Jump to content

Photo

Trek 1.1 - Pierwszy Upgrade Po 2 Sezonie

45 replies to this topic

#41 rakvski

rakvski
  • Użytkownik
  • 27 posts

Posted 01 May 2016 - 22:55

Cześć, 

Wrzucam zdjęcie i (za)krótki filmik jak się toczą, może ktoś chce się upewnić czy pięćdziesiony to dobry wybór :) pozdrawiam 

https://vimeo.com/164927364

PS nie polecam rolek kiedy ma się drażliwych sąsiadów i niskiej jakości panele podłogowe. 

Attached Files

#42 rakvski

rakvski
  • Użytkownik
  • 27 posts

Posted 19 July 2016 - 17:17

Update:

Koła mają się świetnie. Wprawdzie nie jeżdzę po wondołach natomiast przy dziurach tudzież niskiej jakości asfalcie nie zauważyłem żadnej centry ani śladów zużycia. Przejechane 2000km i żadnej przykrej niespodzianki. Zerwałem naklejki. Dojrzałem do estetyki czystej czerni.

Przedłużki z Allegro do wentyli nadają się do śmietnika. Szukam alternatywy. Może ktoś coś poleci?

Zmieniłem siodło na Selle Italia - bardzo dobra decyzja,kończyna przestała drętwieć 😬
No i czarne.

Koszyki Bontrager w szłusznym kolorze. Wiadomo.

0c982595cc26ddb470eddbd3b3d74e2d.jpg

#43 rakvski

rakvski
  • Użytkownik
  • 27 posts

Posted 06 September 2016 - 11:42

Cześć,

Nie zaśmiecając forum kontynuuje w swoim wątku - w końcu to upgrade.

Chcę zainstalować pomiar mocy (czas nadszedł), po lekturze najrozsądniejszym krokiem wydaje mi się Stages, o ten http://pomiarmocy.eu...sklep/f/11/69,0

Problem polega na tym, że mam korbę na kwadrat w tym niskim modelu Treka. Dokładniej vuelta corsa coś tam.

Moje pytanie do Was koledzy, czy sam zakup korby np. shimano 105 na hollowtech II, pozwoli cieszyć się bezproblemową instalacją tego ramienia? Czy jednak będzie to zgrzytać z resztą napędu? (nowy łańcuch sunrace i kaseta 8rz, szkoda byłoby wyrzucać do śmieci)

Dzięki

Pozdrawiam

#44 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1,727 posts
  • SkądDolnośląskie

Posted 06 September 2016 - 18:45

Jak dasz do korby stare blaty od.8 spd będzie dobrze ;)

#45 Monowiec

Monowiec
  • Użytkownik
  • 835 posts
  • SkądKraków

Posted 06 September 2016 - 20:05

Wstrzel się jeszcze z rozstawem śrub. Nowa 105 jest 4 ramienna.
Dodatkowo sprawa odstępu między tarczami(jesli w ogole są różne, jak nie to olać to co.pisze teraz). Nie wiem czy korba z tarczami 11 lub 10s przygarnie tarcze 8s które są szersze. Moze byc ciasno

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

#46 Technik

Technik
  • Użytkownik
  • 72 posts

Posted 08 September 2016 - 12:52

Chyba by wypadało przenieść temat do innej kategorii, bo aktualnie ostatnie posty mało w temacie 'koła i ogumienie'

Reply to this topic