Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zamówienie Koszulek W Jasnych Barwach

237 odpowiedzi w tym temacie

#121 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 29 luty 2016 - 10:26

Na razie zdecydowałem się tylko na koszulkę, spodenki rozważam, ale proponuję szosa.org, albo coś innego po polsku. Czy wszystkie napisy muszą być takie same?

#122 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 luty 2016 - 13:01

Na razie zdecydowałem się tylko na koszulkę, spodenki rozważam, ale proponuję szosa.org, albo coś innego po polsku. Czy wszystkie napisy muszą być takie same?

Przewidziałem takie pytanie i sam je zadałem Martomowi. :) Nie widzą problemu, ale dochodzi za to standardowa opłata za personalizację - 10zł. Czyli zrobimy tak - bazowo spodenki będą bez napisu, a chętni będą mogli wziąć ze swoim napisem dopłacając 10zł.

Ankietę odnośnie ściągacza zakończę wieczorem.

Generalnie wszystko wydaje się dogadane i jeśli dzisiaj zdążę to ruszymy z faktycznym zamówieniem.

#123 newjunior

newjunior
  • Użytkownik
  • 159 postów

Napisano 29 luty 2016 - 15:12

Czy by szlo dołożyć do zamówienia nogawki, rękawki i potówkę( jak jest w ofercie)?

• Kresowiak lubi to

#124 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 luty 2016 - 20:53

Nogawki i rękawki tak, potówek nie widzę w ofercie. Ceny i co jeszcze mają tutaj - http://martombike.pl..._polska2013.pdf

Przejdźmy w takim razie do zamawiania. Pierwszym etapem będą deklaracje zakupu wysyłane do mnie na maila. Deklaracja oznacza, że na 100% zamawiasz podane rzeczy i w kolejnym etapie je opłacisz. Drugim etapem będą wpłaty do mnie na konto, które podam w wiadomości zwrotnej po zakończeniu etapu pierwszego.

Dla koszulek zakładam próg cenowy 11-50 sztuk, dla spodenek 4-10 sztuk. Inne dodatki z oferty Martombike próg 1-3 - http://www.martombik...5-20-36/pobierzi wejść w link do cennika

Do wszystkich ubrań doliczam wstępnie 10zł od sztuki. Są to koszty projektu oraz wysyłki ubrań do mnie od Martoma. Koszty te mogą się delikatnie zmienić po poznaniu dokładnej liczby zamawianych rzeczy. Raczej powinny spaść, ale wolę oszacować z nadwyżką.

Ceny:
-Koszulka (model Martombike 213 Pro Tour) 149zł
-Spodenki (model Martombike 573) 184zł

Jeśli liczba zamówień na spodenki przekroczy 11 sztuk to ich cena spadnie do 173zł.

Personalizacja ubrań:
Kieszonka na zamek w koszulce +10zł
Własny napis na spodenkach w miejscu jak na projekcie +10zł
Spodenki bez szelek - bez opłaty

Wysyłka:

Koszt wysyłki ode mnie to 12zł. Wysyłka do wyboru Poczta Polska lub Paczkomat. Odbiór osobisty będzie możliwy w Gdańsku.

Rozmiarówka:
http://www.martombik...jak-sie-mierzyc

Jak zamówić
1. Wyślij do mnie maila na adres sirkozi[at]gmail.com
2. W tytule maila wpisz: Zamówienie ubrań kolarskich - twój_nick_na_forum
3. W treści wiadomości wpisz co, ile, jaki rozmiar oraz ewentualną personalizację w formacie jak niżej oraz swoje dane do wysyłki i sposób wysyłki (Poczta Polska, Paczkomat czy odbiór osobisty):

1x Koszulka rozmiar M + kieszonka na zamek
1x Spodenki rozmiar L + napis "Lubię placki"

Projekt kompletu:
aa4BSva.png

#125 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 29 luty 2016 - 22:15

Ktoś chętny na wspólną wysyłkę do Krakowa?

Nie jestem pewny rozmiaru. Ktoś z Krakowa posiada koszulkę L lub M?

#126 newjunior

newjunior
  • Użytkownik
  • 159 postów

Napisano 29 luty 2016 - 22:29

vitesse każe mierzyć w połowie uda, a martombike 10 cm nad kolanem. To jak robić pomiary? w połowie uda mam 53 a bliżej kolana 47

#127 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 luty 2016 - 22:53

Weź średnią. :) Ja bym się trzymał zaleceń Martoma.

#128 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 29 luty 2016 - 23:06

Ja mam kilka pytań:
1. Chyba można liczyć dla spodenek cenę dla zamówień 11+ skoro na ich wzór głosowało 13 osób?
2. Jaki będzie wzór koszulki - czy ten z rękawkami do łokci, jeśli tak, to czy jest możliwość ich skrócenia?
3. Będzie gdzieś logo producenta na koszulce i spodenkach?

P.S. Zmienili cennik? Bo wcześniej było po 10 zł za koszulkę i spodenki mniej.

#129 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 marzec 2016 - 10:06

1. Nie mam pewności, że ktoś kto chciał z jasnym ściągaczem weźmie te z ciemnym. Wolę oszacować z góry i potem się zaskoczyć, że może będzie taniej, niż podawać niższą cenę i potem żądać więcej pieniędzy.

2. Tak, rękawki za biceps. Do łokcia nie sięgają. Pytałem o to, ale powiedzieli, że tak została zaprojektowana ta koszulka i wolą nie skracać. Rękawek jest specyficzny, bo nie ma żadnego gripera, ani ściągacza na końcu, tylko normalnie ucinany materiał. Skoro tak ma być, to ja bym tego nie ruszał.

3. Na koszulce na pewno. Domyślnie jest na lewej stronie klaty i z tyłu pod karkiem. Jak będzie u nas to jeszcze będę ustalał.

ad PS. Odpowiedź jest w poście dotyczącym instrukcji zamawiania.

#130 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 01 marzec 2016 - 10:32

Dzięki za odpowiedź.

#131 newjunior

newjunior
  • Użytkownik
  • 159 postów

Napisano 01 marzec 2016 - 11:54

Jaki to model stroju kolarskiego? Napisałem do Martombike zapytanie o rozmiarówkę, a oni się pytają jakie modele odzieży mnie interesują :D

#132 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01 marzec 2016 - 12:04

To samo. Pytają czy model 230, czy 280.

#133 superfrog

superfrog
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01 marzec 2016 - 12:05

213 czy 280

#134 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 marzec 2016 - 13:14

Sorki, zapomniałem podać. Koszulka model 213 Pro Tour, spodenki model 573.

#135 arekpio

arekpio
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądJarocin

Napisano 02 marzec 2016 - 22:39

Mam pytanko. Który rozmiar koszulki będzie dobry na 178 cm wzrostu, ok 100 w klatce i 92 cm w biodrach? Trzymać się rozmiarówki ze strony i wziąć L? Czy wie ktoś może jak wypada ich rozmiarówka "na żywo" ? 

Jaki to model stroju kolarskiego? Napisałem do Martombike zapytanie o rozmiarówkę, a oni się pytają jakie modele odzieży mnie interesują :D

#136 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 marzec 2016 - 22:55

Według tabelki koszulka idealnie wpada w L. W przypadku spodenek najważniejszym pomiarem jest zawsze obwód uda.

Nie spodobała mi się ich odpowiedź jak zapytałem o rzeczywiste wymiary ubrań. Może ktoś miał więcej szczęścia i udało mu się wyciągnąć taką informację?

#137 newjunior

newjunior
  • Użytkownik
  • 159 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 09:29

mi jeszcze nie odpisali na zapytanie o rozmiarówkę, może maja nawal roboty :P.

Pisałem kiedyś z vitesse, to kontakt mailowy był super

Edit: Dostałem odpowiedz ale skromna, pani z vitesse więcej czasu mi poświeciła ;)

#138 vuc

vuc
  • Użytkownik
  • 354 postów

Napisano 04 marzec 2016 - 06:49

Jaka będzie wkładka w spodenkach?

Dolomiti PRO czy Martombike LC?

http://www.martombik...terialy/wkladki

Na żywo nie widziałem żadnej z nich, ale na zdjęciach ta LC wygląda biednie.

jak pytałem o wkładki mi odpisali:

Dolomiti jest bardzo dobrą wkładką jednak na dzień dzisiejszy proponujemy naszym klientom wkładkę Martombike Laser Cut.

Ostatnio wybrał ją Marek Konwa.
Jeśli zamówienie będzie indywidualne to możemy zmienić wkładkę.

#139 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 marzec 2016 - 08:41

Wkładka Dolomiti Pro. Z tego co wiem, to stosuje ją też Vitesse, także powinna być w porządku.

#140 matekome

matekome
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 05 marzec 2016 - 19:51

Jak wygląda harmonogram zamówienia ? Do kiedy można zgłaszać deklaracje, ile dni przewidujesz na wpłaty i ile martombike zajmie wykonanie ? Oczywiście mniej więcej.

Jak na obecną sytuacje wygląda ilość zamówień ? 

Dodaj odpowiedź