Budowa ciała u kolarza
Posted 23 July 2012 - 23:00
Posted 23 July 2012 - 23:14
A co do chudzinek i nóg jak patyki, nie powiem fajnie to wygląda szczególnie jak już łydka wyrzeźbiona. Zdarzyło mi się nawet być już blisko czegoś takiego w zeszłym roku (191cm, i było poniżej 70 kg) ale nie powiem żebym dobrze wtedy się czuł, coś było wtedy ze mną nie halo.
Posted 23 July 2012 - 23:18
http://1.bp.blogspot...lly09-check.jpg
Popo też ewidentnie przegiął http://3.bp.blogspot...popovych220.jpg
Nie wierzę w te łydki
Posted 23 July 2012 - 23:36
Posted 24 July 2012 - 08:07
ja jeżdżę z kadencją 105-110 i nogi w ogóle mi nie przybierają na obwodzie.
trening siłowy powoduje wzrost masy mięśniowej.
A to chyba właśnie robisz na górce.
Może to też kwestia fizjologii. Kiedyś trenowałem żeglarstwo i był taki moment ok 20-21 lat że wiele się nie starając bardzo szybko urosły mi bicki :mrgreen:
www.facebook.com/strato.bike
#146 Gosc_łukasz_*
Posted 24 July 2012 - 08:46
Chcesz być takim chudzielcem?Ale ja mimo wszystko zrobię wszystko żeby uzyskać sylwetkę Brice'a Feillu czy Schlecka
http://es.wikipedia....aux_faucons.jpg
co ci się w tym podoba?
on jest tak chudy że jak ma wywrotke to juz sie musi wycofac z wyścigu bo odrazu jest połamany.
Posted 24 July 2012 - 09:05
1. Więcej h na siodełku
2.Więcej podjazdów
3.Wyższa kadencja.
Co do kadencji jeszcze to nie wiem jaki mieć do tego stosunek, bo kolarze torowi ćwiczą właśnie wysoką kadencję na wysokich przełożeniach i skutki widać
Posted 24 July 2012 - 10:06
Posted 24 July 2012 - 10:30
Dzięki za info. Idę szaleć z kadencją.
No nie wiem, zamiast skupić się na treningu i osiąganiu lepszych wyników na wyścigach skupiasz się na niedoskonałej (wg. Ciebie) sylwetce. Zapisz się na fitness może, a jak chcesz mieć w udzie 35 cm to przestań jeść i tyle.
Posted 24 July 2012 - 11:01
Twoje BMI jest absolutnie na skraju. Za chwilę zaczniesz wycieńczać organizm.
Ja mam budowę górala i mam 178cm przy 60-61kg i chętnie przyjmę z 2 kg mięśni.
Nie masz problemów na płaskim jak Ci powieje wiatr ?
Przede wszystkim sprawdź ile masz procent tkanki tłuszczowej i przestrzegaj zdrowej diety.
Moim zdaniem jak jeszcze schudniesz w mięśniach obudzisz się z ręką w nocniku...
Jasne, że najistotniejsza w kolarstwie jest moc przeliczana na wagę zawodnika, ale trzeba tez pamiętać o odpowiednim BMI.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 24 July 2012 - 11:10
Ja to mogę się zastanawiać jak zmniejszyć obwód ud, bo w dolnym chwycie prawie obijają mi się o klatkę - kiedyś jak się trójbój siłowy ćwiczyło to obwód ud sięgał prawie 70 cm, teraz nieco poniżej 65 ale i tak trochę za dużo, choć tłuszczu na nich niewiele (ot wartość fizjologiczna). Inna sprawa, że z pasa trochę tłuszczu przydałoby się zrzucić ;-)
Oczywiście najlepszym sposobem jest polubienie siebie takiego, jakim się jest, zwłaszcza gdy ten "nadmiar" to nie zwały tłuszczu, a mięśnie.
Aha, coś na szybko znalazłem: Jak zabezpieczyć organizm przed utratą masy mięśniowej. - przeczytaj i rób wszystko na odwrót
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 24 July 2012 - 12:11
No ja właśnie piłem do tego, że kolega jest już bardzo chudy i jakąś anoreksją tutaj pachnie.Może od tego się chudnie ale nie sądzę żeby to był sposób... szczególnie, że uprawiana jest jakaś aktywność fizyczcna
Co do zbyt masywnych nóg to jest to pewnie jakiś Twój wymysł. Podobają Ci się 'wychudzeni' kolarze, a młodszy Schleck np. ma 186cm/68 kg. BMI większe od Twojego...
Chyba, że w klacie masz poniżej 90cm to już warto poziom teścia sobie zbadać np.
Posted 24 July 2012 - 12:31
Łukasz to mi się podoba, że ja jestem taki chudy tylko mam uda jak maszyna i wygląda to niekorzystnie, a nie chcę wyglądać jak sprinter. Poważnie, podoba mi się taka anoreksja. Mamy już kilka propozycji
1. Więcej h na siodełku
2.Więcej podjazdów
3.Wyższa kadencja.
Co do kadencji jeszcze to nie wiem jaki mieć do tego stosunek, bo kolarze torowi ćwiczą właśnie wysoką kadencję na wysokich przełożeniach i skutki widać
Jeśli "podoba ci się anoreksja" to radzę się nad sobą zastanowić.
Ważysz 56 kg przy 180 cm i chcesz schudnąć? Z całym szacunkiem, ale mi to już pachnie jakimiś skrzywieniami psychicznymi...