Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki rower do 3500zl?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1261 odpowiedzi w tym temacie

#1061 HS

HS
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 17 wrzesień 2010 - 19:54

rozmiar ramy, i w miarę dobra firma szosy

jeżeli podałeś prawdziwy wiek, masz szansę a nawet obowiązek urosnąć - więc rozmiar 54.
W proponowanej kwocie dostaniesz Treka 1,1. Jest koniec sezonu więc możesz ponegocjować, może dostaniesz 1,2
Pozdrawiam

#1062 MarcinS

MarcinS
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądTbg/Sandomierz

Napisano 17 wrzesień 2010 - 21:09

no mam taką nadzieję, że jeszcze urosnę;p;p a tak na poważnie to szukać w sklepach internetowych czy może udać się do jakiegoś sklepu w większym mieście jak myślicie??

#1063 HS

HS
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 17 wrzesień 2010 - 23:00

a tak na poważnie to szukać w sklepach internetowych czy może udać się do jakiegoś sklepu w większym mieście

post wyżej był jak najbardziej na poważnie. Ze względu na (jak sądzę) niewielkie Twoje doświadczenie zdecydowanie sklep specjalistyczny, niekoniecznie w większym mieście. Adresy znajdziesz na stronie wybranej przez siebie marki np. wspomnianego wyżej Treka.
Pozdrawiam

#1064 vercyn

vercyn
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądŁódź

Napisano 26 wrzesień 2010 - 13:02

Witam, co byście poradzili dla dzieciaka 14 lat, wzrost 162? Rozmiar wydaje mi się ze ok 50.
pozdrawiam

#1065 beyo

beyo
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądZ_Ć

Napisano 11 październik 2010 - 09:36

Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, ale jestem stałym bywalcem i czytelnikiem forum :-D
Potrzebuję szybkiej, fachowej rady i pomocy. Mogę mieć rowerek Hercules Emozione Pro, pełna ultegra, nówka sztuka za 3700 zł
http://rower.com.pl/...ducts_id=294947
http://www.hercules-...x?cat=31&id=284
Cena wydaje się zachęcająca..chyba :?: , jednak nie przekonuje mnie marka ramy... Co WY na to :?:
:?:

#1066 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 11 październik 2010 - 09:49

Witam, co byście poradzili dla dzieciaka 14 lat, wzrost 162? Rozmiar wydaje mi się ze ok 50.
pozdrawiam

moim zdaniem taki 14 latek szybko roście i szybko wyrosnie z rowery 50. Ja bym kupił rower większy taki docelowy i na poczatek pokombinował z siodełkiem kierowcia mostkiem by byłó okej.

Np. na tej samej zasadzie mojemu 6,5 letniemu synowi kupilem teraz kolarske na 24 calowych kołach i wszystko zniżyłem. Ale jezi i bedzie miał ta kolarske przez 3 lata.

Tompoz

#1067 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 październik 2010 - 15:50

T.o.m.p.o.z. moja cierpliwość dobiega końca, każdy następny nieczytelny post będzie leciał do śmietnika....

#1068 misio_gogo

misio_gogo
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 listopad 2010 - 23:03

http://allegro.pl/pi...1297967343.html

Jak myślicie, jeśli cena nie skoczy za bardzo to warto? Dodam, że mam blisko 2m, to byłaby moja pierwsza szosa :)

#1069 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 03 listopad 2010 - 12:00

misio_gogo, ta wysokość skąd wzięta? po której rurce i jak mierzona? Trzeba by się było dowiedzieć jaka jest długość górnej rury c-c.

#1070 misio_gogo

misio_gogo
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • SkądLublin

Napisano 03 listopad 2010 - 15:31

O rozmiar się raczej nie boję, bo nawet na zdjęciu widać że ramka jest duża, więc i górna rura za krótka raczej nie będzie. Zapewne mierzona podsiodłówka c-t. Chodziło mi raczej o to, czy nowy rower na campie veloce w tej cenie to jest okazja, czy też czekać na coś innego (czasu mam sporo) :)

#1071 Gosc_enigma_*

Gosc_enigma_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 20:04

Cześć :) planuję zakup szosówki. Do tej pory jeździłem "góralem" Kross Grand (osprzęt SIS). Nie jestem sportowcem, ale bardzo lubię jeździć, docelowo rocznie planuję pokonywać ~2tys km, wiosna/lato. Początkiem 2011 planuję zakup szosówki no i powoli rozeznaję temat. Budżet +/- 2500zł.

Przeglądałem specyfikacje rowerów i tej cenie jest kilka sztuk:

TREK 1.2
Ogólnie zbudowany na SORA, z tym że tylna przerzutka to TIAGRA. Dziwna jest tylko korba FSA Vero C 50/34, T 50/39/30 i kaseta SRAM PG-950 11-26

SCOTT Speedster S40
Przód 2300, tył TIAGRA, kaseta SRAM, no i ma 3 blaty (czytałem że lepsza jest szosa z dwoma blatami)

MERIDA Road Race 901-18
W większości SORA, piasty Shimano 2200

KELLYS ARC 1.9
SORA, ale przerzutki SHIMANO 2300, piasta TIAGRA

AUTHOR A3300
SORA, piasty QUANDO Road

Pells Speedy First
No tu w całości SORA

Trochę czytałem i wydaje mi się że z tych pozycji najbardziej warte uwagi są PELLS i AUTHOR. Z tego co widzę to często polecacie SCOTT'a, no ale jak z tym osprzętem? No i te trzy blaty. A co z PELLS'ami, rower ma fajną cenę, mało waży, ale nie widziałem żadnych opinii o tym rowerze.

#1072 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2010 - 20:45

Wiesz co, Ty tam masz nieco pagórkowate tereny i może się przydać trzeci blat. Sam mam 3 tarcze i nie narzekam :), chwalę sobie tą '30' z przodu. Zależy też czy będziesz brał komapkt tzn. 34-50 czy raczej 39-52 jeżeli 39 to zapomnij o jakichś bardzo stromych podjazdach.

Na twoim miejscu poszukałbym coś na allegro, w twojej okolicy. Mamy listopad za 2500zł wyrwiesz Tiagrę :).

#1073 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 11 listopad 2010 - 21:01

Scott się ładnie prezentuję. Generalnie uważam, że na start idealny.

#1074 wsiurkowski

wsiurkowski
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarsiawa

Napisano 11 listopad 2010 - 21:10

Jeśli masz budżet ~2500 i nie zależy ci na pachnącym fabryka rowerku, to możesz sobie spokojnie darować te wymienione modele. Wystarczy wejść na allegro i na pierwszej lepszej aukcji znajdziesz lepsze okazje np.: http://allegro.pl/ca...1308241539.html
kwestią jest tylko trafienie w rozmiar.
Zresztą nawet te rowery które wymieniłeś nie są warte ceny katalogowej. Za nowy to był dał coś bliżej ~2000. (a za te mniej "markowe" to jeszcze mniej)
Z tych co wymieniłeś to konkretnie mam treka 1.2 z chyba 2009 kupiony nie caly rok temu w zasadzie jak nowy za 1500 pln. w tym roku zrobiłem na nim jakies 4500km i wszytsko jest ok, kupiłem go jako bazę do ulepszania, ale poza wymiana siodełka i mostka żeby dostosować go bardziej do siebie, to wszystko działa bez zarzutu i z wymiana czekam dopiero jak cis się zużyje. Do nie wyścigowego bujania się na rowerku więcej nie trzeba. :->

#1075 Gosc_enigma_*

Gosc_enigma_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 21:16

@Makdeb jeśli brałbym Pells/Author to one mają 34/50. Mój góral ma 3 blaty no i wszystkie się przydają, tyle że rower waży co najmniej 15kg. Na innym forum też zachęcają mnie do zakupu używanego, no ale mam trochę obawy, czy osprzęt nie będzie zajechany albo rama bez pęknięć :D jestem żółtodziobem w temacie, więc mogę się nadziać ;) Zresztą w tej chwili nie widzę nic ciekawego na allegro z Podkarpacia, w rozmiarze 56 (no chyba taki mam bo mój wzrost to 185). No ale może końcem stycznia będzie większy wybór.

@wsiurkowski chyba nie zaryzykuję kupna jak nie będę miał okazji zobaczyć roweru osobiście, nie mam nic przeciwko używanemu tylko mam obawy ;)

A z tym osprzętem to zwariować można ;) ja jeździłem na SIS, więc pewnie każda SORA czy TIAGRA będzie mi pasować ;)

#1076 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2010 - 21:18

Mój góral ma 3 blaty no i wszystkie się przydają, tyle że rower waży co najmniej 15kg.

Wierz mi, różnica to będzie 200g, pamiętaj : łatwiej zrzucić ciężar z siebie niż odchudzić rower ;d.

#1077 Gosc_enigma_*

Gosc_enigma_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 21:23

@Makdeb niedaleko mnie ktoś sprzedawał taki rower, chyba jeszcze nie sprzedał. Co o tym sądzisz?
http://allegro.pl/cu...1286509833.html

#1078 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopad 2010 - 21:26

Jeżeli pasuje i jest z nim wszystko w porządku to tylko sprawdzić wszystko i kupować!! :) Super sprzęt jak na te pieniądze!

#1079 Gosc_enigma_*

Gosc_enigma_*
  • Gość

Napisano 11 listopad 2010 - 21:30

@Makdeb a możesz mi powiedzieć na co szczególnie zwrócić uwagę oglądając taki rower :?: jeśli gość nie sprzedał i wyskrobię jakąś kasę wcześnie to może się skuszę

#1080 wsiurkowski

wsiurkowski
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWarsiawa

Napisano 11 listopad 2010 - 21:57

@enigma
Ten cube do tez dobra okazja, jeśli rzeczywiście jest w bdb stanie to można brać. (ten cannondle to był tylko przykład ze można bez problemu wychaczyc cos dobrego za nieduze pieniadze) Zwłaszcza ze masz możliwość obejrzenia go na miejscu. Najlepiej jak by ci dał się przejechać parę km. A tak oglądając to sprawdź czy rama cała, koła wycentrowane no i czy wszystko działa jak trzeba no i przede wszystkim czy dobrze sie na nim siedzi.