Tattoo
Started By
cannondale:)
, 15 Jan 2010 12:17
92 replies to this topic
Posted 17 January 2010 - 01:48
Zabawne swoją drogą, że w Japonii takie pełne tatuaże oznaczały początkowo przynależność do yakuzy lub innych podejrzanych elementów. Ba, są tam lokale gdzie w ogóle nie wpuszcza się ludzi z tatuażami jako podejrzanych. Ironia losu, zwłaszcza gdy popatrzy się na niektóre z tych dzieł sztuki :-|
Posted 17 January 2010 - 12:06
- nie wiem jak mieliby to sprawdzać. Zaglądać pod koszulę ?- w kraju gdzie przez grzeczność, nie podaje się ręki i nie patrzy się gościowi w oczy. Poza tym "prawdziwy" jakuza tatuuje się TYLKO w miejscach, których nie widać spod ubrania. Spod białej koszuli i gajera nie zobaczysz jego tatuaży na pewno, zostawiają nietatuowany nawet środek klatki, który może być widoczny, jak się kimono rozchyli (np. w łaźni).są tam lokale gdzie w ogóle nie wpuszcza się ludzi z tatuażami jako podejrzanych
Mnie też podobają się japońskie tatuaże, ale prawda jest taka (to opinia samych tatuażystów, a znam jedną), że te orientalne wzory naprawdę dobrze wyglądają tylko na - Azjatach. Ale oczywiście gusty są różne i każdy sam podejmuje decyzję czym przyozdobić swoją skórę.
Posted 18 January 2010 - 03:39
robo, mogą poprosić o rozpięcie koszuli, widoczne tatuaże są oczywiście niemile widziane. A jeśli odmawiasz prośbie, to na wszelki wypadek ne zostaniesz wpuszczony.
Zresztą, są tam kluby gdzie nie wpuszczają kobiet. Albo białych. Albo w ogóle nie-Japończyków. Taki kraj...
Zresztą, są tam kluby gdzie nie wpuszczają kobiet. Albo białych. Albo w ogóle nie-Japończyków. Taki kraj...
Posted 30 April 2010 - 23:05
http://img571.images...i/dscf7902.jpg/ moje nowe dziecie,liczy sobie pare godzin dopiero ;-)