Nasze NIEszosowe rowerki
Napisano 04 wrzesień 2010 - 18:31
2. SPECIALIZED PITCH z foxem 36 talas R - świetny full rownież moj ideal, zlozony wspolnie z ojcem, po NAPRAWDE strasznych okazjach, w mojej miejscowosci malo jest miejsc gdzie to zawieszenie może troche popracowac, ale na studia napewno dostanie troche ognia! w kazdym razie rower praktycznie FR w swietnej wadze bo 14,22kg!
3. NS ANALOG z widelcem z kompletu, Ns analog - rower w ktorego projektowanie mialem ciut udzialu i otrzymalismy swietne ostre kolo klasy FIXTRIX czyli po chlopskiemu - pierdolnięcia sie nie boi :mrgreen:
4. FAVORIT PASSAT - moja SZOSA, kupiona pierwotnie od kolegi za 110zl, swietna zwarta ramka, chociaz fotki fajne troche nieczytelne, duzo w nim zmienilem, same klasyczne, z czasem bede staral sie skompletowac pełną szarą 105tke
5. AUTHOR VISION ze sztywniakiem - kiedys góral, po zlozeniu speca, i tym jak doszedlem do wniosku z ojcem ze szkoda nam tego sluzacego nam 7 lat roweru sprzedawac, zmienilismy troche jego przeznaczenie, na takiego szybkiego wygodnego dośc pomykacza
6. holenderski pomykacz, nie pamietam jak sie nazywa nawet, jest wsumie na sprzedaż bo malo miejsca w garażu, sztywny, 7biegow w piescie i swietne cyclocrossowe continentale, latał i po plaskim i po lekkich scieżkach leśnych
7. UKRAINA - pomykacz miejski, mial być takim rowerem ktory nie strach bedzie zostawić pod sklepem, mial poprostu jezdzic, bo niecierpie chodzic z buta, byl granatowy, i zwykly teraz wygląda tak - goly metal, daje mu zardzewiec z wyczuciem, do tego troche oldschoolowego akcentu, jak zlapalem rower NR8. mialem go oddac komus, ale serce mi nie pozwolilo i zostal, nocuje sobie przypięty w centrum
http://img690.images...6/dsc00547a.jpg
8. a tu faktyczny HOLENDER - mial być w miejsce ukrainy - dostalem go za darmo, pracowalem w rowerowym, ktos go dal do naprawy... i dwa lata nie odebral, byl rozowy, i mial czarne kola z czarnymi oponami, dobrne malowanie, siodlo i troche serca i mam piekny rower, mial być trupem poprostu jezdzic, ale wyszedl taki ladny, że dbam o niego, i ciągle cos dodaje
http://img230.images...2/dsc01502j.jpg
http://img185.images...3/dsc01494g.jpg
9. TALL BIKE - widzialem ze ktos wyzej tez ma takie cudo w fazie produktu, moj jest troche bardziej dopracowany i calkiem nieźle jezdzi, uspawalem go z kolegą, fajnie sie jezdzi, ludzie sie patrzą a punkt widzenia JEST NAPRAWDE DIAMETRALNIE INNY - ten ponad metr wiecej naprawde wiele zmienia
http://img529.images...6/dsc00545s.jpg
10. TRIUMPH - kiedys moj pomykacz, kupiony za 120zl i wskrzeszony do zycia, pozniej oddalem go mamie, bo mam juz czym pomykac po miescie, niemniej nadal jest w rodzinie
http://lp1.pinkbike....bpic4004281.jpg
Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:05
kolekcja b. fajna
Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:12
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 04 wrzesień 2010 - 19:16
Wykonano za pomocą urządzenia: SONY
Model urządzenia: DSLR-A200
Napisano 05 wrzesień 2010 - 00:28
Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:18
Napisano 21 wrzesień 2010 - 22:18
W przyszłym sezonie do wymiany jeszcze pójdzie widelec i może jakieś pierdoły typu przerzutka przód lub tył.
Do tego zamówiłem jeszcze szytki Dugasta. :-)
Napisano 22 wrzesień 2010 - 00:00
Koła bajka.
Te Nemesis mają boki jakoś frezowane pod klocek czy klocek leci na chama po anodzie?
Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:21
Wizualnie podoba mi się wszystko, też bym niczego nie ruszał. Jednak chciałbym jeszcze nieco z niego zrzucić. Obecnie waży 9,6kg i jest z czego zrzucać. Na pewno do wymiany pójdzie widelec oraz korba.Malik, ja bym tu absolutnie niczego nie tknął.
Dokładnie tak. Najlepsze koła jakie kiedykolwiek miałem. Jestem z nich bardziej zadowolony niż z neutronów.Koła bajka.
W ostatnią niedzielę pokonałem sporo odcinków brukowych, trochę lasu, sporo dziur.
Koła centrowałem w sumie dwa razy. Pierwszy raz to wiadomo żeby w ogóle koła były proste i drugi raz po pierwszej przejażdżce. Od tamtej pory koła idealnie proste. A zaliczyłem na nich jeden wyścig i kilka mocnych treningów w dosyć trudnym terenie z mnóstwem korzeni, kamieni itp.
Dokładnie, klocek leci po anodzie, której zostało już niewiele ;-)Te Nemesis mają boki jakoś frezowane pod klocek czy klocek leci na chama po anodzie?
Czy byłby frez czy nie efekt po x km byłby identyczny.
Napisano 22 wrzesień 2010 - 10:48
No i rower zajebisty.
Napisano 22 wrzesień 2010 - 11:28
Można u nich również złożyć całe koła na wybranych komponentach.
Napisano 23 wrzesień 2010 - 11:33
gdzie taką rame kupiłes?
co to za rozmiar wyglada jakby miała strasznie długą górna rure?
Napisano 23 wrzesień 2010 - 14:59
Malik czemu zmieniłes manetki na shimano?
gdzie taką rame kupiłes?
co to za rozmiar wyglada jakby miała strasznie długą górna rure?
Nic nie zmieniałem.
Kupiłem cały rower na 105ce i go delikatnie przerobiłem.
Górna rura ma... nie pamiętam. Podsiodłowa ma 58cm.
Napisano 23 wrzesień 2010 - 15:57
Napisano 25 październik 2010 - 10:05
Do wymiany jeszcze hamulce oraz widelec.
Napisano 25 październik 2010 - 11:21
oj jak ja bym chciał mieć już swoją...
Napisano 26 październik 2010 - 20:18
Obrazek
Mój miejski streetfighter :mrgreen: , ale w teren też się czasami puścimy. Rama Tormenty , osprzęt XT/lx, jucy 3 :roll:
Obciął byś se kable od hydrauliki , coś zwisają jakby na boki
A propo, jak z geometrią pod sztywny widelec i jaki ??
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 27 październik 2010 - 13:05
Obciął byś se kable od hydrauliki , coś zwisają jakby na boki
A propo, jak z geometrią pod sztywny widelec i jaki ??
Nigdy się nie bawiłem chydrauliką , ale spoko , mam to w planach :mrgreen: . Widelec to Point (ponoć, bo żadnych oznaczeń nie ma) . Geo bardzo sympatyczne, rower jest hmm , dosyć nerwowy i bardzo chętnie przyspiesza. Nie weim jak to opisac bo jeżdże na sztywniaku jakos 2 lata i troche zapomniałem jak się jeździ z amortyzatorem. Jeśli jeździsz głownie po miescie to szczerze polecam. :-D