Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiosna !!!!

181 odpowiedzi w tym temacie

#101 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2010 - 10:35

Jak siemieszka na obrzeżach miasta to tegi nie czuc, jak w miwście to smród i ilość samochodów w ciagu powiedzmy 30 ostatnich lat wzrosła tak że szokda gadać i choćby pił mleko p[rosto z cycka to i tak to nie pomoże.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#102 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 15 marzec 2010 - 10:43

Cel jest oczywisty: kasa! Al Gore, który dostal Nobla z walkę z globalnym ociepleniem ponoć trzepie na tym kase niesamowitą poprzez różne fundacje, akcje itp. I nie przeszkadza nikomu to, że ma chatę, która zużywa kilkakrotnie więcej energii (emisja CO2) niz przeciętne amerykańskie gospodarstwo domowe! To świadczy tylko o tym, że ma w głęboko w dupie globalne ocieplenie i służy tylko mamonie!
Wszyscy jesteśmy straszliwie manipulowani, oszukiwani. Wmawia nam się rzeczy i zjawiska, które nie istnieją!
Mało kto wierzy, że chociażby opony zimowe to wymysł marketingowców, dysleksja, dysgrafia czy inne dysmózgowie - wymysł niedouczonych psychologów a globalne ocieplenie wymysł naukowców wyłudzających ogromne środki od rządów na "badania". Oczywiście, nie jestem za tym, aby bezkarnie traktować przyrodę.
Ostatnio czytałem o firmie DuPont, która swojego czasu przeforsowała opinie o szkodliwości dla środowiska jakiegoś gazu używanego do napełniania sprężarek w lodówkach promując jednocześnie jakiś inny, rzekomo nieszkodliwy. Wszyscy "łyknęli", ale jakoś nikt nie zauważył, że DuPont jest jedynym producentem owego nowego środka, który - jak sie potem okazało po badaniach - nie jest wiele lepszy!

A ręce mi opadły, po obejrzeniu wczoraj "Władcy marionetek" . Politycy to dopiero nas "robią"!

Bo każde kłamstwo powtarzane dostatecznie długo staje się prawdą.
Dobra, słońce wyszło! :-)

#103 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 15 marzec 2010 - 10:47

roolez,U mnie kosmos od 6 rano do tej pory byłem na rejonach i dalej sypie
śniegu ponad metr ,mróz trzyma więc święta będą białe .Po takiej ogólnorozwojówce
z rana ,może gdzieś potruchtam wieczorem górala wyciągnę na szosę jak przestanie padać śnieg .Byle szosa była czarna i sucha od kwietnia to nie będzie źle ,ale podobno
w kwietniu ma na odmianę lać :evil: Jak jestem już mocno wkur.......ny to idę
biegać szlakiem pod Połoninę albo Szeroki Wierch i wszystko przechodzi ,potem w domu
człowiek jest wyluzowany jak guma w gaciach :-P

#104 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 15 marzec 2010 - 10:56

Gump, i tak Ci zazdroszczę, mimo tego śniegu i mrozu. Nikt nie ma w tym kraju ładniejszych okolic i dróg pod szosówkę niż Ty!

#105 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 15 marzec 2010 - 11:24

roolez,masz rację tereny piękne i drogi wspaniałe a zima no cóż
zawsze jest tutaj sroga tylko w tym roku później się zaczęła nie licząc nagłego ataku
w październiku .Jeżeli ktoś będzie się wybierał potrenować w tym roku w Biesach
to dajcie znać wcześniej będzie przyjemnie potrenować razem .W połowie maja
przyjeżdża Eska Team więc trochę poprzeciągam chłopaków :mrgreen:

#106 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 15 marzec 2010 - 11:58

Cytat

jarek, masz z jedno wolne miejsce w tej Szwecji, może sie przeniosę! :mrgreen:
Jak jeszcze raz usłyszę od kogoś, że klimat nam się ociepla, to - słowo daję - dam w ryja!
pozdrawiam

no niestety, ale tak się dzieje, że w związku z ociepleniem klimatu zmienia się ruch mas powietrza. W efekcie ciepłe powietrze do nas nie dociera, a nadchodzi zimne. Rozumiem, że nei każdy musi być klimatologiem, ale dawać w ryja za braki we własnej wiedzy to raczej nie powinieneś. :roll:

#107 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 marzec 2010 - 12:05

Nie zbaczajmy z tematu, a co do wypowiedzi Roolez o lodówkach i DuPont to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Poczytaj trochę o czynnikach chłodniczych, dlaczego i po co są wymieniane na nowsze (szczególnie te, które zawierały chlor). A następnie zobacz ile prądu zużywała lodówka Mińsk i porównaj je ze zużyciem energii nowej lodówki porównywalnej wielkości, to samo się tyczy klimatyzacji i innych.

#108 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 marzec 2010 - 12:25

Mam pytanie, jaka pogoda w Cieszynie/Wiśle? Może ktoś wie? W przyszłym tygodniu się tam wybieram i zastanawiam się, czy brać narty.

#109 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 15 marzec 2010 - 13:09

marceln, nie bierz wszystkiego tak dosłownie, to ironia była...
Nie zaprzeczam, że człowiek nie ma negatywnego wpływu na środowisko.

macieju1986, nie zarzucaj mi braku zielonego pojęcia, tylko naucz się czytać ze zrozumieniem! (przyznaję, trudna sztuka dostępna tylko nielicznym). Znam szkodliwość gazów używanych w lodówkach/klimatyzacjach itp dla warstwy ozonowej ziemi i nie tylko, chociaż to też dyskusyjna ponoć sprawa. Chodzi tylko o to, że DuPont chciał zastąpić swoim środkiem gaz, który wcale nie był lepszy, ale którego tylko on był producentem! Co do prądożerności starych lodówek to zgadzam się bez wątpienia.
pozdrawiam

#110 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 13:13

Panowie wy tu mi na lodówki nie lobbujcie tylko na WIOSNĘ :evil: bo ja patrząc z okna widzę słońce i śnieg...

#111 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 13:26

Taaa..... wiosna ;-)
Dołączona grafika

#112 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 15 marzec 2010 - 13:47

Wiosna idzie! Być może powoli, ale idzie. Niech was nie zwiedzie ten biały opad popromienny. Rano byłem sobie nieco poćwiczyć w parku i mimo wszechogarniającej bieli ptaki śpiewały na całego i nie były to wrony!

A co do dyskusji ekologicznej, to mam tu ciekawy materiał do przemyśleń: GORĄCO POLECAM!!!

#113 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 13:59

Mam nadzieję że będzie w ten weekend to plus 9 ;-)

#114 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 15 marzec 2010 - 17:56

Wiosna - cieplejszy wieje wiatr
Wiosna - znów nam ubyło lat
Wiosna - wiosna w koło, rozkwitły bzy
Śpiewa - skowronek nad nami...

A teraz tak poważnie, przyznac się bez bicia kto speszył panią wiosne tak że się schowała za siódmą rzeką i dziewiątą górą?
Może by tak spalic marzannę wcześniej, może królowa śniegu wtedy zrozumie że jest już niemile widziana

#115 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2010 - 21:11

U mnie pod blokiem na parkingu taka szlaja jest że jak sie rozpędzic t o ze 200 m można na butach jechac.

Koniec, przegięła pałke, od jutra staje na szosie bo rower przygotowany i w .................. mam , tylko troche ślisko jest, człowiek nie zdąży sie do maratonu przygotowac na czerwiec ;-)

#116 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 21:19

Spike to w piątek naszykuj krótkie spodenki i koszulkę na rower bo ma być w KRK i CK 14 stopni na tvn tak :-> mówili

#117 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2010 - 21:34

Taaaaa, a mokro będzie od roztopów tak ze chyba w gumiakach pojade .
A propo, chyba sobie butki i pedałki szosowe w końcu zamontuje bo zmianowo z mtb juz mnie nudzą.
A jak będzie sucho to na kebaba do Krzeszowic pojdziem.

#118 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 15 marzec 2010 - 21:36

Cytat

Taaaaa, a mokro będzie od roztopów tak ze chyba w gumiakach pojade .
A propo, chyba sobie butki i pedałki szosowe w końcu zamontuje bo zmianowo z mtb juz mnie nudzą.
A jak będzie sucho to na kebaba do Krzeszowic pojdziem.

Daj znać na tego Kebaba to też się podczepię bo smaka mam :)

#119 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 15 marzec 2010 - 21:57

To ja wam potowarzyszę, ale kebaba jeść nie będę :-)

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#120 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marzec 2010 - 22:00

Taaaa i będziemy wracać ze 2 godziny układając go :lol:
Kebab jest dobry na dłuższą trase, jak przetestowałem to już , taka w sam raz to Kraków- Skała -Olkusz-Krzeszowice ( no i tutaj teges ) , Kryspinów-Kraków.
Tylko w Paryżu sądziury na zjeździe, co uważać trzeba bo szybko i dziurawo jest.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy