Jakie Kupić Opony?
#1801 Gosc_Campagnolo_*
Napisano 05 styczeń 2012 - 23:06
I nie wiem czy te opony to jednorazówki. Wysłałem z reklamacją a jaki będzie rezultat okaże się.
Temp była ok 8 stopni więc nie bylo mrozu
#1804 Gosc_intel action_*
Napisano 12 styczeń 2012 - 22:53
Czy rzeczywiście najważniejsze jest to TPI
Napisano 12 styczeń 2012 - 23:03
Grube kolarstwo, BMI fighter
Napisano 13 styczeń 2012 - 00:13
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 13 styczeń 2012 - 12:58
szukam porady bardziej doświadczonych riderów jaką oponę zakupić do mojego SS\ostrego.
Jazda głównie w mieście. Zalezy mi na przede wszystkim na żywotności. Waga ma dużo mniejsze znaczenie.
Szukam raczej z tych tańszych.
Po wstepnej selekcji wybrałem dwie: Vittoria Zaffiro i Michelin Speedium 2.
Może macie inne sugestie ? Moja waga ~92 kg
pozdrawiam i dziękuję wszystkim za opinie
chB
#1815 Gosc_Bullet_*
Napisano 18 styczeń 2012 - 22:11
witam.
szukam porady bardziej doświadczonych riderów jaką oponę zakupić do mojego SS\ostrego.
Jazda głównie w mieście. Zalezy mi na przede wszystkim na żywotności. Waga ma dużo mniejsze znaczenie.
Szukam raczej z tych tańszych.
Po wstepnej selekcji wybrałem dwie: Vittoria Zaffiro i Michelin Speedium 2.
chB
Speedium 2 - po zrobieniu ok. 2 tyś km właściwie gumy do wymiany - pełno drobnych nacięc, po każdej jezdzie uwaznie sprawdzałem, czy w gumie nie ma jakiegoś szkła czy kolców itp.
Z tańszych lepsze będą: Hutchinson Nitro lub Schwalbe Blizzard sport. Bardziej żywotne.
Napisano 18 styczeń 2012 - 23:29
Bardzo szybka opona. Opory, komfort zblizone do extremow, czyli super!
Nie sa to dlugowieczne opony, guma chyba identyczna co w extremach bo znika w jednakowym, szybkim tempie
Z tylu ponizej 1k km i drobna kratka na srodku bieznika juz powoli zanika.
Napisano 09 luty 2012 - 23:42
Ogólnie ok, ale nie pasowało mi, że bieżnik ma dosyć mocne nacięcia.
Jak zdarzył się jakiś żwirek na asfalcie, to kamyczki właziły w te nacięcia i wydawały denerwujący dźwięk przy każdym zetknięciu z drogą.
Ponieważ bardzo podobają mi się opony z beżowym bokiem, to teraz kupiłem Veloflexy Master.
Zwijane i 320TPI, kupiłem tutaj, ale akurat nie mają na stanie.
Patrząc na zdjęcia, to jeszcze widzę, że Vittoria też jest chyba z beżowym bokiem.
Jeszcze jest opcja trochę naciągana, Michelin pro3. Naciągana bo one mają biały bok, w necie znalazłem takie przykładowe zdjęcie.
Napisano 10 luty 2012 - 14:14
Ponieważ bardzo podobają mi się opony z beżowym bokiem, to teraz kupiłem Veloflexy Master.
Zwijane i 320TPI, kupiłem tutaj, ale akurat nie mają na stanie
Potwierdzam,elegencki styl i nienaganny beż! Tylko że to oponka prawie wyścigowa.Jeśli to możliwe to przed założeniem polecam wyleżakować minimum pół roku bo bardzo miękka i śmierdzi rozpuszczalnikami. To jej podniesie znacznie trwałość.