Wolałbym inny wzór niż zeszłoroczny. Po co mi taki sam zestaw?
[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich
Posted 15 November 2015 - 20:15
Lista nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. Służyła tylko do zorientowania się w zapotrzebowaniu.
Co do wzoru to będzie inny niż w zeszłym roku. Do końca miesiąca chcę już coś wybrać także jak ktoś ma nowe pomysły to chętnie zobaczę.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 17 November 2015 - 21:53
Mam potwierdzenie z Santini, że w razie potrzeby jest możliwość zamówienia spodenek z dłuższymi nogawkami (cała partia). Tak czy inaczej kwestia Castelli nie jest jeszcze przekreślona, czekam na nowe informacje.
- Grzesiekkry likes this
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 20 November 2015 - 10:42
W ramach oczekiwania na dalszy rozwój sytuacji, możecie napisać, ci którzy mają, jak sprawują się Wam ciuchy z Vitesse?
Czytałem u kolegi piotrkola o przydługawych ciuchach - zarówno koszulka jak i spodenki. Reszta także ma takie odczucia?
Napiszcie w dwóch żołnierskich zdaniach Waszą opinie.
Posted 20 November 2015 - 11:25
Mam tylko spodenki Ultimate. Nogawki są z opcją skrócenia o 5cm - efekt jest taki, że są tuż za połowę uda, czyli nieco krótsze, niż inne które mam. Mi to nie przeszkadza. Jakość wykonania świetna. Lycra bardzo dobrej jakości, bardzo rozciągliwa i kompresyjna. Nie wystają przez nią włosy z uda jak przy tańszych spodenkach bywa. Na końcu nogawki nie ma typowego ściągacza w formie taśmy, tylko materiał jest poprowadzony do samego końca, a od spodu jest silikonowa taśma o szerokości ~2 cm trzymająca spodenki w miejscu. Wkładka bardzo wygodna, z dziurami do wentylacji.
- biker1981 likes this
Posted 20 November 2015 - 12:34
Ja mam większość ciuchów z Vitesse z serii proline, uważam, że mają dobry stosunek jakości do ceny, poza tym przy zamówieniu można każdą rzecz spersonalizować pod siebie, tj. wybrać takie rzeczy jak dłuższe/krótsze nogawki/rękawki o 5cm, krój sport,race itd.
Co do spodenek to mam jedne ze standardową długością i są troszkę za długie, 2gie mam skrócone o 5cm i mam wrażenie, że są z kolei nieco za krótkie lycra i wkładka (ergo plus gel) też uważam, że są bdb jakości.
Co do długości koszulek , to również mam 2 szt. proline, obie z krojem race, obie w teoretycznie w tym samym rozmiarze (3), niestety w rzeczywistości rozmiarowo się dość mocno od siebie różnią, 2ga jest nieco szersza i wyraźnie dłuższa, stąd nie do końca jestem z niej zadowolony, bo 1szą, którą kupiłem była idealna. Jeśli piszecie o długości koszulek, to być może trafiliście tak jak ja z tą 2gą, vitesse ze względu, że szyje ciuchy ręcznie, zastrzega sobie niby prawo do tego, że 2 ubrania w identycznym rozmiarze moga się od siebie różnić, ale wg mnie różnica między jedną, a 2gą koszulką jest za duża (kiedyś nawet mierzyłem cm).
Poza tym mam jeszcze ich koszulkę z dł rękawem, kurtke treningową, kurtke wiatrówkie, kamizelkę wiatrówkę, nogawki, rękawki, potówki i spodnie zimowe, jak ktoś chce jakiegoś info o tych produktach to chętnie odpowiem.
Niestety wszystko piszę z perspektywy osoby, która nie ma porównania do produktów marek typu Santini i Castelli, bo owych nie posiadam.
ps. aha jeszcze co do jakości/wytrzymałości, to prane już bardzo wiele razy i póki co widać naprawdę bardzo małe ślady zużycia.
Posted 21 November 2015 - 22:33
Co do wzorów to moja propozycja jest coś wzorowanego na Giordanę (ale mają ceny ! ), w szczególności ostatnia koszulka bardzo fajna. Niby standardowe połączenie kolorów i wzorów ale takiej jeszcze nie widziałem. Bardzo fajnie wygląda czarna koszulka/spodenki z białymi sciągaczami na udach/ramionach. Przy opalonej nodze świetnie to kontrastuje
- uraz and zerosiedempiec like this