Napisano 18 sierpień 2011 - 09:03
Bardzo ciężko dobrać dla siebie odpowiednie siodło. Takie z dziurą będzie mniej uciskać na prostatę, ale jak teraz dobrze Ci się jeździ to nie wiem czy jest to konieczne, może się nawet okazać że będzie dla Ciebie mniej komfortowe, no i jak pada to chlapie Ci dodatkowo na tyłek od spodu woda
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 18 sierpień 2011 - 10:28
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 18 sierpień 2011 - 14:31
Dzięki za rady, chyba kupię dwa siodełka (akurat są w jakiejś wręcz podejrzanie niskiej cenie, może dlatego że w kolorze "celeste")...
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 28 wrzesień 2011 - 06:36
Czyli wychodzi na to, że cała różnica to lżejsza o 20 gramów pianka? Bo skorupa (nylonowo-karbonowa), pręty (K:ium), poszycie - jest to samo. Również wymiary. Różnica w cenie: $20. Hymmm...
Co prawda mam CX, ale nie sądzę, żeby ta 20 gramów lżejsza pianka wpływała znacząco na cokolwiek...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 28 wrzesień 2011 - 16:35
Tak więc mam teraz na wyposażeniu dwa Fiziki: Arione CX Carbon braided oraz Antares 00, oba na karbonowych prętach i z karbonowymi skorupami, drogie ale...w sam raz dla mnie, i jeszcze jedno - karbonowe skorupy, mam nadzieję, nie zmienią z upływem czasem kształtu co jest wadą skorup nylonowych.
PS. Antares jest szerszy od Arione, w związku z tym ucisk kanału krocza jest minimalny bo kości kulszowe są solidnie podparte, u mnie skutkuje to tym że nie drętwieją mi dłonie, jadąc na Arione mam z tym problem.
Mam również Aliante 8-) ale jak na razie nie mogę znależć sobie na nim miejsca, to siodełko " jednej pozycji ", chyba nie dla mnie.
Napisano 28 wrzesień 2011 - 21:56
Myślę, że sobie jedno z dwóch Arione na próbę sprawię.
Jeżdżę na Aliante (najwięcej), Antares (od niedawna) i Gobi w góralu. Pozostało spróbować właśnie jeszcze Arione.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 29 wrzesień 2011 - 17:37
Ale do rzeczy, bo nie o tym chcialem, wkrotce bedzie premiera odswiezonych siodelek Fizika, na pewno bedzie Arione (linia Kurve), co prawda cena * 2 w gore, ale biorac pod uwage, ze bedzie zastosowany system hamakow podobny do Brooksow nie wiem, czy nie warto poczekac. Zwlaszcza, jesli to ma byc to jedyne siodelko na cale zycie :-)
milego dnia, hej
Napisano 03 październik 2011 - 20:15
Napisano 19 październik 2011 - 19:25