Jump to content

Photo

PIERWSZY "PRAWDZIWY" ROWER:)

91 replies to this topic

#81 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,220 posts
  • SkądPoznań

Posted 01 March 2010 - 21:44

Ten pierwszy jest 400zł tańszy. Z dwójki pozostałych to kellys jest lepszy.
Jak co to jeszcze felt http://www.cyklotur....3010489&WSZDZ=T

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#82 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 01 March 2010 - 22:28

ROZMIAR, sorry , ale ten FELT wyglada jak tani rower ....... Przyznasz , ze ten

http://www.angelucci...p_image&pID=256

wyglada "powazniej " , a kosztuje tyle samo ???
Poza tym nawet tanie grupy Campy sa dla mnie do przyjecia , natomiast SORA jest jakas - takas .......

#83 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŁódź / Łowicz

Posted 01 March 2010 - 22:40

ROZMIAR, sorry , ale ten FELT wyglada jak tani rower ....... Przyznasz , ze ten

http://www.angelucci...p_image&pID=256

wyglada "powazniej " , a kosztuje tyle samo ???
Poza tym nawet tanie grupy Campy sa dla mnie do przyjecia , natomiast SORA jest jakas - takas .......

FELY-y serii "Z" są zaliczane do komfortowych rowerów szosowych, to właściwie taki trekking z barankiem. Siedziałem na tym - siedzi się mało "szosowo". To rozwiązanie dla wygodnickich.

Sportowe szosy FELT-a mają z przodu nazwy modelu literkę "F".

#84 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 01 March 2010 - 22:46

fan911, a to tlumaczy wyglad.

Brak mu "zadziornosci" szosowki.

#85 Gosc_**bartek_*

Gosc_**bartek_*
  • Gość

Posted 01 March 2010 - 23:47

ten Felt faktycznie z wygladu taki skromniutki.. :) Wizualnie Ten kellys mi sie podoba... sam nie wiem..

#86 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŁódź / Łowicz

Posted 02 March 2010 - 06:48

Te Felty "Z" mają całkiem ładnie pospawaną ramę. ładnie obrobione spawy. Ogólnie nie wyglądają tak źle. Mój "F" na zdjęciach też nie zachwyca, ale w rzeczywistości to zupełnie inna bajka.

Brak wyglądu na zdjęciu to typowa cecha dla szosówek :-)

Najgorsze, że te "Z"-ty to straszne skłądanki. Ja oglądałem kombinację, która miała kolamoty z całego przekroju oferty Shimano. Klamki i kaseta - Ultegra, trochę trochę rzeczy pozagrupowych, coś było z napisem "105"... Straszny misz-masz.

Rdziłbym poszukać z Felta F95, F85... chociaż moja F85 jest na 105/Ultegra, a na nowy sezon wrzucili Tiagrę podnosząc cenę o tysiaka :lol:

Bez komentarza.

#87 Gosc_**bartek_*

Gosc_**bartek_*
  • Gość

Posted 02 March 2010 - 22:36

panowie teraz jeszcze coś takiego znalazłem http://allegro.pl/it...nie_sztuki.html
CO TO WARTE? :)

#88 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 posts
  • SkądMALM�

Posted 02 March 2010 - 23:27

**bartek, brzydki jak cholera. Dziwne korby i widelec . Rama jakas porazka.
Po komponentach widac , ze to jakis straszny MIX.
Co Ty sie tak uparles na takie shity ???
Pytasz o porady , a ciagle wracasz do jakichs dziwadel........

#89 Marco665

Marco665
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądWarszawa / Koszalin

Posted 31 May 2010 - 17:05

Wrzucę swoje 0.03PLN do dyskusji - Skoro założyciel tematu chce wygodną, dobrą, drogą ramę, która wygląda, Wy doradzacie mu starsze konstrukcje, to może tak połączyć przyjemne z pożytecznym? Można kupić starą, klasyczną ramę, jakiś fantastyczny model (Vianelli, Pinarello, De Rosa, Colnago itd.) za wcale nie małe pieniądze (ostatnio choruję na De Rosę - fakt, TT, ale to będzie już 3cia maszynka; za 2500PLN), do tego np. kółka HED 3 :mrgreen: , zarypaszczy osprzęt i 10kPLN pójdzie i to szybciutko. A rowerek będzie i wygodny i nie będzie osoby, która się za nim nie obejrzy. 8-) ;-)

#90 Gosc_bellator_*

Gosc_bellator_*
  • Gość

Posted 07 July 2010 - 21:11

TT to faktyczne rower nietuzinkowy i specjalistyczny, budzi kontrowersje związane z walorami użytkowymi, ale w całej swojej historii jeżdzieckiej zawsze kształtowałem swoją pozycję na roweże szosowym (mniej lub bardziej świadomie) jak najbardziej zbliżoną do pozycji aero aż zdecydowałem się zakup Dolana Aria. Wszystkim tym, którzy nie lubią kompromisów poleca rower TT. Mimo dyskomfortu w jeżdzie najbardziej uciążliwe pozostanie współuczestniczenie w ruchu drogowym z tirowcami i innymi niecierpliwymi kierowcami, którzy życzą sobie abyśmy im zjeżdżali z drogi a najlepiej to jeżdżili poboczami.

#91 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,220 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 July 2010 - 21:17

najbardziej uciążliwe pozostanie współuczestniczenie w ruchu drogowym z tirowcami i innymi niecierpliwymi kierowcami, którzy życzą sobie abyśmy im zjeżdżali z drogi a najlepiej to jeżdżili poboczami.

Gdzie ty na tym śmigasz? :shock:

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#92 Gosc_bellator_*

Gosc_bellator_*
  • Gość

Posted 08 July 2010 - 06:56

Mieszkam w Międzyrzeczu (lubuskie). Pierwszy mój wypad był do Gorzowa. Nie porwie się aby wyjechać do Poznania, ale w tamtym kierunku z pewnością się wybiorę, w kierunku na Zieloną Górę też będę jeżdził.

Reply to this topic