Jump to content

Photo

Siodełka Szosowe

jakie wybrać

1880 replies to this topic

#841 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 19 November 2011 - 08:52

Koledzy przepraszam, że post pod postem ale już nie da rady edytować mam pytanie. Na pewno macie większe doświadczenie w siodełkach które z nich warto kupić http://allegro.pl/se...1929559473.html
http://allegro.pl/si...1919586749.html
http://allegro.pl/se...1888191650.html

#842 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 19 November 2011 - 09:58

ja np musze mieć siodło z dziurą i wybrałbym to 3ecie

u2250y2014v3.gif

#843 Gosc_bartek86_*

Gosc_bartek86_*
  • Gość

Posted 20 November 2011 - 00:16

ja moge polecic Fizik Antares :):) najlepsze jakie mialem do tej pory :)
Jest drogie ale warto wydac te pieniadze :):)

#844 macias

macias
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądPolska

Posted 20 November 2011 - 08:48

A'propos fizikow, jakis czas temu popelnilem amatorskie porownanie: http://www.bikeforum...-testy-FizikÃłw (link jest dziwny) ale skonczylo sie niczym. Teraz trudniej o testy (krotki dzien), nawiosne wroce do tematu, bo nadal nie mam tego jednego, jedynego... :-)

#845 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 20 November 2011 - 11:02

Czy ktoś z was, szukając wygodnego dla siebie siodełka próbował te zupełnie inne, od zdecydowanej większości na rynku - mam tu na myśli Selle SMP oraz ISM. Zwłaszcza ten drugi producent wyszedł z innych założeń budowy i funkcjonowania siodełka niż tradycyjne podejście. Jestem bardzo ciekaw jak to się sprawdza w praktyce.

#846 gentile

gentile
  • Użytkownik
  • 56 posts
  • SkądGdansk

Posted 21 November 2011 - 20:26

Ja zdecydowanie polecam to pierwsze-Selle Italia SL XC. Wcześniej testowałem SL XC Flow i jest dramatycznie niewygodne, jazda to koszmar, uwiera własnie w miejscu gdzie są brzegi dziury, która ma mieć rzekomo zbawienne działanie. Widać nie dla wszystkich... I to mimo spodenek z pampersem. Wymieniłem na SL XC - jest idealnie, praktycznie zapominam ze mam siodełko. Aczkolwiek każdy ma inną anatomie, nieco.

#847 pawlo1334

pawlo1334
  • Użytkownik
  • 13 posts
  • SkądEłk

Posted 03 December 2011 - 17:54

Dołączona grafika
O to siodełko idealne dla ciebie xD. A tak na serio to zajdź do jakiegoś dobrego sklepu rowerowego i sprawdzaj wszystkie po kolei, aż jakieś będzie dobre ;).

#848 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 03 December 2011 - 18:07

Jeśli komuś na każdym siodełku jest niewygodnie to polecam się przymierzyć do Selle Italia Flite Max, jak dla mnie chyba ostatnie siodełko jakie kupiłem.

Dołączona grafika

#849 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1,199 posts
  • SkądWadowice

Posted 08 December 2011 - 21:29

Właśnie kupiłem takie,ale wycieniowany Carbon,kocham Flitea od wielu lat i z przyjemnościa położę na nim dalej swoje jajka

#850 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 09 January 2012 - 22:43

Witam widział ktoś może to siodełko u nas w sklepach w Polsce albo na allegro http://www.google.pl...iw=1280&bih=861

#851 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Posted 10 January 2012 - 21:05

Intel Action

tu

http://www.bike-on.p...pyder_Twin_Tail

Kiedyś jeszcze mieli w AMP bike

#852 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 posts
  • Skądwa-wa

Posted 12 January 2012 - 00:10

a wygodne to to??

#853 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 posts
  • SkądMazowsze

Posted 12 January 2012 - 00:30

Jest na nim niezle, troche sie ugina tak jak te karbonowe. Kiedys z kumplem sprawdzalismy co to jest bo mial w uzywanym rowerze- o ile dobrze pamietam, na stronie producenta jest zalecenie o wymianie siodla na nowe po roku lub dwoch latach.

#854 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2,692 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 January 2012 - 11:47

uwiera własnie w miejscu gdzie są brzegi dziury, która ma mieć rzekomo zbawienne działanie.

To jest powod dla ktorego powiedzialem sobie, ze wiecej z dziura nie kupie. Ta tioga dosc ciekawie wyglada :- )

#855 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Posted 12 January 2012 - 18:46

Tylko ciekawe czy przez spodenki kolarskie będzie czuć ten plastik :?: żeby nie uwierał

#856 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Posted 12 January 2012 - 22:07

Panowie dajcie spokój z takimi wynalazkami . Ani wygody , ani wyglądu ot takie popierdzidło .
Proponuje siodła prologo , modele do wyboru . Do każdej du... przypasi

#857 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 13 January 2012 - 09:51

uwiera własnie w miejscu gdzie są brzegi dziury, która ma mieć rzekomo zbawienne działanie.

To jest powod dla ktorego powiedzialem sobie, ze wiecej z dziura nie kupie.

Dziura nie ma nic do rzeczy po prostu Selle Italia SL XC to kiepskie siodło. Już na pierwszy rzut oka widać, że siodło jest wykonane z kiepskiego sztywnego materiału, a dziura ostro wykończona. To musi uwierać.

Co innego Selle Italia Max Flite Gel Flow, albo Flite Gel Flow. Mam oba w dwóch rowerach i są mega wygodne. Nic nie uwiera bo są dobrze wykońćzone, obicie jest miękkie, a dziura nie ma ostrych krawędzi.

#858 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 13 January 2012 - 12:17

człowiekubezczasu:
Flite jest dużo mniej wygodne niż Max Flite? Bo myślę o odchudzeniu roweru.

#859 wpyter

wpyter
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • SkądGarwolin / Warszawa

Posted 13 January 2012 - 19:45

ja mam selle italia slr gel flow i dla mnie jest ok. Prawdą jest, że należy najpierw miarę możliwości testować a potem decydować.... każdy tyłek jest inny tak jak nie ma 2 takich samych siodeł...

#860 macias

macias
  • Użytkownik
  • 12 posts
  • SkądPolska

Posted 13 January 2012 - 20:09

Pozwole sobie skomentowac te krawedzie dziury -- jasne, ze jak producent zawali sprawe, to dostaniemy w kosc ostrzej, ale generalnie siodelko ma pewna powierzchnie. Im wiecej dziur, wykrojow, etc. tym zmniejsza sie jego powierzchnia, wiec na 1 cm ^ 2 siodelka przypada wiecej naszych kilogramow. Stad tez bierze sie wieksza niewygoda.

Notka: ja wcale powyzej nie napisalem, ze siodelka z dziura sa gorsze.

Reply to this topic