sensu. Raczej na wymianę ;)

#2056 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 31 maj 2012 - 00:34

wal3ry, jeśli możesz dodać pare groszy więcej to polecam Vittorie rubino pro. Dobre i na miasto i poza . Nacięcia liczne po kilkunastu tysiącach km nie wpływają na zwiększenie przebić

#2057 Mr.Black

Mr.Black
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 01 czerwiec 2012 - 10:53

Witam

Jakie polecili byście opony do kolarki Pegasus ,tak do 70zł za szt. ?
Jeżdżę nią tylko po asfalcie .

Na allegro znalazłem takie :
http://allegro.pl/co...2332212813.html
http://allegro.pl/op...2319322447.html

Czy może lepiej dopłacić za taką :
http://allegro.pl/mi...2388629014.html

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz

#2058 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 01 czerwiec 2012 - 23:07

A może te?
http://allegro.pl/co...2389180699.html
Jeśli guma nie zestarzała to powinny posłużyć baaardzo długo. Sam niedawno kupiłem jeden używany już komplet z właśnie taka jedną zuzytą już po części oraz druga nowsza z dopiskiem "S", prawie nowa. Ogólnie pierwsze wrażenia pozytywne, jedynie boki wydają się dość delikatne no i tańczą na śliskim, ale zdaje się że jest nie gorzej niż np. w Schwalbe Lugano. Powinny tez być dość wytrzymałe na przebicia mimo braku warstwy ochronnej - ale za to około 5 warstw gęstego oplotu pod bieżnikiem! Te Conti to takie typowe opony do nabijania kilometrów. Mają bardzo dużo gumy na czole, która wydaje się być bardzo twarda.

#2059 bk

bk
  • Użytkownik
  • 137 postów
  • SkądZawiercie/Kraków

Napisano 03 czerwiec 2012 - 16:48

Jest jakaś różnica pomiędzy modelami veloflex: Corsa i Master? Jedyna różnica jaką widzę w opisie sklepu to to że Corsa jest węższa o 1mm :-/

#2060 kamik

kamik
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądZabrze

Napisano 03 czerwiec 2012 - 18:32

Tak na marginesie teraz w Decathlonie mają w promocji opony Michelin pro 3 race za 99zł.

Dodaj odpowiedź