Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jakie Kupić Opony?

4760 odpowiedzi w tym temacie

#1801 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 05 styczeń 2012 - 23:06

jeszcze kilka uwag na temat Duro Hipersonic. Chwaliłem jeszcze je niedawno, aż do pierwszego kapcia jaki złapałem. Po wymianie dętki łyżkami którymi juz od dawna sie posługuję i przejechaniu kilkuset metrów wywaliło mi bulwe przy obręczy. Jakoś do domu 10 km dojechałem i przed klatką strzeliła dętka.
I nie wiem czy te opony to jednorazówki. Wysłałem z reklamacją a jaki będzie rezultat okaże się.
Temp była ok 8 stopni więc nie bylo mrozu

#1802 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 05 styczeń 2012 - 23:09

może to przypadek?? :roll:

#1803 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 05 styczeń 2012 - 23:18

pierwszy raz mnie cos takiego spotkało. A poprzednie ok 9 000 na Vittoria Rubino Pro tez kilka razy były zdejmowane i zadnych problemów.

#1804 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 12 styczeń 2012 - 22:53

Miał ktoś do czynienia z tymi oponami :?: http://allegro.pl/op...2043134478.html
Czy rzeczywiście najważniejsze jest to TPI

#1805 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 postów
  • SkądPoznań/Inowrocław

Napisano 12 styczeń 2012 - 23:03

Nie lepiej dopłacić troszkę? http://allegro.pl/op...2052788660.html

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#1806 Gosc_Campagnolo_*

Gosc_Campagnolo_*
  • Gość

Napisano 12 styczeń 2012 - 23:05

Ja zastanawiam się nad kupnem opon na sezon zimowo wiosenny Schwalbe Lugano drutówki . Cena niezła poniżej 40 zł można dostać. Tylko nie wiem jak one się spisują. Jeśli ktoś jezdzi na nich to prosiłbym o opinię

#1807 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 12 styczeń 2012 - 23:15

garenge nie nie ja tylko chciałem spytać czy miał ktoś do czynienia z tymi oponami bo 1 raz takie widzę ;-) . Jak miał bym kupować to jedynie pro 3 ;-) i koniecznie niebieskie

#1808 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 styczeń 2012 - 00:13

intel action, a nie pro4? Kumpel już ma: http://www.bike24.de...5;product=25152
Bądźmy na czasie ;-)

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1809 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 postów
  • SkądPoznań/Inowrocław

Napisano 13 styczeń 2012 - 10:35

Dodatkowo pro4 jest w kilku wersjach, zależy czy zależy na niskich oporach, wadze, wytrzymałości itp.

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#1810 yrtat

yrtat
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Skądsosnowiec

Napisano 13 styczeń 2012 - 12:19

Continental ULTRASPORT taka oponka mnie przekonała po przeczytaniu większości postów, biorąc pod uwagę oczywiście mój budżet.

#1811 charliebrzoza

charliebrzoza
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • SkądBliski Wschód

Napisano 13 styczeń 2012 - 12:58

witam.
szukam porady bardziej doświadczonych riderów jaką oponę zakupić do mojego SS\ostrego.
Jazda głównie w mieście. Zalezy mi na przede wszystkim na żywotności. Waga ma dużo mniejsze znaczenie.
Szukam raczej z tych tańszych.

Po wstepnej selekcji wybrałem dwie: Vittoria Zaffiro i Michelin Speedium 2.

Może macie inne sugestie ? Moja waga ~92 kg

pozdrawiam i dziękuję wszystkim za opinie
chB

#1812 wpyter

wpyter
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądGarwolin / Warszawa

Napisano 13 styczeń 2012 - 19:04

witam,

mam zamiar kupić opony schwalbe ultremo r1. co o nich sądzicie? waga jest niewielka, i są w wielu kolorach.

#1813 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 13 styczeń 2012 - 20:54

wpyter, po jakich drogach jeździsz? Jeśli po kiepskich to są za delikatne.

#1814 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 18 styczeń 2012 - 18:54

Jakie Hi-endowe opony byście polecili? Vittoria Corsa Evo SC, czy może coś Veloflexa? Na wyścigi, zależy mi żeby dobrze niosły (do kompletu będą dętki latexowe)

#1815 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 18 styczeń 2012 - 22:11

witam.
szukam porady bardziej doświadczonych riderów jaką oponę zakupić do mojego SS\ostrego.
Jazda głównie w mieście. Zalezy mi na przede wszystkim na żywotności. Waga ma dużo mniejsze znaczenie.
Szukam raczej z tych tańszych.

Po wstepnej selekcji wybrałem dwie: Vittoria Zaffiro i Michelin Speedium 2.
chB

Speedium 2 - po zrobieniu ok. 2 tyś km właściwie gumy do wymiany - pełno drobnych nacięc, po każdej jezdzie uwaznie sprawdzałem, czy w gumie nie ma jakiegoś szkła czy kolców itp.

Z tańszych lepsze będą: Hutchinson Nitro lub Schwalbe Blizzard sport. Bardziej żywotne.

#1816 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 18 styczeń 2012 - 23:29

Miguel, veloflexa corsa 22 z lateksami vredesteina robi wrazenie. Taki zestaw, przypuszczam ze bedzie lepszy od wielu szytek.
Bardzo szybka opona. Opory, komfort zblizone do extremow, czyli super!
Nie sa to dlugowieczne opony, guma chyba identyczna co w extremach bo znika w jednakowym, szybkim tempie :)
Z tylu ponizej 1k km i drobna kratka na srodku bieznika juz powoli zanika.

#1817 borasad

borasad
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 styczeń 2012 - 14:14

Udało mi się kupić komplet nowych opon Maxxis Cormet za 120zł z przesyłką :lol:. Na wiosnę, po pierwszych szosowych treningach/wyścigach postaram się napisać jak się sprawują :-D

#1818 Kristoffer

Kristoffer
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 luty 2012 - 19:40

Szukam opon z beżowym bokiem, jednak zależy mi również na TPI i rozsądnej masie.
Na razie Michelin Dynamic mi się najbardziej podoba, choć parametrami nie zachwyca.
Co polecicie?

#1819 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 luty 2012 - 23:42

Zeszły sezon przejeździłem na moim przełaju z Michelin Dynamic (szerokość 23).
Ogólnie ok, ale nie pasowało mi, że bieżnik ma dosyć mocne nacięcia.
Jak zdarzył się jakiś żwirek na asfalcie, to kamyczki właziły w te nacięcia i wydawały denerwujący dźwięk przy każdym zetknięciu z drogą.

Ponieważ bardzo podobają mi się opony z beżowym bokiem, to teraz kupiłem Veloflexy Master.
Zwijane i 320TPI, kupiłem tutaj, ale akurat nie mają na stanie.

Patrząc na zdjęcia, to jeszcze widzę, że Vittoria też jest chyba z beżowym bokiem.

Jeszcze jest opcja trochę naciągana, Michelin pro3. Naciągana bo one mają biały bok, w necie znalazłem takie przykładowe zdjęcie.

#1820 Mac

Mac
  • Użytkownik
  • 418 postów
  • SkądPuławy

Napisano 10 luty 2012 - 14:14

Ponieważ bardzo podobają mi się opony z beżowym bokiem, to teraz kupiłem Veloflexy Master.
Zwijane i 320TPI, kupiłem tutaj, ale akurat nie mają na stanie

Potwierdzam,elegencki styl i nienaganny beż! Tylko że to oponka prawie wyścigowa.Jeśli to możliwe to przed założeniem polecam wyleżakować minimum pół roku bo bardzo miękka i śmierdzi rozpuszczalnikami. To jej podniesie znacznie trwałość.

Dodaj odpowiedź