Jakie Kupić Opony?
Napisano 03 luty 2016 - 09:24
Napisano 03 luty 2016 - 13:10
Ogólnie przy tym wszystkim te opony też dość ciężkie są. Na komplecie z innej firmy można zaoszczędzić 100 g, a biorąc pod uwagę, że cena jest 4 x wyższa niż np. Duro Hypersonic to opłacalność tak sobie wychodzi. Co do grafenu to sama firma (Vittoria) określiła jego ilość w mieszance gumy na śladową. Dobry PR to jest to.
Napisano 04 luty 2016 - 15:58
Chciałbym kupić opony do roweru typu gravel na trasy asfaltowo -szutrowe z małą ilością lekkiego terenu i na ten moment zastanawiam się nad (chciałbym spróbować tych otwartych szytek):
Challenge Gravel Grinder
http://www.challenge...er-062/00531/en
Challenge Almanzo:
http://www.challenge...zo-041/00525/en
Czy ktoś miał do czynienia z tymi oponami, czy ktoś jest w stanie coś doradzić?
Napisano 05 luty 2016 - 22:51
Co ciekawe, drutowa opona schwalbe 20mm wchodzi bez problemu.
Czy powinienem poszukać opony innego producenta?
Napisano 17 luty 2016 - 17:22
Tak, MA40 nie są winne. Miałem Mavic 190FB, mam gdzieś jeszcze Module E - zero problemów. Po tym wnioskuję, że to nie ta liga obręczy, by sprawiała problemy.
Opon badziewiem nie należy oczywiście przez tę trudność nazywać - czasem z górnej półki gumy się tragicznie zakłada. Na trasie to chyba lepiej zdjąć jeden rant opony na małym odcinku i załatać niż dętkę wymieniać w takim wypadku, o ile jest taka możliwość.
Pewnie byś je założył, jakbyś się pomęczył. Tylko, że na trasie to życzę powodzenia i braku kapci. Sam ze swoimi Continental raz się babrałem na trasie i na tył straciłem jakieś 25 minut...
Opona zwijana lub drutowa - to nie ma znaczenia, i jedne i drugie różnie się zakłada.
Napisano 17 luty 2016 - 22:56
Jeździłem na Duro Hypersonic. Jeśli chodzi o przyczepność to na suchym dobrze, w zakrętach poprawnie. Na mokrym słabooo... Ale na suchej szosie dobrze niosą. Na Slicksterach jeździł kolega i miał podobne opinie: dobrze niosą ale przyczepnością nie grzeszą. Wymagają wyczucia.
- Pan_Wonsik lubi to
Napisano 18 luty 2016 - 17:31
Jeździłem na Duro Hypersonic. Jeśli chodzi o przyczepność to na suchym dobrze, w zakrętach poprawnie. Na mokrym słabooo... Ale na suchej szosie dobrze niosą. Na Slicksterach jeździł kolega i miał podobne opinie: dobrze niosą ale przyczepnością nie grzeszą. Wymagają wyczucia.
dzięki za opinie może masz jakaś lepszą propozycje w tym budżecie czy mimo wszystko być rekomendował ich zakupów?
Napisano 24 luty 2016 - 16:47
Mam w swojej szosie Continental Ultra Sport. Czytałem, że nie mają wkładki wiec chciałem je wymienić na inne dopuki są nowe. Co myślicie o Schwalbe One? Trudno znaleźć o nich jakiekolwiek opinie forumowiczow. Na stronie road.cc opinia testera znakomita, testował ktoś je? Cena opony jak do auta. Jestem świeżo po zakupie pierwszej szosy i chyba dopiero musze sie przyzwyczaić do specyfiki
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Napisano 26 luty 2016 - 08:36
Ja zawsze daję na wysokości wentyla, ale to nie robi różnicy. Ważne, żeby na obu kołach był tak samo, żebyś w razie przebicia dętki od razu wiedział, gdzie na oponie szukać wbitego kolca/szkiełka.
- Kresowiak lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 06 marzec 2016 - 12:19
Chciałem zakupić opony 25mm. Jednak mój widelec nie zmieści 25mm w związku z tym pytanie czy można jeździć bez problemu 23mm z przodu i 25mm z tyłu? Czy to ma sens na dłuższą metę?
Obecnie właśnie mam tak założone opony, jednak niejako z konieczności musiałem tak założyć, bo nie miałem nic innego. Nie zauważyłem żadnych wad tego rozwiązania, jednak wolę się zapytać czy może tak się nie powinno jeździć ?