Wiosna !!!!
Started By
SPIKE
, 02 mar 2010 09:01
181 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_kobrys_*
Napisano 14 marzec 2010 - 15:45
Nie mam takiego info - jednak za tydzień w weekend w Krakowie > 10C za to po weekendzie wracamy do mrozów.
Skąd wiem? Tak liczą komputery IMGW, a dokładniej u nas w cyfronecie na AGH bo godzinę dziennie pełna moc obliczeniowa jest dedykowana meteorologi kraju.
Skąd wiem? Tak liczą komputery IMGW, a dokładniej u nas w cyfronecie na AGH bo godzinę dziennie pełna moc obliczeniowa jest dedykowana meteorologi kraju.
Napisano 14 marzec 2010 - 19:37
No to ja mam szczescie w Szwecji. U nas na poludniu snieg znikac zaczal ( z drog )
19 lutego. Nie ma jeszcze wiosny ( choc snieg na polach juz nie lezy ) i potrafi w nocy przymrozic -5 , ale dni sloneczne ( ok +3 +5 stopni ) i mozna regularnie trenowac ....
Ta zima jak na Malmö i tak byla wyjatkowa . Jak tu mieszkam ( 20 lat ) czegos takiego nie bylo. Polnoc Szwecji to inna bajka. Tam snieg lezy 6 mies w roku ( stad wysyp biegaczy z medalami na olimpiadzie )
Patrze na moj kalendarz treningowy i od 19 lutego mam juz 940 km ( a i wczesniej od 1 stycznia pyknalem 450 )
Ale HITEM wiosny jest nasz wyjazd klubowy do Toskanii ( 25.03-05.04 ) . Tam przybedzie km !!!!
19 lutego. Nie ma jeszcze wiosny ( choc snieg na polach juz nie lezy ) i potrafi w nocy przymrozic -5 , ale dni sloneczne ( ok +3 +5 stopni ) i mozna regularnie trenowac ....
Ta zima jak na Malmö i tak byla wyjatkowa . Jak tu mieszkam ( 20 lat ) czegos takiego nie bylo. Polnoc Szwecji to inna bajka. Tam snieg lezy 6 mies w roku ( stad wysyp biegaczy z medalami na olimpiadzie )
Patrze na moj kalendarz treningowy i od 19 lutego mam juz 940 km ( a i wczesniej od 1 stycznia pyknalem 450 )
Ale HITEM wiosny jest nasz wyjazd klubowy do Toskanii ( 25.03-05.04 ) . Tam przybedzie km !!!!
Napisano 14 marzec 2010 - 19:53
Cytat
I zasypało mi wszystko na biało , spadł zdrajca z rana, a wieczorem zrobił poprawkę.
Chce mi się wyć i rzygam trenażerem.
Rebe mam prośbęjakbyś mógł mi przed wielkanocą ok. 2 dni złożyć relacje na temat pogody w włocławku bo będę tam na święta i chyba zabiore swoją szose. :-P a co do pogody w trójmieście to dziś przez pół dnia padał śnieg :-/ :-/ [/b]
Napisano 14 marzec 2010 - 20:11
Wiosna tylko kiedy :evil: u mnie zaspy takie ,że głowa boli śniegu jeszcze ponad metr
szosa biała ,dobrze, że chociaż biegać mogę w lesie pod górę bo krew mnie już zalewa
Na szosówce to pośmigam pewnie dopiero od kwietnia ,to mi raczej nie zaszkodzi
głównym celem na ten rok są GMP Masters w Biesach które odbywają się we wrześniu
więc mam jeszcze czas ;-)
szosa biała ,dobrze, że chociaż biegać mogę w lesie pod górę bo krew mnie już zalewa
Na szosówce to pośmigam pewnie dopiero od kwietnia ,to mi raczej nie zaszkodzi
głównym celem na ten rok są GMP Masters w Biesach które odbywają się we wrześniu
więc mam jeszcze czas ;-)
Napisano 14 marzec 2010 - 20:31
Camarok, śnieg popadywał a i owszem. Ale kto wyjechał rano, kiedy pogoda była iście wiosenna (słoneczko grzało, bezchmurne niebo i 5 st. na plusie), to nie pożałował. Ja co prawda wracałem z trasy (ok. 15'ej) częściowo w lekkim śniegu, ale jak widziałem w TV z rana relacje z południa kraju, gdzie sypało konkretnie i klimaty żimowe, a dla kontrastu pokazali widok z kamery na molo w Sopocie i wiosenną aurę, to się w duchu cieszyłem, ze zrobię dobry trening dziś
Tak czy siak - wiosna za tydzień i chyba można już pożegnać się z trenażerem

Tak czy siak - wiosna za tydzień i chyba można już pożegnać się z trenażerem

Gosc_Kaczan_*
Napisano 15 marzec 2010 - 00:17
Cytat
I zasypało mi wszystko na biało , spadł zdrajca z rana, a wieczorem zrobił poprawkę.
Chce mi się wyć i rzygam trenażerem.
W 100licy popadywał cały dzień, ale Słoneczko ogrzewało i dawało rade Białemu Świństwu.
Za to po zapadnięciu zmroku Białe Świństwo wykorzystało brak Słoneczka i napadało bez umiaru.
Jak na razie jest około 15 cm.
I nie przestaje padać.
A ja do pracy na noc przyjechałem rowerem. :-(
Koledzy z pracy mają ze mnie niezły ubaw.
Ale ja nie będę musiał rano skrobać szyb. :mrgreen:
Dodaj odpowiedź