Mam pytanie: czy na felgę szosową 14 mm mogę założyć oponę trekkingową 700x35C? Jeśli nie to jaką najszerszą oponę mogę wcisnąć?
bez najmniejszego problemu.
powyzej 40 juz nie bardzo.
Napisano 19 lipiec 2007 - 11:32
Napisano 23 lipiec 2007 - 20:55
Polecam michelin krylion carbon. Mam obecnie te opony w treningowych kołach i jestem bardzo zadowolony co do trakcji w suchych i mokrych warunkach mimo , że to slik. Duża zaletą jest wytrzymałość tych opon a minusem cenaJa używam obecnie michelin speedium. Tanie opony z wyraźnym bieżnikiem. Niestety nie mam porównania do innych opon i szczerze mówią przeczytałem cały temat i jakoś dalej nie mam przekonania do opon gładkich- jasne będą się na pewno lepiej toczyć, ale dalej bałbym sie deszczu. Moje oponki zapewniają dobrą przyczepność na szutrze poboczy[bo czasem jeździłem poboczem jak był wzmożony ruch samochodów a mi sie nie chciało czekać w miejscu. Na mokrej nawierzchni nie zauważyłem praktycznie pogorszenia przyczepności. Kapcia złapałem raz- z mojej winy ... poprostu miałem za mało powietrza i dobiłem opone na zjeździe[nie wiem czy tam byly 3 bary nawet...].
Napisano 26 lipiec 2007 - 06:24
Świetne gumy - miałem je dawno i służyły mi długo, nawet gdy już nie było czarnych pasków na krawędziach (miałem zółte gumy).od jutra będę jeździł na Vittoriach Open Corsa Evo CX 700x23C
Napisano 26 lipiec 2007 - 08:35
Napisano 31 lipiec 2007 - 23:26
Napisano 02 sierpień 2007 - 14:40
Napisano 02 sierpień 2007 - 16:51
Napisano 02 sierpień 2007 - 17:26
no a do mnie , do nowych kół- american claasic 420 bladed-ida juz nowe oponki, za namowa xcracer`a beda to Vittorie Open Corsa Evo CX 700x23C , dotychczas jezdziłem na 2kach pro gripach ,wiec w przyszłym tygodniu jak wróce z uropu i załoze do rowerka DA i nowe koła i oponki to pochwale sie rowerkiem i wrazeniami z jazdy )