Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#621 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 27 wrzesień 2012 - 21:44

Przed 1. października zajeżdżam do Krk na studia, jakieś sugestie gdzie wybrać się na trening z ulicy Chmieleniec (osiedla Ruczaj/Europejskie)? Nie znam Krakowa kompletnie, początki będą ciężkie :-P Ile +/- czasu pochłonie wyjazd na trasę, na której można zrobić trening?... Już się boję :mrgreen:
Z góry dzięki.

#622 Fuks

Fuks
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądKraków Bronowice

Napisano 27 wrzesień 2012 - 22:25

w fajne okolice z górkami, czyli np poprzednią trase IC (https://www.facebook...&type=1) to masz jakies 15 minut. W druga strone tez dobry dojazd, w okolice toru kajakowego tez mniej wiecej tyle, a stamtad mozna jechac na zachod albo polnoc od Krakowa juz bez zadnych swiatel i zatrzymywan.

#623 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 27 wrzesień 2012 - 22:32

Spalacz, w poniedziałek też do Krk się przeprowadzam, koło błoni będę mieszał (w sam raz na IC) :D mogę Cię wziąć na jakąś spokojną przejażdżkę na południe, nie wiem tylko jak się plan ułoży ale piątek bądź sobota, ewentualnie next next tydzień

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#624 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 27 wrzesień 2012 - 22:38

Widzę październik miesiącem wzrostu populacji szosowców w Krakowie. Ja przyjeżdżam w sobote ;-)

#625 Wijek

Wijek
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądKrk

Napisano 28 wrzesień 2012 - 08:20

No to Panowie zapraszam nie tylko na ic które już się powoli zawija do zimowego snu ale i na cichy kącik. Sobota / niedziela 10,15 . na błoniach przy lądowisku dla helikopterów

#626 Gosc_mnichu91_*

Gosc_mnichu91_*
  • Gość

Napisano 28 wrzesień 2012 - 08:47

Spalacz ja polecam garmina, rysujesz sobie tracka w basecampie i heja samemu eksplorujesz, ja tak załatwiłem tą sprawę tej wiosny:D

#627 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 wrzesień 2012 - 11:16

proponuje trasy na wschód, do Prpszowic jest przepiekna dwupasmówka , wcześniej można odbić wioskami na pólnoc, potem zachód , świetne trasy, w niedziele ruch znikomy , asfalty eleganckie

w sumie mógłbym sporo pokazć z fajnych dróg tylko ze czasu nawet w weeknd nie mam za dużo , zobaczymy jak w niedziele ewentualnie , choć pogoda nie rozpieszcza prognozą

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#628 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 28 wrzesień 2012 - 13:43

Jesień sprzyja turystyce szosowej. pora pooglądać widoki dookoła

#629 filipk91

filipk91
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 wrzesień 2012 - 22:34

Spalacz i Wilier - szosowiec Krakus melduje się, może też się dołączę, oczywiście jeśli nie macie nic przeciwko? ;)
O jakim dystansie mówimy? Bardziej rozgrzewkowo, czy bardziej dystans etapowy? ;)

#630 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 29 wrzesień 2012 - 14:21

Ja na razie odpadam jeśli chodzi o jazdę, mam sporo pracy przy mieszkaniu + trzeba ogarnąć to całe studiowanie i poczuć się pewnie w nowym miejscu :-P Druga sprawa, to nie mam roweru na razie, będzie na przyszły weekend, także wyszedł z tego przymusowy okres przejściowy :mrgreen: Trochę za wcześnie, ale co zrobić.
Krakusy, jaką siłkę polecacie? Dobrze by było zmieścić się w 100zł na miecha (12 wejść), albo żeby wpuścili na kartę Benefit bez okazania dowodu osobistego i innych śmiesznych rzeczy :mrgreen:

#631 filipk91

filipk91
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 wrzesień 2012 - 15:31

Platinum miało całkiem dobrą ofertę - 90 złotych miesięcznie. Możesz wejść sobie na darmowe zajęcia poglądowe z prywatnym trenerem. Ja też bym wolał przyszły weekend, bo nowy rower, trzeba się przyzwyczaić i ogarnąć nowe pedały i buty

#632 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2012 - 19:28

Wybrałem siłkę Strefa Ruchu Zachodnia (110zł/miech) - instruktorka oprowadziła mnie po obiekcie i stwierdzam, że super atmosfera, b. dużo wolnych ciężarów co jest dla mnie no1. Po drugie do dyspozycji jest rower spinningowy do którego mogę sobie przykręcić pedały SPD, także zamiast naginać samotnie w 4 ścianach, można to robić z ludźmi na siłowni ;-)
Dzisiaj przejechałem się na MTB z Ruczaju w stronę tej starej trasy IC o której pisaliście... Dojechać na trasę trzeba jakieś 10km w silnym natężeniu ruchu przecinając Zakopiankę, do tego dość marnym, łatanym asfaltem i jest wąsko :-? Da się przełknąć, ale jeśli znacie jakieś lepsze trasy to bardzo bym prosił ;-)

#633 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 02 październik 2012 - 15:05

zgubiłem Garmina 500, jakby ktoś znalazł to pisać :lol: już nienawidzę tego miasta :mrgreen: :evil:

#634 Fuks

Fuks
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądKraków Bronowice

Napisano 02 październik 2012 - 18:54

to ktoredy ty dojezdzasz z Ruczaju do tej trasy IC, ze masz takie duze natezenie ruchu? Chyba tylko na tym ślimaku pod sam koniec, no ale inaczej sie przejechac nad autostradą nie da. Tu w gre wchodzi jeszcze godzina o ktorej jedziesz.

Nie wiem jak to wyglada w Krośnie, ale ogolnie w Krakowie i okolicach mało jest tras, na ktorych nie ma prawie zadnego ruchu. Obecna trasa IC jest akurat ciekawa, bo tam nie ma ciągu samochodow i jest naprawde luźno, ale to juz jest od Ciebie kawałek, na oko dwa razy dalej niz ta stara.

#635 Gosc_Pedro_*

Gosc_Pedro_*
  • Gość

Napisano 03 październik 2012 - 12:14

Hej! Co do dojazdu na trasę IC, to polecałbym Ci przejechanie przez Kliny ulicami Borkowską i Forteczną ( tu jest trochę nierówny asfalt, ale nie ma tragedii), i dalej Kąpielową do Myślenickiej w Swoszowicach. Aha, i gdybyś planował objechać trasę "po strzałkach", to obecnie nie jest to możliwe - między Sieprawiem i Krzyszkowicami budują nowy most, i ten fragment jest nieprzejezdny. (Można objechać ten kawałek 'bajpasem' przez Olszowice :mrgreen:)

Pozdrawiam! :-D

#636 Gosc_Pedro_*

Gosc_Pedro_*
  • Gość

Napisano 03 październik 2012 - 17:50

Nie mogę już edytować swojego posta - chodziło mi oczywiście o starą trasę IC ;-)

#637 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 06 październik 2012 - 11:50

Jeździ ktoś z Prądnika Białego lub okolic?

#638 waxmund

waxmund
  • Użytkownik
  • 79 postów
  • SkądKraków/Starachowice

Napisano 10 październik 2012 - 15:31

zna ktoś może jakieś fajne pojazdy na południu Krakowa? najlepiej w trójkącie Wieliczka - Dobczyce - Gdów (mieszkam na Kozłówce)

zjeździłem dość mocno okolice Świątnik Górnych, i znalazłem kilka fajnych ścianek po 14%, i jedną 19% (ale muszę tam jeszcze raz skoczyć bo coś mi się wierzyć w to nie chce...)

Próbuję wyjeździć jak największe przewyższenie na odcinku 40-50km... póki co 1000m na 40,7km najwięcej wbiłem ;-)

#639 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 10 październik 2012 - 16:05

Ja dzisiaj pierwszy raz byłem w okolicach tych całych Świątnik, spotkałem jednego kolarza w ubraniu Bikeholicy, chciałem zagadać ale głupio mi kogoś zatrzymywać na treningu, sam wiem że to irytujące, w każdym bądź razie pozdrawiam serdecznie :-P Tereny rzeczywiście ciekawe, ruch mniejszy, asfalt raczej dobry i sporo podjazdów - najdłuższy w okolicy to pomiędzy Swoszowicami a Świątnikiem, 2.3km serpentynek.

#640 Mirek Sólnica

Mirek Sólnica
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądOchojno

Napisano 10 październik 2012 - 21:54

Spalacz ja również pozdrawiam serdecznie.
Twoja próba zagadania wyglądała: "Chciałbym ale boję się"
Więcej odwagi.

Dodaj odpowiedź