Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2016] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

1063 odpowiedzi w tym temacie

#261 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 705 postów

Napisano 15 listopad 2015 - 18:22

Wolałbym inny wzór niż zeszłoroczny. Po co mi taki sam zestaw? :)

#262 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • Skądśląsk

Napisano 15 listopad 2015 - 20:00

Jeśli wzór będzie jak poprzednio to proszę mnie skreślić od razu z listy.

#263 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 listopad 2015 - 20:15

Lista nie ma w tym momencie żadnego znaczenia. Służyła tylko do zorientowania się w zapotrzebowaniu. 

Co do wzoru to będzie inny niż w zeszłym roku. Do końca miesiąca chcę już coś wybrać także jak ktoś ma nowe pomysły to chętnie zobaczę. 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#264 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 15 listopad 2015 - 22:42

0ee0835745e36c5de94c30355946eb64.jpg

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#265 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 15 listopad 2015 - 22:51

Tak na poważnie to dość prosty, ale fajny (tylko nie prześwitujący).

tumblr_nijyqdVgXA1r8h4ixo1_500.jpg

0b77a06d7aef16fb93087b9d2fe70c41.jpg

• uraz i sempik lubią to

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#266 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 16 listopad 2015 - 06:47

Jeżeli byłby nieprześwitujący to faktycznie niezły.

#267 sempik

sempik
  • Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 13:26

Jestem za pomysłem shmo, tylko nie prześwitujacy oczywiście.

#268 z wiatrem we włosach

z wiatrem we włosach
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 14:35

Bez wielkiego napisu na spodenkach

#269 exvicked

exvicked
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopad 2015 - 21:12

Mhm, bez napisu +1 :)

#270 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 17 listopad 2015 - 21:53

Mam potwierdzenie z Santini, że w razie potrzeby jest możliwość zamówienia spodenek z dłuższymi nogawkami (cała partia). Tak czy inaczej kwestia Castelli nie jest jeszcze przekreślona, czekam na nowe informacje.

• Grzesiekkry lubi to

#271 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 listopad 2015 - 11:34

Santini jednak pokazuje klasę :)

#272 z wiatrem we włosach

z wiatrem we włosach
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 18 listopad 2015 - 12:18

po prostu dbają o swoje interesy i dziwiłbym się gdyby podejście castelli było inne

#273 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądwAw

Napisano 18 listopad 2015 - 14:30

1. Pamiętajmy o projekcie a'la NAAP - on tez zapowiada się ciekawie :)

2. Jestem za opcją darować sobie Castelli, rozmawiać z Santini

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#274 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 listopad 2015 - 15:55

Zła wiadomość -> w Santini nie ma tak jak poprzednio, 10% rabatu dla zamawiających przed końcem roku + kurs euro jest gorszy. Sytuacja z Castelli jest jeszcze wyjaśniana. 

#275 steja

steja
  • Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 20 listopad 2015 - 10:42

W ramach oczekiwania na dalszy rozwój sytuacji, możecie napisać, ci którzy mają, jak sprawują się Wam ciuchy z Vitesse?

Czytałem u kolegi piotrkola o przydługawych ciuchach - zarówno koszulka jak i spodenki. Reszta także ma takie odczucia?

Napiszcie w dwóch żołnierskich zdaniach Waszą opinie.

#276 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 listopad 2015 - 11:25

Mam tylko spodenki Ultimate. Nogawki są z opcją skrócenia o 5cm - efekt jest taki, że są tuż za połowę uda, czyli nieco krótsze, niż inne które mam. Mi to nie przeszkadza. Jakość wykonania świetna. Lycra bardzo dobrej jakości, bardzo rozciągliwa i kompresyjna. Nie wystają przez nią włosy z uda jak przy tańszych spodenkach bywa. Na końcu nogawki nie ma typowego ściągacza w formie taśmy, tylko materiał jest poprowadzony do samego końca, a od spodu jest silikonowa taśma o szerokości ~2 cm trzymająca spodenki w miejscu. Wkładka bardzo wygodna, z dziurami do wentylacji.

• biker1981 lubi to

#277 Jedi23

Jedi23
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • SkądŻarki Letnisko

Napisano 20 listopad 2015 - 12:34

Ja mam większość ciuchów z Vitesse z serii proline, uważam, że mają dobry stosunek jakości do ceny, poza tym przy zamówieniu można każdą rzecz spersonalizować pod siebie, tj. wybrać takie rzeczy jak dłuższe/krótsze nogawki/rękawki o 5cm, krój sport,race itd.

Co do spodenek to mam jedne ze standardową długością i są troszkę za długie, 2gie mam skrócone o 5cm i mam wrażenie, że są z kolei nieco za krótkie :) lycra i wkładka (ergo plus gel) też uważam, że są bdb jakości.

Co do długości koszulek , to również mam 2 szt. proline, obie z krojem race, obie w teoretycznie w tym samym rozmiarze (3), niestety w rzeczywistości rozmiarowo się dość mocno od siebie różnią, 2ga jest nieco szersza i wyraźnie dłuższa, stąd nie do końca jestem z niej zadowolony, bo 1szą, którą kupiłem była idealna. Jeśli piszecie o długości koszulek, to być może trafiliście tak jak ja z tą 2gą, vitesse ze względu, że szyje ciuchy ręcznie, zastrzega sobie niby prawo do tego, że 2 ubrania w identycznym rozmiarze moga się od siebie różnić, ale wg mnie różnica między jedną, a 2gą koszulką jest za duża (kiedyś nawet mierzyłem cm).

Poza tym mam jeszcze ich koszulkę z dł rękawem, kurtke treningową, kurtke wiatrówkie, kamizelkę wiatrówkę, nogawki, rękawki, potówki i spodnie zimowe, jak ktoś chce jakiegoś info o tych produktach to chętnie odpowiem.

Niestety wszystko piszę z perspektywy osoby, która nie ma porównania do produktów marek typu Santini i Castelli, bo owych nie posiadam.

ps. aha jeszcze co do jakości/wytrzymałości, to prane już bardzo wiele razy i póki co widać naprawdę bardzo małe ślady zużycia.

#278 Gosc_Bianconero_*

Gosc_Bianconero_*
  • Gość

Napisano 20 listopad 2015 - 15:37

Odnośnie Vitesse - ja jestem bardzo zadowolony z ich ciuchów - a mam spodenki, koszulkę, wiatrówkę, koszulkę z długim rękawem, potówkę i kurtkę - stosunek jakość do ceny EXTRA!

#279 fifarafa

fifarafa
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 21 listopad 2015 - 22:33

Co do wzorów to moja propozycja jest coś wzorowanego na Giordanę (ale mają ceny ! ), w szczególności ostatnia koszulka bardzo fajna. Niby standardowe połączenie kolorów i wzorów ale takiej jeszcze nie widziałem. Bardzo fajnie wygląda czarna koszulka/spodenki z białymi sciągaczami na udach/ramionach. Przy opalonej nodze świetnie to kontrastuje ;)

gi_s5_bibs_frca_bkrd.jpg

Giordana_Cycling_Silverline_Men_Bibs_Ora
Giordana_Cycling_Silverline_Men_Jersey_B
Giordana_Cycling_Silverline_Men_Jersey_O
FRC-Forma-Red-Carbon-Short-Sleeve-Jersey

• uraz i zerosiedempiec lubią to

#280 madridista

madridista
  • Użytkownik
  • 126 postów
  • Skądśląsk

Napisano 22 listopad 2015 - 15:11

Bardzo podobają mi sie spodenki nr 1 i koszulka nr 1 z powyższego posta @fifarafa.

Dodaj odpowiedź