Bidon Termiczny
Napisano 22 październik 2010 - 12:35
Bidon ma bardzo fajny kształt, powłoka silikonowa zapobiega wyślizgnięciu się z ręki i nawet podczas jazdy w deszczu nie miałem obaw przy jego trzymaniu.
Zamykanie poprzez przekręcanie, dla mnie średnio wygodne. Czasem wymaga użycia drugiej ręki. Można jednak przekręcić lejek przed wyjęciem go z koszyka i dopiero wyciągnąć i pić. Ogólnie jedynym czynnikiem zaporowym jest cena. W moim przypadku był to prezent, jednak sam pewnie nie kupiłbym bidonu za 70zł. Link poniżej:
http://allegro.pl/ca...1273401418.html
Napisano 22 październik 2010 - 14:17
Napisano 27 październik 2011 - 19:20
Temperatura otoczenia: 8 stopni C
Temperatura płynu: 70 stopni C
Czas testu: 2 godziny
Temperatura płynu po 2h: 27 stopni C
Pojemność bidonu 610ml, cena .... 60zł (przegięcie jak za kawałek plastiku made in china)
#46 Gosc_kobrys_*
Napisano 28 październik 2011 - 19:00
A zastanawiał się ktoś, nad wpływem picia ciepłego napoju (przy niskiej temperaturze otoczenia) na nasze gardła?
Nie chcę robić kryptoreklamy, ale polecam bidony enervit (zwykłe). Nie ciekna, mają gumowy ustnik i kosztuje (0.75) 10zł.
A polecaj... ja potrzebuję termika bo zimą przy temp poniżej zera po godzinie wożę lód zamiast napoju...
Napisano 29 październik 2011 - 06:43
Zalezy dla kogo.chowanie płynów pod kurtką nie uśmiecha mi się, to chyba uciążliwe
Jedni mogą dużo wozić w tylnych kieszonkach inni nie lubią tam miec czasami nic, tylko wsio w podsiodłowych etc.
Ale w zimne dni i tak sie ma dodatkowo jakąś bluze, kurtke na koszulce wiec mysle że warto wsadzić tam ten biodn bez marudzenia i popijać płyn z optymalną temperaturą. Picie prosto z koszyczka czesto ma tylko jedno następstwo dla naszego gardła. Sam sie przekonałem :-/
Napisano 29 październik 2011 - 08:40
Teraz mam termiczny Camela ale jeszcze nie wypróbowałem.
Jak ktoś lubi jazdę w duże mrozy to najlepszym wyjściem jest mały termos, łyk gorącej herbatki z cytrynką i miodzikiem gdy dookoła zawierucha to coś pięknego :mrgreen:
Napisano 30 październik 2011 - 17:58
Zrobiłem mały teścik bidonu CamelBak Podium Chill :
Temperatura otoczenia: 8 stopni C
Temperatura płynu: 70 stopni C
Czas testu: 2 godziny
Temperatura płynu po 2h: 27 stopni C
Pojemność bidonu 610ml, cena .... 60zł (przegięcie jak za kawałek plastiku made in china)
Test praktyczny nie wypadł już tak różowo. Ciepła woda w bidonie podczas jazdy utrzymała się przez ok godzinę. Temperatura powierza wynosiła wprawdzie ok 10 stopni ale pęd powietrza zrobił swoje ... trzeba będzie zacząć jeździć z plecakiem.
Napisano 30 październik 2011 - 22:38
nadaje się to idealnie aby zrobić bidon termiczny ze zwykłego owijając go tą folią
jak znajdę przetestuje, choć zapewne będzie musiał być pod kurtką bo pęd powietrza robi swoje
Napisano 05 listopad 2011 - 19:47
Woziłem go w koszyku przez kilka godzin w temp bliskiej zeru i świetnie trzyma temperature płynu.. Smiało moge go polecić,o ile ...go gdzieś znajdziecie :-P
edit:szczęściarze - tu jest :
http://allegro.pl/be...1916673208.html