Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiosna !!!!

181 odpowiedzi w tym temacie

#1 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 marzec 2010 - 09:01

W I O S N A !!!!

No nareszcie ciuchy mozna zciągnać zimowe i polatać na szosie, jest zajefajnie jak to małolaty mówią do komórki.

U nas prawie szosy suche , a jak tam w Polsce, zima ????
U mnie ptaszki ćwierkają za oknem, bosko i słoneczko grzeje :mrgreen:

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#2 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 09:05

Wczoraj jeździłem po Krakowie, Balicach i okolicach (nie czuję, że rymuję)...
szosy suche, ale co ważniejsze deszcze po śniegu swoje zrobiły - drogi w miarę czyste i przycisnąć już można.

#3 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 02 marzec 2010 - 09:18

pociesze was zima ma wrócic :D

u2250y2014v3.gif

#4 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 09:22

Cytat

pociesze was zima ma wrócic :D

a kysz zły duchu!!

#5 Sebastian_Nah

Sebastian_Nah
  • Użytkownik
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 marzec 2010 - 10:41

tak jak woody mowi, maja byc mrozy i snieg ma popadac nawet ;)
ale jak to mowia w marcu jak w garncu

trojmiasto, zasyfione psimi odchodami, sniegu de facto brak ale wiatr taki ze glowe urywa- chyba wiosna u nas sie jeszcze nie zaczela ;)

#6 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 02 marzec 2010 - 10:58

no na poludniu Polski jest juz fajnie ale cos ma sie zepsuc w dalszej czesci tyg. ale i tak juz wiosna blisko...

#7 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8632 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 02 marzec 2010 - 11:23

Cytat

W I O S N A !!!!

Wiosna to chyba tylko na południu Polski :-(
Co prawda w niedzielę pod wieczór temperatura sięgała +9*C, no i nie wytrzymałem i wybrałem się na wieczorną przejażdżkę (ot, ok. 2h bardzo spokojnym tempem). Na ok. 4 km przed domem złapałem gumę na cudownie dziurawym asfalcie, jako, że zawsze wożę ze sobą zapasową dętkę, to z wymianą nie byłoby większego problemu (pomimo, że po ciemku ale rower mam dobrze oświetlony + lampki na kasku) gdyby nie awaria pompki - bydle nagle zaczęło przepuszczać powietrze zamiast dymać dętę... Na szczęście chwilę po stwierdzeniu, że trzeba będzie te 4 km przespacerować, na poboczu zatrzymał się samochód, którego kierowca grzecznie spytał się, czy coś się stało i czy może w czymś pomóc. Pompki co prawda nie miał, ale zaproponował, że podwiezie mnie do domu. Okazało się, że miły kierowca był również aktywnym rowerzystą - trekkingowcem. W sumie to się nie dziwię, że chciał pomóc, ja na jego miejscu postąpiłbym podobnie ;-).
Dziś za oknem nieco powyżej zera, w nocy był przymrozek (kałuże zamarznięte), dmucha nieprzyjemny wiatr... Z ptaszków to tylko na brzegu rzeki kaczory kwaczą naparzając się w walkach godowych o samice. No może to jakaś zapowiedź wiosny jest ;-)
Sprawdziłem logi treningowe z zeszłego roku, okazało się, że marzec do samego końca był zimny, temperatura niewiele poziom zerowy przekraczała. Za to było na tyle sucho, że dawało się jeździć. Dopiero kwiecień wystrzelił wiosną - jak będzie w tym roku? Póki co, nie zapowiada się, żeby było inaczej...

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#8 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 02 marzec 2010 - 11:32

Cześć wszystkim!
U mnie było czuć wiosną w ostatni weekend, aż mi się chciało wyrwać z czterech ścian ale przygotowania rowerku dopiero na ukończeniu - robię uchwyt na mostek do mojej Visty i czekam na nowe szytki Veloflex Extreme.
A poza tym dużo optymizmu w człowieku na to przedwiośnie.

pozdr

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#9 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 02 marzec 2010 - 11:33

W sobote w Bełchatowie było super, termometr wskazywał 20 stopni, wiec pojechalem z siostra i szwagrem w plener na pare zdjec portretowych przed weselem, a dzis mam mega katar ból gardła i generalanie nie czuje sie za dobrze.. wiec ta "wiosna" jest dosyc zwodnicza. Na prawdziwa przyjdzie nam jeszcze troszke poczekac D:

#10 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8632 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 02 marzec 2010 - 11:42

20*C? Na zewnątrz? Chyba, że po podgrzaniu słoneczkiem... Mam nadzieję, że do ślubu siostry przeziębienie Ci przejdzie ;-)

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#11 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 02 marzec 2010 - 12:17

Dla kogo wiosna dla tego wiosna, ja jak patrze na drogi co nie które to jezdzic sie odniechciewa dziura na dziurze.
Co do pogody małopolska aktualnie wiatry są jak nie halny to inny, zapowiadają ochłodzenie w najbliższych dniach mam tylko nadzieje że chociaż śniegu znów nie nawali. Czekam prawdziwej wiosny jak każdy :-P :-P :-P

#12 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 marzec 2010 - 13:00

Twierdza Wrocław już prawie po roztopach,ale wieje dość mono,temperatura znośna czyli na plusie ;-) no i zmasowany atak psich gówien i śmieci :evil:

#13 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 02 marzec 2010 - 13:49

20 w słońcu w cieniu było jakieś 8 może 10

#14 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 02 marzec 2010 - 14:50

ja bylem pare dni temu w krk i suchutko jak latem :)
w rzeszowie nie gorzej, ale musze czekac do piatku na rower :(

#15 Gosc_Wujek Samo Zuo_*

Gosc_Wujek Samo Zuo_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 15:24

A w Lubelskim też już czuć wiosnę!
Mam ochotę pojeździć, ale czekam jeszcze na kask... ach ta poczta polska :roll:

#16 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 marzec 2010 - 15:25

Lublin suchy, tylko pośniegowe niespodzianki jakoś krajobraz psują, i tony piachu na ulicach. Oczywiście nikt tego nie posprząta, bo i po co?

#17 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 02 marzec 2010 - 15:37

A w Elblągu czuć zimne północne masy powietrza... a wiosna taka, że śnieg dzisiaj padał ;/

#18 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 02 marzec 2010 - 15:53

A ja nie narzekam. pogoda super, drogi suche, wiatr ujdzie, tylko jak na złość znowu uszkodziłem szosówkę... :evil: :evil: :evil:

#19 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 16:13

Koledzy dużo z was ma stroje z grup kolarskich UCI milramu liquigasu czy tym podobne

#20 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 02 marzec 2010 - 16:19

Cytat

Koledzy dużo z was ma stroje z grup kolarskich UCI milramu liquigasu czy tym podobne

A to pytanie czy stwierdzenie? I co to ma wspólnego z wiosną?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy