Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiosna !!!!

181 odpowiedzi w tym temacie

#41 gawlo

gawlo
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 07 marzec 2010 - 20:42

Ja dziś pierwszy raz wsiadłem na rowerek w tym roku, ale tylko tylko 5 km w celu rozpoznania warunków ;). Jak dla mnie zdecydowanie za zimno. Poczekam, aczkolwiek za 2 tyg jadę w Alpy do Monto Bondone pośmigać na desce i tak mnie kusi, żeby wziąć szosóweczkę ze sobą....

#42 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2010 - 00:06

Cześć,

Cytat

W pizdu z taką wiosną.

Jak to przeczytałem to rżałem 5 minut z tego. :-D Oczywiście ze sformuowania i z kontekstu, a nie z ucierpiałych kół Karbona.

Ja nawet nie próbowałem jeździć po tym syfie jaki został po śniegach. Dajta spokój z taką wiosną. Niby tydzień temu było we Wrocławiu 3 dniu ciepła, nie powiem, ładnie było 10 stopni i słoneczko. Nawet widziałem gościa na mieście w T-Shirtcie... :shock: :lol: Ale gnój pozostały ze śniegu, pomięszany ze żwirem z dziur w asfalcie i mixem z psich gówien wyrosłych "z pod śniegu" skutecznie mnie powstrzymał... :cry:

A tak na poważnie to ja powiedziałem sobie twardo: Do 3 kwietnia jeżdże tylko na stacjonarce, zgodnie z planem, a jazdą po asfaltach jeszcze się nacieszymy. Już niedługo! :->

#43 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 marzec 2010 - 07:13

E tam narzekacie, u nas dzisiaj rano -9 i słoneczko wychodzi.
Na jezdniach sucho.

Przedwczoraj cosik -pare stopni na minus było ale jechało sie znośnie , tak z 30 pare sie robi teraz na cienkim góralu fajnie, oponki niosą , tylko przełożeń brakuje i francowate korby 170 nie daja mocy absolutnej bo auta wyprzedzają mnie :-/

Heheh, Karbon, czyżbyś jeździł prosto po dziurach ?? :mrgreen:
Ja nie narzekam ale szosówka jeszcze czeka, na cienkich oponkach góralem całkiem znośnie jest na rozkręcenie.

Gorzej bo klientów pogoda straszy :cry: i sie czają.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#44 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 09 marzec 2010 - 08:07

no to mamy znow zime.Moze i w ciagu dnia jest fajnie jak przyswieca slonce.Ale jak jade po pracy na trening 16-19 to wczoraj ledwo do domu dojechalem jak spadla temperatura do -9.Drogi suche ale nie pamietam takiego marca

#45 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 marzec 2010 - 09:08

U nas pięknie. Dziś rano -11 do pracy. Suchutko. Słoneczko. Wczoraj nawet widziałem, że zaczęli łatać dziury w Pruszkowie. 8-)
Dzisiaj sobie zrobię dłuuugi powrót z pracy do domu.

#46 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 09 marzec 2010 - 09:58

Czytam tak o tych temperaturach, które podajecie ... jakieś -9, -11 ... To jednak u mnie na północy jest, w przeciwieństwie do reszty kraju, całkiem eleganckie przedwiośnie z temperaturami do max -5 w nocy, a za dnia (tak jak teraz) 0 ;-)

#47 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 09 marzec 2010 - 13:08

Zdecydowanie w pizdu :mrgreen: pozdr

#48 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 09 marzec 2010 - 17:07

A u mnie 15*C. Brr... ale zimno.

#49 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 09 marzec 2010 - 17:08

Cytat

:roll:
nawet nie denerwuj człowieka

u2250y2014v3.gif

#50 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marzec 2010 - 01:17

Cytat

Cytat

:roll:
nawet nie denerwuj człowieka

Jak dobrze pójdzie, to w tym roku zweryfikuję jak się jeździ przy +40 i 100% wilgotności powietrza.
Podejrzewam, że właściwa odpowiedź brzmi: CIĘŻKO. ;-)

#51 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 10 marzec 2010 - 08:07

Oj bardzo bardzo ciężko. Nawet 40 stopni nie trzeba. Jeździłem góralem po niby dżungli przy nieco ponad 30 stopniach i po 10 minutach musiałem zdjąć koszulkę i ją dosłownie wyżąć. Byłem w szoku. Nie mówiąc już o ilości płynów jaką pochłaniałem. Pamiętaj, bo nawet nie zauważysz jak się odwodnisz. No ale wrażenia bezcenne. 8-)

#52 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marzec 2010 - 08:13

Narzekacie, a mnie zawiało plecy i kaszlakuje jak przy zapaleniu płuc, ale jechać musze bo czekają w h.. .

Optymizmu troche, już ma być cieplej , tylko że wyjadą dziadki i wariaci na ulice i będzie tłok :cry:

Ale dobrze, wymrozi wszelkie zarazy, rolnikom pola i będzie git :mrgreen:

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#53 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2010 - 08:50

Cytat

Ale dobrze, wymrozi wszelkie zarazy, rolnikom pola i będzie git :mrgreen:

SPIKE akuratnie to nie sprzyja rolnikom bo to co ozime i zdążyło wyrosnąć po prostu przemarznie i wiele być z tego nie musi... pamiętajmy, że mrozy tej zimy już też zaliczyliśmy więc wszystko co miało być już było więc Zimo wypier***

Co do mrozów to patrzyłem wczoraj w długoterminową pogodą i szacuje się tam mrozy w dzień jeszcze przez ok 2 tyg więc coś mnie chce rozerwać bo trenażer już nudzi... zwłaszcza, że człowiek by chciał już klepać te kilometry a sprzętu nawet nie ma...

#54 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 10 marzec 2010 - 17:20

Cytat

Co do mrozów to patrzyłem wczoraj w długoterminową pogodą i szacuje się tam mrozy w dzień jeszcze przez ok 2 tyg więc coś mnie chce rozerwać bo trenażer już nudzi... zwłaszcza, że człowiek by chciał już klepać te kilometry

Dokładnie z tymi mrozami może sie sprawdzić bo dzisiaj jest tzw dzień 40 męczenników i jaka w ten dzien pogoda to taka sama mniej wiecej przez nast iles tam dni nie pamietam ile dokładnie, mam nadz ze sie nie sprawdzi. Też mi sie już trenażer nudzi :-| Kto lubi jezdzić w taka pogode to jezdzi ja chce min +8 na szose.
Oby do wiosny.

#55 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 10 marzec 2010 - 18:40

Na razie ,coś tej wiosny nie widać wczoraj było u mnie w nocy -26 dzisiaj rano -28
i dlatego powróciłem do biegania w lesie :-P szosa jeszcze biała i śniegu bardzo dużo
więc za kilka dni znów pośmigam góralem jak to czyniłem przez całą zimę
na szosówce pośmigam pewnie od kwietnia ,zresztą jeszcze nie dotarła moja rama z USA
więc na szaleństwo jeszcze przyjdzie czas .

#56 Skeletor

Skeletor
  • Użytkownik
  • 128 postów
  • SkądTarnobrzeg /Krk

Napisano 10 marzec 2010 - 18:45

a u mnie dziś było +8*C :D:D powoli zaczynają łatać dziury, coraz czystsze drogi, tylko olej w głowach niektórych kierowców zamarzł nawet przy tak "wysokich temp."

#57 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 10 marzec 2010 - 20:44

Przynajmniej szosy są suche i nie ma tej chlapy. :-P

#58 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2010 - 21:29

Może ktoś klątwe zesłał na Polskę i dlatego taka zima :-(
W kielcach -12 chodź w dzień +2 ciągnęło na rower ale wiatr zimny

#59 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2010 - 21:56

Powiem dziś po Kujawsku... Marudzita, że zima wom zbrzydła. Patrzta lepi na te dubre struny, które ta pora roku nom przyniesła. Zatem wypleniła robactwo wszelakiej maści, i oziminę lepi przetrzymoć zdoławszy na wiosne wzorowij przygotowała. A jo som jako Arnoldzik z aury takowyj zadowolony bom mioł wincyj czosu na hobby z rowerym związone. A teroz wiosna i w polu łorać trza a skiby rowerym w radło zaopatrzunym siem cheba nie do. Ale pewnikiem momy chopy wiosne za pasym i trza siem cieszyć. Pozdrowiom wszystkich, które z rowerym za pan brat.

#60 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2010 - 22:36

Fotka z dzisiejszej jazdy, jak widać w moich okolicach (zachód woj. mazowieckiego) całkiem ładnie jest obecnie:
Dołączona grafika
[nędzna jakość bo komórką robione]

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy