Napisano 11 luty 2012 - 14:15
Akurat vittorie corsa mam w uk taniej.
Veloflex to sa mega opony, szytkowe jak i klinczery. Corse uzywam z latexami vred i niewiele taki zestaw odbiega od szytki extreme, a to juz o czyms mowi.
Ciezko bedzie znalezc lepsza opone pod wzgledem niesienia, oporow, komfortu w tej wadze.
Mysle, ze to co podaje veloflex odnosnie trwalosci moze byc osiagalne dla lzejszych kolarzy. Moja waga raczej w tym nie pomaga. Na tyle kratka bieznika jest juz w zaniku po niecalym 1000km. Przod nieruszony. Nie bede zmienial tylu, zobacze ile faktycznie wytrzyma.
20 a 23 to jednak spora roznica. Na ile jest ona wyczuwalna podczas jazdy, ciezko mi powiedziec, nie probowalem. Niemniej jestem przekonany ze odczuwalna.
Cena jest bardzo fajna na ta corse 20. No i lzejsze o jakies 10-15g ale tu akurat zdecydowanie stawiam na komfort, z tym ze sa to dla mnie all day opony.
Wez rowniez pod uwage stan drog po ktorych sie poruszasz.
GrzegorzP, no wlasnie poruszyles ciekawy temat, jak juz wspomnialem veloflex przeszedl w wielu swoich modelach z rozmiaru 22 na 23. I widac, czytajac fora, ludzie sklaniaja sie do tych wiekszych rozmiarow.