Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#641 Gosc_Spalacz_*

Gosc_Spalacz_*
  • Gość

Napisano 11 październik 2012 - 06:09

Okej następnym razem zabarykaduję Ci drogę :mrgreen:

#642 Gosc_Dawidziu_*

Gosc_Dawidziu_*
  • Gość

Napisano 14 październik 2012 - 12:23

Obecnie mieszkam na olszy, koło rolniczego, zapraszam można się umówić na trening ;-)

#643 filipk91

filipk91
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 październik 2012 - 21:01

ja mieszkam na granicy Bronowic i Krowodrzy. Na uczelni tragiczny podział, zostały mi tylko w tygodniu poniedziałki rano, ale i tak będę je w większości musiał wykorzystywać na naukę, chociaż pewnego razu kto wie ;)

#644 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 14 październik 2012 - 22:46

Kozłówce

Kozłówku

ja mieszkam na granicy Bronowic i Krowodrzy.

Bronowice są częścią dzielnicy Krowodrza...nie ma granic między nimi ;p

#645 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 15 październik 2012 - 06:57

ja mieszkam na granicy Bronowic i Krowodrzy.

Bronowice są częścią dzielnicy Krowodrza...nie ma granic między nimi ;p

No to 'pacz'

#646 waxmund

waxmund
  • Użytkownik
  • 79 postów
  • SkądKraków/Starachowice

Napisano 15 październik 2012 - 11:35

Kozłówce

Kozłówku

http://pl.wikipedia....g/wiki/Kozłówek

Kozłówek - potoczna nazwa osiedla Na Kozłówce w Krakowie

#647 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 05 marzec 2013 - 22:52

Witam.
Jako że od niedawna mieszkam w Krakowie (studia) chciałbym się dowiedzieć gdzie tu można pojeździć na szosie. Tak żeby asfalt nie był w opłakanym stanie i żeby nie było dużego ruchu. Mieszkam na al. Jana Pawła na akademikach AWF jeśli ktoś zna jakąś trasę żeby nie pchać się w stronę centrum prosiłbym o napisanie tu lub na priv ewentualnie wrzucenie jakiejś mapki. Z góry dziękuje

#648 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 05 marzec 2013 - 23:12

Witam.
Jako że od niedawna mieszkam w Krakowie (studia) chciałbym się dowiedzieć gdzie tu można pojeździć na szosie. Tak żeby asfalt nie był w opłakanym stanie i żeby nie było dużego ruchu. Mieszkam na al. Jana Pawła na akademikach AWF jeśli ktoś zna jakąś trasę żeby nie pchać się w stronę centrum prosiłbym o napisanie tu lub na priv ewentualnie wrzucenie jakiejś mapki. Z góry dziękuje

proponuję zacząć od szybkiego przejrzenia tego tematu

#649 Gosc_strenq_*

Gosc_strenq_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2013 - 10:18

Witam.

Mieszkam przystanek od AWF, więc możemy spróbować coś pokręcić, kwestia ile czasu zamierzasz jeździć, bo niestety pół godziny trwa wydostanie się od nas na jakieś normalniejsze trasy :)

#650 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2013 - 17:47

Nie żartuj - spokojnie na wschód przez Pleszów można albo idealnie na północ w kierunku osiedla Piastów lub cmentarza Batowickiego - wszędzie blisko!

#651 Gosc_strenq_*

Gosc_strenq_*
  • Gość

Napisano 06 marzec 2013 - 21:28

Nie żartuj - spokojnie na wschód przez Pleszów można albo idealnie na północ w kierunku osiedla Piastów lub cmentarza Batowickiego - wszędzie blisko!

Źle się wyraziłem - chodziło mi, że wjazd i wyjazd na normalniejsze trasy zajmie jakieś pół godziny. Jeśli ma się zamiar pojeździć godzinę - półtorej to mnie się roweru wyciągać nie chce - mija się to z celem, bo jednak Bronowice itp. mają lepiej. Czy na Pleszów czy na Batowice jest ok. 7-8km (tak samo np. Łutnia), a fakt potem jest już gdzie jeździć.

#652 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 marzec 2013 - 21:51

Mister46, weż mape i spróbuj na wschód pojechać , tam masz trasy na Niepołomice . ewentualnie na Proszowice przepiękna droga z nowym asfaltem

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#653 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 07 marzec 2013 - 09:11

Dzięki wszystkim za pomoc.

#654 Zwirek

Zwirek
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marzec 2013 - 18:13

Cześć,
od tygodnia mieszkam w Krakowie (Prądnik Biały), temat się rozrósł więc ośmielę się zapytać czy macie jakieś godne polecenia trasy z mojej okolicy? Na razie ruszałem w stronę Skały/Ojcowa/Olkusza i z raz wyjechałem na Dobczyce/Świątniki G. A może ktoś mieszka w mojej okolicy i ma ochotę na lajtową (oj, noga nie podaje) rundkę na tygodniu?

#655 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marzec 2013 - 22:26

no to weż mapke okolic do ręki , podjedź ku mnie popołudniem , to Ci pokaże mniej wiecej fajne trasy na zachód, bo widze ze Pólnoc opanowana typu Olkusz , chocna pólnoc też jest pare fajnych przecinek ...

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#656 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 10 marzec 2013 - 23:24

Zwirek, możemy kiedyś gdzieś pośmigać, mieszkam okolice Alei 29 listopada/ul. Dobrego Pasterza
mam trochę napięty grafik ze studiami ale może się coś uda wykminić, choć raczej dopiero w nast. tygodniu.

p.s - wybierasz się do Miechowa 23 marca ?

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#657 ragandbones

ragandbones
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 marzec 2013 - 23:44

W piątek sprzedałem MTB i w końcu jest kasa na zakup pierwszej szosy. Jak się z tym uporam (myślałem, że trudno sprzedać rower...teraz jak na to patrzę to sprzedaż była banalna w porównaniu do kupna) to mam nadzieję, że wyskoczę na jakieś wspólne kręcenie. Za czasów mtb bardzo często śmigałem do Tyńca zahaczając w obie strony o podjazd pod kopiec Kościuszki i klasztor Kamedułów, ciężko w Krakowie o solidne górki więc trzeba korzystać z tego co jest :)

#658 celar

celar
  • Użytkownik
  • 211 postów
  • Skądkraków

Napisano 11 marzec 2013 - 10:31

Na północ proponuję taką trasę:trasa1

Można rozbudować jadąc dalej na północ albo wracając, bardziej na zachód lub pojechać przez Wolbrom na Miechów czy Słomniki.
Chociaż mieszkam na samym południu Krakowa to często taką traskę sobie robię bo jest bardzo dobry asfalt, względnie mały ruch a sama trasa dość malownicza. Przejazd przez miasto traktuję jak rozgrzewkę i rozjazd, pozatym Kraków to nie Nowy Jork i przejechanie przez niego to góra 25min.
Polecam też ulicę jurajską w Woli Kalniowskiej, taka chopka około 1km może 1,5 ze średnim około 8% ale miejscami naprawde trzeba przepychać:D

Można też jechać bardziej na zachód na Trzebinie, Chrzanów potem Alwernie i wrócisz do centrum miasta przez Księcia Józefa.

Proponuję poprostu wsiadać na rower, jechać przed siebie i odkrywać nieznane:D na wszelki wypadek wziąć mapę. Ja tak robiłem i w sumie nadal robię:D

Ragandbones, średnio chyba znasz okolice Krakowa, wg. mnie to ciężko tu o płaską trasę na robienie bazy (nie lubię się wlec na podjazdach:D) Proponuję Pogórze Wielickie i Beskid Wyspowy. Z Krakowa 40 km a podjazdów i po 20% nie brakuje. Także rejony dolinek podkrakowskich, Będkowice itp Ponadto Rejony Kalwarii Zebrzydowskiej :
trasa2

Trasa wraz z profilem, oceń sam. W ogóle polecam tą stronkę, naprawdę można znaleść fajne trasy.

#659 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 11 marzec 2013 - 11:05

Ragandbones, średnio chyba znasz okolice Krakowa, wg. mnie to ciężko tu o płaską trasę na robienie bazy

Nie zgodzę się - trasy na wschód i zachód to typowe płaskie trasy:

zachód: Zabierzów-Krzeszowice-Trzebinia-Chrzanów - prawie stół.
wschód: Niepołomnice? Nowe Brzesko? Proszowice? Kazimierza Wielka?

#660 celar

celar
  • Użytkownik
  • 211 postów
  • Skądkraków

Napisano 11 marzec 2013 - 11:27

No, nie mówię że nie ma, to taka hiperbola była:) Teraz (marzec) to tylko na zachód wyjeżdzam, na góry będzie jeszcze czas. Jeśli chodzi o kierunek wschodni to tam nie jeździłem za bardzo. Aczkolwiek do Niepołomic od strony Wieliczki wcale tak płasko nie jest, chyba że chodżi Ci o drogę z Huty to nie wiem.

Dodaj odpowiedź