Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wiosna !!!!

181 odpowiedzi w tym temacie

#161 pawelkepien

pawelkepien
  • Użytkownik
  • 719 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marzec 2010 - 19:38

Ech, wiosna... Mi się ostatnio wzięło nie wiadomo skąd ok. milimetrowe bicie promieniowe w tylnym kole, walczyłem z tym długo za długo i nie udało mi się - w czasie jazdy co chwilę mną lekko telepie :-/ Podskoczyłem z tym dziś do kilku serwisów, ale nigdzie nie dało rady zrobić od ręki - w sumie się nie dziwię - idzie wiosna i weekend... W jednym akurat mieli trochę luzu, ale po półgodzinnej walce gość też się poddał. Mam się zgłosić w poniedziałek, wtedy będzie podobno ktoś, kto ma większą wprawę w kołach... Cały tydzień praktycznie od rana do wieczora byłem poza domem, żyłem tylko myślą, że w weekend wreszcie machnie się jakiś ładniejszy dystans skoro taką pogodę zapowiadali, może jakiś kilkuosobowy wypad itd. :roll: No i pogoda jest, ale roweru nie ma - ja i moje szczęście do jazdy ;-):-/ Pozostanie chyba pojechanie gdzieś na MTB, lepsze to niż nic ;-) Udanego pierwszego wiosennego weekendu wszystkim życzę! ;-)

fs-userbar-blog-white.png

#162 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 marzec 2010 - 19:50

Tylko w jednym miejscu bije ???
Trzeba było zobaczyc z drugiej strony czys nie przyłożył w coś.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#163 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 19 marzec 2010 - 20:45

A ja sobie w krótkim stroju dzisiaj wyskoczyłem, bo tak cieplutko. Oczywiście rękawki wziąłem, które i tak pod koniec zostały zdjęte. :-)

#164 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 19 marzec 2010 - 20:46

Mi kiedyś też tak biło bo dętka była zła drugi raz się zawinęła w oponie :-/ a raz tak na pompowałem że w czasie jazdy wyszła pomiędzy obręcz a koło na szczęście się nie przebiła

#165 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 19 marzec 2010 - 21:38

Cytat

Mateunio a drogi suche czy mokre ? w KRK

Generalnie suchutkie drogi, oczywiście na bardziej północnych częściach górek leży trochę śniegu, ale asfalty w 99,999% suche.

Co do dzisiejszych górek to teraz trochę żałuję, że odpuściłem w dwóch miejscach... ale na podjazdach bluzę rozsuwałem żeby na zjazdach zasuwać bo potrafiło zawiać.

#166 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 19 marzec 2010 - 23:32

a propos bicia. SPIKE czy dało by u ciebie od ręki zrobić koło. też mam z tyłu bicie, da się z tym jeździć, ale lepiej było by to zrobić. :-)

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#167 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 19 marzec 2010 - 23:40

Cytat

a propos bicia. SPIKE czy dało by u ciebie od ręki zrobić koło. też mam z tyłu bicie, da się z tym jeździć, ale lepiej było by to zrobić. :-)

nie, nie da się z tym jeździć... jak patrzyłem dzisiaj na nie i słyszałem tarcie tego hamulca... trza to zrobić...

#168 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 marzec 2010 - 07:46

Jeśli sie da to można zrobić, 11.00-14.00.

#169 comet1

comet1
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądPolska

Napisano 20 marzec 2010 - 18:37

No Panowie - ja wczoraj po zimie uruchomiłem maszynę i na pierwszej krótkiej trasie sprawdziłem czy wszystko gra. Pogoda dopisała (ciepło i sucho) i aż miło było poczuć na gębie świeże, wiosenne powietrze. Dzisiaj jeszcze tylko zamontuję gps Vistę na mostku kierownicy i jutro pogonię w dłuższą trasę. Już się nie mogę doczekać.

pozdr

ps. z zeszytu komentatorów sportowych :
" ale dzisiaj piekielnie zimno "

O! Widzę, że wykasowano moją sygnaturę. To znaczy, że jej treść dotarła. Bardzo mnie to cieszy.

#170 kalkhoff

kalkhoff
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKutno

Napisano 20 marzec 2010 - 23:30

Wreszcie zwlekłem się dzisiaj po przerwie na szosę. Przez zimę trenowałem siłowo, nogi to mi dzisiaj same chodziły i siły miały wręcz za dużo. Serducho jeszcze sie tylko nie przyzwyczaiło do wysokich obrotów i jechałem dzisiaj prawie cały czas na granicznych wartościach tętna. Na pierwszy raz 63,59 km ze średnią 28,4.

I mówcie mi, mili panowie z gór, że w centralnej Polsce nie ma podjazdów. Głowourywisty wiatr, taki jak ten dzisiejszy, jest lepszy, niż niejedno wzniesienie.

#171 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 21 marzec 2010 - 00:01

Nie... za prawdę Ci powiadam nie ma nic gorszego jak podjazd, którego widzisz koniec... a na końcu okazuje się, że to dopiero początek... - ujmę tak - ora psychikę...

#172 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 21 marzec 2010 - 00:05

Cytat

Nie... za prawdę Ci powiadam nie ma nic gorszego jak podjazd, którego widzisz koniec... a na końcu okazuje się, że to dopiero początek... - ujmę tak - ora psychikę...

Chyba, że ktoś lubuje się w podjeżdżaniu - dla niego to poezja :-)

#173 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 21 marzec 2010 - 06:54

Cytat

Chyba, że ktoś lubuje się w podjeżdżaniu - dla niego to poezja :-)

To ja jestem chyba "torowcem" co nawet ma pewnie odzwierciedlenie w masie miesa. Nie lubie podjazdow, bo wolno sie jedzie a mocno meczy :mrgreen:

#174 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 marzec 2010 - 09:36

Cytat

Nie lubie podjazdow, bo wolno sie jedzie a mocno meczy

gibber, oto właśnie kwitesencja mojego podejscia do górek... chociaż z drugiej strony, jak już się wdrapiesz na szczyt, to potem można śmignąć poddźwiękową w dół.

#175 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 21 marzec 2010 - 10:15

Cześć,

Raport pogodowy z Wrocławia. ;-)

W tym momencie za oknem +12 ale bez słoneczka. Jak wycjodziłem rano, o 6:15 do pracy to słoneczko już dawało, o sobie znać ale ostatecznie przyszły chmury... Nie wiem jak chłopaki ale ja siedzę w robocie i spoglądam w okno z nosem przyklejonym do szyby. Widziałem dziś już 2 szosowców... Ech... :-/

Ostatnie 2 dni we Wrocławiu to już w ogóle piękne były. Temperaturka po +14 w dzień i momentami bardzo ładne słoneczko. Bardzo mnie cieszy ta poprawa pogody bo ostatnio to już poprostu nerwowo nie wyrabiam. Ciągle tylko stacjonarka i stacjonarka... W poniedziałek też idę... :-| Trzeba "objechać" te ostatnie 4 treningi w studio i na szosę!

Powiem Wam chłopaki, że jak czytam co poniektóre posty w tym wątku to ciśnienie mamy wszyscy takie, z tą wiosną, że aż czuć to napięcie w postach.

W oczekiwaniu na początek kwietnia łączę się w bólu z tymi, u których dalej zimno... ;-)

#176 dedzior21

dedzior21
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 21 marzec 2010 - 12:13

z dnia na dzien coraz pozytywniej, tylko mordowind meczy niemilosiernie :mrgreen:
poezja jak sie robi srednia 45 na odcinku prawie 10 km z wiatrem, a pozniej do 30 ciezko dobic, bo tak wieje :mrgreen:

dzis wieje 6 m/s w lublinie, od wtorku ma byc <2 m/s, czyli pieknie :).

#177 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 21 marzec 2010 - 12:20

Wmordewind, straszne przekleństwo. Wczoraj zachwalaliśmy z Thorianem szybkość jednej nawierzchni, jadąc w drugą stronę zrozumieliśmy, w jak wielkim byliśmy błędzie. Co prawda wiało tylko momentami, ale dawało się to we znaki.

#178 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 21 marzec 2010 - 12:48

To latwo uzmyslawia czemu srednia peletonu wynosi czasem i 45 km/h. Wyrobniki na przodzie i czeste zmiany. Wczoraj jechalem za wywrotka, ktora nieprzekraczala 40-44 kmh. Odpuscilem po 15 minutach, bo brakowalo mi przelozen w zimowym rowerze i zadyszalem sie kadencja.

#179 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 25 marzec 2010 - 07:53

Castor przyznać trzeba, że we Wrocku z pogodą na rower akurat źle nie jest. Znów od rana słońce, ma być jeszcze cieplej niż było. Może i dziś w planie nie mam roweru, ale za to jutro od rana będę w górkach ha :)

Szkoda tylko, że na MTB, bo szosa poszła na części, a nowej jeszcze chwilowo nie ma.

Nie wiem ile trzeba mieć samozaparcia, żeby się teraz zmusić do jeżdżenia pod dachem :P

#180 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 marzec 2010 - 08:28

Cytat

Dlatego od dwóch lat propagujemy treningi nocą , tyle że na MTB , podjazdu nie widać, każdy ciagnie jak wariat, okazuje sie ze średnia z wypadu jest najczęściej większa , albo nie mniejsza niz za dnia, hm może za dnia jakies czarnawe okulary by ząłożyc trzeba.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy