Wiosna !!!!
Napisano 02 marzec 2010 - 09:01
No nareszcie ciuchy mozna zciągnać zimowe i polatać na szosie, jest zajefajnie jak to małolaty mówią do komórki.
U nas prawie szosy suche , a jak tam w Polsce, zima ????
U mnie ptaszki ćwierkają za oknem, bosko i słoneczko grzeje :mrgreen:
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 02 marzec 2010 - 11:23
Cytat
W I O S N A !!!!
Wiosna to chyba tylko na południu Polski :-(
Co prawda w niedzielę pod wieczór temperatura sięgała +9*C, no i nie wytrzymałem i wybrałem się na wieczorną przejażdżkę (ot, ok. 2h bardzo spokojnym tempem). Na ok. 4 km przed domem złapałem gumę na cudownie dziurawym asfalcie, jako, że zawsze wożę ze sobą zapasową dętkę, to z wymianą nie byłoby większego problemu (pomimo, że po ciemku ale rower mam dobrze oświetlony + lampki na kasku) gdyby nie awaria pompki - bydle nagle zaczęło przepuszczać powietrze zamiast dymać dętę... Na szczęście chwilę po stwierdzeniu, że trzeba będzie te 4 km przespacerować, na poboczu zatrzymał się samochód, którego kierowca grzecznie spytał się, czy coś się stało i czy może w czymś pomóc. Pompki co prawda nie miał, ale zaproponował, że podwiezie mnie do domu. Okazało się, że miły kierowca był również aktywnym rowerzystą - trekkingowcem. W sumie to się nie dziwię, że chciał pomóc, ja na jego miejscu postąpiłbym podobnie ;-).
Dziś za oknem nieco powyżej zera, w nocy był przymrozek (kałuże zamarznięte), dmucha nieprzyjemny wiatr... Z ptaszków to tylko na brzegu rzeki kaczory kwaczą naparzając się w walkach godowych o samice. No może to jakaś zapowiedź wiosny jest ;-)
Sprawdziłem logi treningowe z zeszłego roku, okazało się, że marzec do samego końca był zimny, temperatura niewiele poziom zerowy przekraczała. Za to było na tyle sucho, że dawało się jeździć. Dopiero kwiecień wystrzelił wiosną - jak będzie w tym roku? Póki co, nie zapowiada się, żeby było inaczej...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 marzec 2010 - 11:32
U mnie było czuć wiosną w ostatni weekend, aż mi się chciało wyrwać z czterech ścian ale przygotowania rowerku dopiero na ukończeniu - robię uchwyt na mostek do mojej Visty i czekam na nowe szytki Veloflex Extreme.
A poza tym dużo optymizmu w człowieku na to przedwiośnie.
pozdr
O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.
Napisano 02 marzec 2010 - 11:33
Napisano 02 marzec 2010 - 11:42
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 marzec 2010 - 12:17
Co do pogody małopolska aktualnie wiatry są jak nie halny to inny, zapowiadają ochłodzenie w najbliższych dniach mam tylko nadzieje że chociaż śniegu znów nie nawali. Czekam prawdziwej wiosny jak każdy :-P :-P :-P
Dodaj odpowiedź