I czesto mam otarcia w jednym i tym samym miejscu, tylko po jednej stronie.
Też tak mam czasami. Zaczynam podejrzewać również jakąś patologię w mojej pozycji.
Posted 24 June 2015 - 12:14
orientuje się ktoś z Was jaką szerokość ma wkładka stosowana w spodniach BMC "wkładka HT-90" ?
jakoś mają bardziej przejrzystą rozmiarówkę jak dla mnie aniżeli Vitesse. 177cm/84cm/72kg
Przy Twoich wymiarach rozmiar M lub 5 powinien być w sam raz. Zarówno w BCM i Vitesse.
Posted 26 June 2015 - 07:56
"MAMIL"
Posted 26 June 2015 - 08:49
Chyba zacznę kombinować z obrotem siodełka w poziomie.
Może to objaw problemów z wadą postawy i lepiej zacząć od wizyty u fizjoterapeuty. Kiedyś miałem podobnie. Przeszło po miesiącu takich ćwiczeń http://www.brodnicza...el/stabilizacja
Posted 27 June 2015 - 12:55
Posted 27 June 2015 - 13:12
Odpuściłbym sobie te gatki, wkładka wygląda jak prawdziwy pampers, a i 60pln za spodenki Nalini wydaje się podejrzane.
Nic za darmo nie ma, albo boli kieszeń, albo boli d.... ![]()
Posted 28 June 2015 - 09:23
no i problem rozwiązany
wczoraj zrobiłem 100km na siodełku Fizik Tundra 2 pożyczonym od znajomego ,zamiast na dotychczasowym San Marco Era Dynamic, i po sprawie - zero otarć , Fizik jest węższy około 1cm od San Marco i może w tym tkwił problem .jest również około 100g lżejszy. Teraz tylko kręcić ![]()
Posted 28 June 2015 - 14:42
Wróciłem do Brooksa Swifta, w ciągu dwóch jazd trzykrotnie dopracowywałem ustawienia w tym lekko, na prawdę delikatnie przekręciłem je bardziej w lewo. Dodatkowo PRZED dzisiejszą 100 km jazdą użyłem zapobiegawczo Sudokremu.
Efekt: nic, kompletnie nic nie obtarło, nie odgniotło, nie zdrętwiało.
Teraz się cieszę, że pewien forowicz miesiąc temu przerwał, nawet bez jakiegoś WSNR*, korespondencję via PM w sprawie pozyskania ww. Brooksa.
"MAMIL"