polak - zlodziej
Gosc_Anonymous_*
Napisano 04 styczeń 2010 - 20:32
Gosc_Anonymous_*
Napisano 04 styczeń 2010 - 21:10
Nie żebym miał coś do tej wypowiedzi o Niemczech, ale coś mi się przypomniało. Mianowicie znam gościa, który ma fobie na punkcie Niemiec. Cały czas tylko porównuje a w Niemczech to a w Niemczech tamto. Mnoży przykłady jak to w Niemczech jest lepiej i takie tam, że żal pisać. Każdy ma prawo mieć jakieś zdanie jednak skoro tu gdzie mieszka, pracuje, żre i sra jest tak źle to jeszcze raz pytam po co tu się męczyć. Przekroczenie granicy to teraz żaden problem i marzenia się spełnią.Jak w Niemczech byłem pierwszy raz, to się śmiałem .. "o, jakiś kretyn zostawił rower na ulicy i go nie zapiął ..." A później się dowiedziałem, że u Nich tak po prostu jest, że się rowerów nie zapina, przynajmniej nie zawsze...
Napisano 04 styczeń 2010 - 22:48
Każdy ma prawo mieć jakieś zdanie jednak skoro tu gdzie mieszka, pracuje, żre i sra jest tak źle to jeszcze raz pytam po co tu się męczyć. Przekroczenie granicy to teraz żaden problem i marzenia się spełnią.
No i właśnie ma jakieś tam swoje zdanie. Porównuje do Niemiec no i niech mu będzie.
Zapewne ubolewa że u Nas nie jest tak fajnie.
Tylko dlaczego zaraz za takie >własne zdanie< słuchać że ma wy....
wyjechać skoro mu nie pasuje.
Czy na tym polega patryiotyzm? Wywalić wszystkich którzy pokazują to co powinno się zmienić? Czy o co tobie teraz chodzi?
Wiadomo że Polska to kraj dla ludzi twardych. Tylko że wiele z tego co lepsze niekoniecznie jest już takie twarde. Nie każdy też chce być taki twardy i żyć tak żeby w moim wieku odwalić kitę na zawał. A może też zwyczajnie mu już takie twarde życie zbrzydło.
Umilane obiecankami kolejnych prezydentów, premierów jak to za chwilę będzie zajebiście. I takie obiecanki od kilku pokoleń już lecą.
Co ma powiedzieć ambitna dziewczyna po studiach np. Cieszyć się że ma jedną szansę na 1000 dostać robotę na kasie w Biedronce za najniższą krajową czy walić wprost do ew. szefa i mówić że ma inne zalety.
Wiem, wiem. W innych krajach laski też czasami lecą na podwiązane jajowody. Tyle że stawka jaką mogą dostać jest zdecydowanie inna.
Gosc_Anonymous_*
Napisano 04 styczeń 2010 - 22:58
Tak dokładnie mi chodzi o to co napisane zostało.Czy o co tobie teraz chodzi?
Jeżeli jest mi zimno to się ubieram a nie pieprzę, o jak tu zimno i trzeba coś z tym zrobić skoro się nie da bo zima jest. Tak jak w Polsce, skoro od ponad 1000 lat przelewano krew za to aby żyło się lepiej a teraz wielu ma to w dupie to faktycznie lepiej jest wyjechać gdzie będziemy się czuć lepiej.
"Powiedz mi matko Polsko gdzie wychowywałaś dzieci swe
Ty dzisiaj płaczesz a one śmieją się..."
Napisano 04 styczeń 2010 - 23:07
Bo era toporów minęła. I nie mów mi o miłości do ojczyzny która ludźmi stoi takimi że za nic mają bliźnich.
Gosc_Pegos_*
Napisano 05 styczeń 2010 - 00:24
„Co ma powiedzieć ambitna dziewczyna po studiach” zależy po jakich studiach? Po większości technicznych trzeba być nie lada pierdołą aby roboty nie znaleźć… a jak się idzie na studia tylko po to aby na nie iść to kiszka…
IMO jak wierzysz ze od polityków zależy w jakimś wielkim stopniu zajefajność tego kraju to się mylisz
Gosc_Anonymous_*
Napisano 05 styczeń 2010 - 15:43
Sam żałuję, że dałem się podpuścić na jakąś zafajdaną kurtkę, która nie wiadomo czy była właściwie skradziona, czy ktoś wziął przez pomyłkę, a w ogóle to o co ta cała afera.
Do widzenia. temat do skasowania - co za gniot !!!
Napisano 05 styczeń 2010 - 16:34
2. Rzeczy osobiste należy nosić przy sobie i nie chlać jak popadnie i gdziekolwiek a póżniej rączki do bozi Ojejeku ukradli :mrgreen:
3. Nie łazić gdzie są złodzieje, jest masa knajp na wyższym poziomie niż zwykła lumpiarnia.
4. Ukradli to ukradli - było pilnować.
5. Kradną na całym świecie, nie tylko Polacy - ten stereotyp powstał w Niwmczech bo nawet srajtaśme tam kradli bo pachniała, szkoda że nie wynosili całych kibli bo w marketach były ładniejsze niż u nas w sklepach dawno temu, choc klamki kradli także.
6. Jak ktoś obsrywa własny naród - a ma obywatelsctwo to niewiele o nim swiadczy.
7. Jadąć za granice nie odzywam się po polsku , , przynajmniej nie patrzą wszystkie kamery od wejscia.
7. Jedne co można stwierdzic to Polak jest głupi co moze dowodzic kradzież szyldu z Auschwitz,.
8 Szczerze mówiąc wstyd czytać i słuchać, mamy co mamy , po prostu z gówna nie da tortu ulepić.
Ukradli to ukradli, było pilnować.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Gosc_Anonymous_*
Napisano 05 styczeń 2010 - 18:15
Da się tylko będzie jak gówno smakował...po prostu z gówna nie da tortu ulepić.
Napisano 05 styczeń 2010 - 18:59
Sprawa jest prosta, nie podoba się w ojczyźnie to wypieprzać, ewentualnie zostać i siedzieć cicho albo zostać i robić tak aby było jak najlepiej, bo najłatwiej pokazać paluchem łotu łotu jest źle, siedzieć i się tylko patrzeć czy ktoś coś w tej sprawie zrobi…
„Co ma powiedzieć ambitna dziewczyna po studiach” zależy po jakich studiach? Po większości technicznych trzeba być nie lada pierdołą aby roboty nie znaleźć… a jak się idzie na studia tylko po to aby na nie iść to kiszka…
IMO jak wierzysz ze od polityków zależy w jakimś wielkim stopniu zajefajność tego kraju to się mylisz
Wiesz co. Zakładam że wiek jaki podałeś w profilu jest prawdziwy. Zatem
Więcej niż ty masz lat ja starałem się żeby było lepiej. Może naiwnie uważam że potrafisz również czytać. Generalnie tutaj padło na biednych złodzieji, skoro jednak aż tak rani twój patryjotyzm wytknięcie tego to oczywiście wątek ten jako sam w sobie nie ma najmniejszego sensu.
Jeżeli jest więc już tak że nie masz zamknięca na rowerze i możesz go spokojnie zostawić gdziekolwiek ktoś zdoła pomyśleć i pójdziesz spać w przeświadczeniu że go nikt nie podprowadzi a rano on dalej będzie tam gdzie go zostawiłeś, to ja publicznie w pierś będę się walić i powiem że w Polakach nie ma krzty nawet czegoś co można by poprawić.
Ideały wprost chodzące.
Wypada mi też życzyć Tobie aby Polska w jaką wierzysz faktycznie ani troszkę nie zależała od polityków. I proszę daruj sobie oświecanie mnie jaki to zajefajny kraj jest.
Wiem to doskonale, żyje w nim masa niesamowitych ludzi, którzy kochają, pomagają i budują. Mam tam też takie swoje miejsce u dziadków na roztoczu które śni mi się codziennie. I nie pisz więcej o tym co powinienem zrobić. Bo nie mam zamiaru teraz wyliczać swojego wkładu w kraj zwany Polską.
Słabo mi tylko w dalszym ciągu z powodu złodziejstwa i takich zakapturzonych poglądów jak twoje u jakiegoś tam odsetka młodych ludzi.
można by napisać>
Błogosławionym ten kto nie mając niczego do powiedzenia zdoła powstrzymać się przed ubraniem tego faktu w słowa.
Ja zaś sam teraz tak jak powiada babcia stwierdzam że > Język nie służy do gadania :mrgreen:
Zamilknę więc
i tyle
Dodam tylko jeszcze słowa dziadka>
Pamiętaj żeby małych ludzi wystrzegać się. Oni mają głowy blisko dupy i rozum macza się im w gównie.
Święte słowa. A w polityce naszej częstym przypadkiem jest odbyt na potylicy połączony z pospawaniem do stołka.
EOT
Napisano 05 styczeń 2010 - 22:39
Swoje dzieci ucze - nie Twoje nie dotykaj, zapytaj zanim dotkniesz.
Moze zmień kolego temat na - " Jestem osłem patentowanym bo nie pilnowałem swojej kurtki w knajpie " bo ten co jest obraża przynajmniej część ludzi uczciwych.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 06 styczeń 2010 - 00:43
Kradna wszędzie, we Francji, USA a nawet w Luksenburgu kradziono 5 tys lat temu i kraśc się będzie za 10 tys. O kradzieży mówi jedno z przykazań. Na to się nic nieporadzi, czasem jest to wina wychowania a czasem warunków życiowych zdażyło się trudno, będziesz sie bardziej pilnował.
ALE DO CHOLERY czy musisz odrazu obrażac Polaków? To że jesteśmy zaściankiem Europy i każdy po nas jeździ jak po burej suce zawdzięczamy sobie samym i takim ludzia którym wszystko to co Polskie się niepodoba. Polska i Polacy to wspanały kraj i naród. Mimo młodego wieku troszke krajów tej naszej europy widziałem i nigdzie niebyło mi tak dobrze jak u nas. Może mamy wady ale kto ich niema? Zamiast bic piane postarajmy się zeby w tym kraju żyło się lepiej
Napisano 06 styczeń 2010 - 13:21
Hehe, ja Ci powiem, że większość Europejczyków nie ma o nas żadnego pojęcia, nie mają wyrobionego stereotypu.każdy po nas jeździ jak po burej suce
Napisano 06 styczeń 2010 - 14:57
1. Reasumując, cieszyć sienależy że przy okazji kradzieży kurtki nie dostałeś w morde.
2. Rzeczy osobiste należy nosić przy sobie i nie chlać jak popadnie i gdziekolwiek a póżniej rączki do bozi Ojejeku ukradli :mrgreen:
3. Nie łazić gdzie są złodzieje, jest masa knajp na wyższym poziomie niż zwykła lumpiarnia.
4. Ukradli to ukradli - było pilnować.
5. Kradną na całym świecie, nie tylko Polacy - ten stereotyp powstał w Niwmczech bo nawet srajtaśme tam kradli bo pachniała, szkoda że nie wynosili całych kibli bo w marketach były ładniejsze niż u nas w sklepach dawno temu, choc klamki kradli także.
6. Jak ktoś obsrywa własny naród - a ma obywatelsctwo to niewiele o nim swiadczy.
7. Jadąć za granice nie odzywam się po polsku , , przynajmniej nie patrzą wszystkie kamery od wejscia.
7. Jedne co można stwierdzic to Polak jest głupi co moze dowodzic kradzież szyldu z Auschwitz,.
8 Szczerze mówiąc wstyd czytać i słuchać, mamy co mamy , po prostu z gówna nie da tortu ulepić.
Ukradli to ukradli, było pilnować.
ales ty podły koleś, wstydz sie, bo jestes strasznym durniem.
nie wchodzilem od paru dni, myslalem, ze temat juz ucichl, a tu taka wrzawa.
o ile dobrze pamietam, miales do mnie w innym temacie jakis zal, i pewnie to teraz vendetta za to, jakie to polskie....
wszystkie twoje punkty sa gowno warte.
najsmiesznejsze sa pierwsze 4:
1. mam sie cieszyc z kazdego przezytego dnia, ze ktos na ulicy mi nie rozwali łba, he?
2.rozumiem, ze idziesz do knajpy spotkac sie ze znajomymi (masz takich?), i pijesz wode mineralna? zalosny jestes, co ma moje piwo do tego?
3.czytajac dalej, utwierdzam sie jaki z ciebie cep - skad matole wiesz, ze bylem w "lumpiarni"?
4.widac, ze nie chodzisz na klubow (tak, nie wszedzie jest szatnia - jesli kiedys oderwiesz oczy od komputera i wyjdziesz), chcialbym cie zobaczyc jak siedzisz w klubie z kurtka i jeszcze plecakiem, i idziesz sie odlac
nie wiesz jak bylo, to nie wnioskuj - zamilcz.
trzeba bylo pilnowac, jak madrze piszesz - powiedz to tym, ktorym obrabowano dom/garaz/samochod, z pewnoscia dostaniesz w ta glupia morde.
Napisano 06 styczeń 2010 - 17:33
Wzajemnym obrażaniem i odszczekiwaniem tez niczego dobrego ze sobą nie reprezentujecie. Trochę choć pokory i byłoby lepiej.
Znacznie więcej miałbym do napisania, ale... po co? Co mi to da?
Napisano 06 styczeń 2010 - 17:34
Ps. Miałeś 0,5 promila i chciałeś żeby policjanci traktowali Cię jak wiarygodnego człowieka? Rozmawia się z trzeźwym. Jednemu wystarczy odrobina alkoholu do gadania głupot a innemu nieco więcej a w sądzie takie zeznania się nie liczą.

Temat jest zamknięty