Mi też. Chcemy iść tę stronę? Dajcie znać.
Kilka propozycji w tych klimatach. Kolory wzięte z google grafika "pastel colors".
Z białymi rękawkami:
Z kolorowymi:
Napisano 15 luty 2016 - 11:08
Ja bym bardziej wolał czerwony lub pomarańczowy.
Pozdrawiam
Napisano 15 luty 2016 - 11:45
Nie wiem, czemu nie wyświetliło mi grafiki. Później sprawdzę. Generalnie moja propozycja odpowiadała tej niebieskiej ze środkowego rzędu, ale pasek był granatowy (moim zdaniem fajne zestawienie).
Można pomyśleć, czy kołnierzyk nie powinien być też w kolorze paska, choć chyba lepszy biały.
Sirkozi, nie ma szans na odblask? Bo można by spróbować z drugim paskiem w kolorze żółtego odblasku (fluo), powyżej pierwszego. Czyli biała góra, pasek fluo, pasek granatowy, dół niebieski, zakończenia rękawków granatowe. Jak by to wyglądało jako całość? Więcej kolorów to większe bezpieczeństwo
Z tymi kolorami (niebieski, czerwony, pomarańczowy, może jeszcze inny), to chyba znowu trzeba zrobić ankietę, jak się inni wypowiedzą.
Napisano 15 luty 2016 - 11:58
Myślę, że zrobimy jeszcze ankietę odnośnie koloru. Jeśli oczywiście ludzie zgadzają się na ten wzór (pastelowy dół, ciemny pasek w tym kolorze, biała góra)- dajcie znać. Jutro uruchomię ankietę jeśli zaakceptujecie. Także piszcie czy się podoba.
Maitre, możesz pokombinować, chociaż wydaje mi się, że żółte fluo słabo się łączy z jasnymi kolorami. Kołnierzyk to detal, zobaczymy później.
Odnośnie paska odblaskowego to o czymś takim myślałem. Może na kieszonce równolegle do zamka? Co myślicie? Nieduży element odblaskowy odrobinę poprawiający widoczność.
Napisano 15 luty 2016 - 12:02
P.S. Coś takiego.
Trzeba sobie wyobrazić, bo ten żółty na grafice nie jest odblaskowy.
Aha. Taki dodatek fajnie komponowałby się na spodenkach do kompletu - dla tych, co chcieliby też spodenki.
Odnośnie paska odblaskowego to o czymś takim myślałem. Może na kieszonce równolegle do zamka? Co myślicie? Nieduży element odblaskowy odrobinę poprawiający widoczność.
Ja jestem za.
Napisano 15 luty 2016 - 16:17
A coś takiego. Połączenie kolorów dosyć fajne, przyjemne i pogodne ewentualnie ten ciemny niebieski zastąpić jaśniejszym odcieniem lub białym. Trzy paski raczej żadnej flagi nie przypominają
Napisano 15 luty 2016 - 19:48
Ankieta dotycząca kolorów chyba byłaby potrzebna.
Rozmowa zaczynała się od bardzo jasnych propozycji i mam wrażenie, że wtedy byłoby najwięcej chętnych (najłatwiej dopasować).
Może warto byłoby pomyśleć o bieli z ewentualnymi barwnymi akcentami, może czarnymi?