Wiosna !!!!
Napisano 15 marzec 2010 - 10:35
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 15 marzec 2010 - 10:43
Wszyscy jesteśmy straszliwie manipulowani, oszukiwani. Wmawia nam się rzeczy i zjawiska, które nie istnieją!
Mało kto wierzy, że chociażby opony zimowe to wymysł marketingowców, dysleksja, dysgrafia czy inne dysmózgowie - wymysł niedouczonych psychologów a globalne ocieplenie wymysł naukowców wyłudzających ogromne środki od rządów na "badania". Oczywiście, nie jestem za tym, aby bezkarnie traktować przyrodę.
Ostatnio czytałem o firmie DuPont, która swojego czasu przeforsowała opinie o szkodliwości dla środowiska jakiegoś gazu używanego do napełniania sprężarek w lodówkach promując jednocześnie jakiś inny, rzekomo nieszkodliwy. Wszyscy "łyknęli", ale jakoś nikt nie zauważył, że DuPont jest jedynym producentem owego nowego środka, który - jak sie potem okazało po badaniach - nie jest wiele lepszy!
A ręce mi opadły, po obejrzeniu wczoraj "Władcy marionetek" . Politycy to dopiero nas "robią"!
Bo każde kłamstwo powtarzane dostatecznie długo staje się prawdą.
Dobra, słońce wyszło! :-)
Napisano 15 marzec 2010 - 10:47
śniegu ponad metr ,mróz trzyma więc święta będą białe .Po takiej ogólnorozwojówce
z rana ,może gdzieś potruchtam wieczorem górala wyciągnę na szosę jak przestanie padać śnieg .Byle szosa była czarna i sucha od kwietnia to nie będzie źle ,ale podobno
w kwietniu ma na odmianę lać :evil: Jak jestem już mocno wkur.......ny to idę
biegać szlakiem pod Połoninę albo Szeroki Wierch i wszystko przechodzi ,potem w domu
człowiek jest wyluzowany jak guma w gaciach :-P
Napisano 15 marzec 2010 - 11:24
zawsze jest tutaj sroga tylko w tym roku później się zaczęła nie licząc nagłego ataku
w październiku .Jeżeli ktoś będzie się wybierał potrenować w tym roku w Biesach
to dajcie znać wcześniej będzie przyjemnie potrenować razem .W połowie maja
przyjeżdża Eska Team więc trochę poprzeciągam chłopaków :mrgreen:
Napisano 15 marzec 2010 - 11:58
Cytat
jarek, masz z jedno wolne miejsce w tej Szwecji, może sie przeniosę! :mrgreen:
Jak jeszcze raz usłyszę od kogoś, że klimat nam się ociepla, to - słowo daję - dam w ryja!
pozdrawiam
no niestety, ale tak się dzieje, że w związku z ociepleniem klimatu zmienia się ruch mas powietrza. W efekcie ciepłe powietrze do nas nie dociera, a nadchodzi zimne. Rozumiem, że nei każdy musi być klimatologiem, ale dawać w ryja za braki we własnej wiedzy to raczej nie powinieneś. :roll:
Napisano 15 marzec 2010 - 12:05
Napisano 15 marzec 2010 - 13:09
Nie zaprzeczam, że człowiek nie ma negatywnego wpływu na środowisko.
macieju1986, nie zarzucaj mi braku zielonego pojęcia, tylko naucz się czytać ze zrozumieniem! (przyznaję, trudna sztuka dostępna tylko nielicznym). Znam szkodliwość gazów używanych w lodówkach/klimatyzacjach itp dla warstwy ozonowej ziemi i nie tylko, chociaż to też dyskusyjna ponoć sprawa. Chodzi tylko o to, że DuPont chciał zastąpić swoim środkiem gaz, który wcale nie był lepszy, ale którego tylko on był producentem! Co do prądożerności starych lodówek to zgadzam się bez wątpienia.
pozdrawiam
Napisano 15 marzec 2010 - 13:47
A co do dyskusji ekologicznej, to mam tu ciekawy materiał do przemyśleń: GORĄCO POLECAM!!!
Napisano 15 marzec 2010 - 17:56
Wiosna - znów nam ubyło lat
Wiosna - wiosna w koło, rozkwitły bzy
Śpiewa - skowronek nad nami...
A teraz tak poważnie, przyznac się bez bicia kto speszył panią wiosne tak że się schowała za siódmą rzeką i dziewiątą górą?
Może by tak spalic marzannę wcześniej, może królowa śniegu wtedy zrozumie że jest już niemile widziana
Napisano 15 marzec 2010 - 21:11
Koniec, przegięła pałke, od jutra staje na szosie bo rower przygotowany i w .................. mam , tylko troche ślisko jest, człowiek nie zdąży sie do maratonu przygotowac na czerwiec ;-)
Napisano 15 marzec 2010 - 21:34
A propo, chyba sobie butki i pedałki szosowe w końcu zamontuje bo zmianowo z mtb juz mnie nudzą.
A jak będzie sucho to na kebaba do Krzeszowic pojdziem.
Gosc_kobrys_*
Napisano 15 marzec 2010 - 21:36
Cytat
Taaaaa, a mokro będzie od roztopów tak ze chyba w gumiakach pojade .
A propo, chyba sobie butki i pedałki szosowe w końcu zamontuje bo zmianowo z mtb juz mnie nudzą.
A jak będzie sucho to na kebaba do Krzeszowic pojdziem.
Daj znać na tego Kebaba to też się podczepię bo smaka mam

Napisano 15 marzec 2010 - 21:57
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 15 marzec 2010 - 22:00

Kebab jest dobry na dłuższą trase, jak przetestowałem to już , taka w sam raz to Kraków- Skała -Olkusz-Krzeszowice ( no i tutaj teges ) , Kryspinów-Kraków.
Tylko w Paryżu sądziury na zjeździe, co uważać trzeba bo szybko i dziurawo jest.
Dodaj odpowiedź