moje 29"
Nasze NIEszosowe rowerki
Napisano 20 kwiecień 2016 - 21:03
- Malik, mess i Ciachoorsky lubią to
Napisano 20 kwiecień 2016 - 23:59
Ja sprawuje sie Lefty..?
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
Napisano 21 kwiecień 2016 - 07:56
Póki co nie mam powodów do zmartwień. Przed założeniem przeszedł generalny serwis (przy okazji przeróbki na 29"), pracuje płynnie, jest sztywny, lekki. Nie ma się do czego przyczepić.
Napisano 21 kwiecień 2016 - 20:14
Co to za rozmiar opon?
Napisano 21 kwiecień 2016 - 20:48
Rok produkcji 1991. Naped jak to w Wagancie 1x5. Przerzutka Tornado, manetka na skosnej rurze. Hamulce aluminiowe Favorit. Suport jak to w starych rometach ale korba juz nie na klin i mocowanie na kwadrat. Pod gorna rura przelotki na pancerz hamulca tylnego. Wszystko w rowerze oryginalne i w bardzo dobrym stanie (na zdjeciu zdjete blotniki, oswietlenie i dynamo).
Po umyciu, wyczyszczeniu, nasmarowaniu i wyregulowaniu oraz napompowaniu oryginalnych detek i opon rowerem odbylem dzis jazde testowa. Wrocily wspomnienia sprzed 30 lat, banan pojawil sie na twarzy W rowerze do wymiany wygieta tylna oska, jedna szprycha i klocki z przodu. Koszt elememtow 12zl w sklepie niedaleko.
Jesli chodzi o wrazenia z jazdy to wbrew uplywowi lat, postepowi technologicznemu i zabiegom marketingowcow rower jezdzi laczac zalety szosowki i crossa. I niech tak zostanie.
A teraz cofnijmy sie o 30 lat wstecz i obejrzyjmy zdjecia w kolorach czarno-bialych...
- Robert74 i RAFA.S lubią to
Napisano 06 maj 2016 - 10:52
Chciałbym pokazać Wam nowy rower, który tyle co udało się złożyć dla żony w ramach prezentu na pierwszą rocznicę. Rama i większość elementów malowana wg własnego projektu
Drugi smaczek to obejma do hamulców Formula i manetki i-spec - z braku takowych na runku wykonana na potrzeby własne.
Całość prezentuje się tak
- ROZMIAR, dywyn i stryjek lubią to
Napisano 19 maj 2016 - 19:17
Na razie taki przełaj, pierwsza jazda za mną
Napisano 19 maj 2016 - 20:04
mały offtop bo widzę że lefty górą ostatnio modny , jakby ktoś szukał to robię też przednie koła do leftego bo mam specjalną redukcję do centrowania, a to nie jest takie łatwe do zdobycia .
a przy okazji rowerków nieszosowych, przedstawię rowerek oczywiście retro i oczywiście unikatowy , stan jest jak przywieziony i będzie restaurowany w wolnej chwili , czyli pewnie na jesieni .
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 19 maj 2016 - 20:58
Napisano 31 maj 2016 - 20:10
TomekB, gdzie to ? L.A. ?
Orange County, trochę na południe od LA.
Napisano 04 lipiec 2016 - 12:20
Powystawowy dla Kochanej połówki, a ona "turbo foch " ja po testach zauroczony tylko pewnie nie zostanie :-( No nic póki co jest dla mnie dopisałbym tylko po napisie "monster" - "Beast" Bo to prawdziwa Bestia terenowa.
Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
Napisano 04 lipiec 2016 - 12:28
No, na kopny śnieg jak znalazł. Tylko skąd ten kopny śnieg
Swoją drogą nie dziwię się jej, że "turbo focha" zaserwowała - gdzie dla kobiety takiego byczego fatbike...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 04 lipiec 2016 - 12:50
Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman
#375 Gosc_gocu_*
Napisano 04 lipiec 2016 - 12:57
Kobieta najwyraźniej się orientuje i wie że to marketingowy, bezużyteczny wynalazek.
Napisano 04 lipiec 2016 - 23:25
Kobieta najwyraźniej się orientuje i wie że to marketingowy, bezużyteczny wynalazek.
No jak tylko zobaczyłem, że napisał @gocu wiedziałem, że post będzie kompetentny bez żadnych błędów w języku polskim i najważniejsze wypowiedź będzie podparta własnym kolarskim doświadczeniem bez maści na ból D....
@siara - miałem 50 % szans Tak do rzeczy to ogólnie się podoba, tylko nie wyobraża sobie zamontować do niego fotelik dla dziecka (lol)
@Prozor - na kopny śnieg, piach, błoto kto jak kto ale Ty wiesz gdzie tutaj można go wykorzystać (Poligon czeka)
Tak ogólnie po pseudo testach stwierdzam, że muszę taki mieć. Fajnie się czasem oderwać od szosy i bez ograniczeń z wielkim rogalem od ucha do ucha, pośmigać gdzie .... tylko chcesz
Napisano 05 lipiec 2016 - 09:12
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 08 lipiec 2016 - 14:49
fat na polskie warunki to moim skromnym zdaniem za dużo. Półtłuste koła ostatnio w modzie, może nad tym się warto zastanowić? Podobno opory toczenia nie aż tak straszne a fun z jazdy większy niż na zwykłym góralu.
Napisano 09 lipiec 2016 - 20:46
Wczoraj kurier przyniósł ramę, dziś rano pojechałem do serwisu nabić miski sterów (kudos dla kazoora.pl za zrobienie od ręki), a potem robiłem już sam przekładkę. Stara rama Merida Matts TFS zaczęła pękać tuż nad spawem rury podsiodłowej. Ciekawe czy nowa rama zgodnie z nazwą wytrzyma dłużej niż poprzednia ;-)
Rama 4Ever 26', 1300g, podobno Scandium. Pierwsze odczucie - mało sztywna - ale ostatnio głównie szosa więc mogłem zapomnieć jaka to kanapa z MTB.
Reszta leciwa ale w dobrym stanie:
Rock Shox Sid dual air 100mm
Mavic Cross Ride + Racing Ralph
XT 3x9, PD 540
Juicy 7
Siodło Fizyk Gobi, sztyca Thudbuster, kierownica Amoeba, mostek Pro XLT, rogi Richey, stery Token
- mess lubi to