Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#161 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 październik 2010 - 22:57

Jutro o godzinie 10:30 +/- 10min spotykamy się przed wjazdem do Skały od strony Ojcowa. Jedziemy sprawdzić trasę czasówki z wielkim bólem, że dopiero teraz a nie wcześniej. Po drodze może coś jeszcze wpadnie pod koło i pojedziemy sobie po podjeżdżać z Ojcowa na Sąspów. Raczej łagodnie, nie za długo i w formie rozgrzewki przed weekendem.

#162 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 12 październik 2010 - 08:16

Poprawka godzinowa: 11:30 :roll:

#163 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 październik 2010 - 15:03

Jest ktoś chętny na jakiś wypad w piątek?

#164 maku84

maku84
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków/Radom

Napisano 13 październik 2010 - 16:36

ja planuje pojeździć i jutro na południe od Krakowa start ok 11 i ok 120km i w piątek też gdzieś się wybieram, z tym że na piątek nie planowałem jeszcze traski więc jestem chętny:)

#165 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 13 październik 2010 - 17:11

Cytat

z tym że na piątek

Spróbuj ustawić się z jakąś grupką na północ od Krakowa; są naprawdę fajne asfalty.
Ja już się przekonałem /który to już raz?!/, że mogę co najwyżej doskoczyć na krótko do jakiegoś peletoniku, a najchętniej w dzień powszedni.
Ale z "wyżłami" sam na sam już nigdy :mrgreen: . Oni są bardzo w porządku /ostatnio holowali mnie do domu ponad godzinę :mrgreen: / ale ja potem mam kacora :-/
Za cienki ze mnie Bolek :cry:
MK747 i antekk na pewno wiedzą o czym piszę, bo byliśmy na przejażdżkach. Jestem pod wrażeniem / na plus oczywiście/ ich wiedzy i samodyscypliny. Wypowiem się może więcej jak ochłonę :-| , żeby nie było, że kadzę :-)

#166 maku84

maku84
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków/Radom

Napisano 13 październik 2010 - 17:41

marek na północ jeżdżę najczęściej. To południe jutrzejsze taki właśnie zróżnicowanie żeby było:) to może masz czas w piątek na północ? Ja też chartem nie jestem:)

#167 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 październik 2010 - 18:13

No to umówmy jaką trasę byśmy walnęli w piątek. Ja byłbym za kierunkami południowymi lub zachodnimi. Na południu też mamy ładne asfalty ;).

#168 maku84

maku84
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków/Radom

Napisano 13 październik 2010 - 18:34

makdeb a jutro może? Ja na jutro jadę coś takiego wieliczka-choragwica-hucisko-kunice-gdów-łapanow-muchówka-nowy wiśnicz-bochnia-łapczyca-pierzchniow-dobczyce-wieliczka-kraków. Ok 130km. Przewyższenia ok 1100m. Start tak jak pisałem ok 11

#169 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 październik 2010 - 18:57

Cytat

makdeb a jutro może? Ja na jutro jadę coś takiego wieliczka-choragwica-hucisko-kunice-gdów-łapanow-muchówka-nowy wiśnicz-bochnia-łapczyca-pierzchniow-dobczyce-wieliczka-kraków. Ok 130km. Przewyższenia ok 1100m. Start tak jak pisałem ok 11

Gdyby nie szkoła to bym pojechał z tobą. ;) W piątek mam wolne, to samo w sobotę, a w niedzielę rano tj. od 9 do 13

#170 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 13 październik 2010 - 19:13

Cytat

to może masz czas w piątek na północ?

Mam czas, ale napisz mi najpierw, co znaczy w/g Ciebie "Ja też chartem nie jestem".
Bo Ty może buldog jesteś ;-) Czyli zawzięty kolarz :lol:
Zawsze chętnie pojeżdżę po okolicy pod warunkiem, że naprawdę jesteśmy w "tej samej lidze" lub tym samym "kółku zainteresowań".
Pozdrawiam.

#171 maku84

maku84
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków/Radom

Napisano 13 październik 2010 - 19:36

makdeb ja mam wolne i mogę jeździć jutro i pt, weekend niestety praca.
Marek ja na kolarce od tego roku siedzę pozatym na zimę co tam się forsować
to proponuje zgadajmy się na piątek we trzech na jakieś spokojne tempo gdzieś na zachód. Wieczorem będę mógł siąść nad mapka i coś na zachód wymyślić. Chyba że macie jakieś gotowce?:) może jakiś oświęcim czy co? Też tak ok 11:) Może ktoś jeszcze dołączy?

#172 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 13 październik 2010 - 19:43

ja się piszę na piątek bardzo chętnie!

#173 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 13 październik 2010 - 19:55

Cytat

ja się piszę na piątek bardzo chętnie

Ja też, pod warunkiem jak wyżej.

#174 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 13 październik 2010 - 20:26

A nie ma ktoś ochoty na jakąś luźną nocną jazdę? nawet mogła by być na singlach albo ostrym? Tak po prostu dla radości;)

#175 Gosc_Stoofek_*

Gosc_Stoofek_*
  • Gość

Napisano 13 październik 2010 - 21:30

czester_ - ja bardzo chętnie, przecież wiesz :)

samemu jakoś nie lubie jeździć po krk bo sie gubie i jest panika ....
także czekam na propozycje :)

#176 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 13 październik 2010 - 23:11

No ty to wiem;) Ale może jeszcze ktoś..

#177 maku84

maku84
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądKraków/Radom

Napisano 14 październik 2010 - 09:59

Cytat

A nie ma ktoś ochoty na jakąś luźną nocną jazdę? nawet mogła by być na singlach albo ostrym? Tak po prostu dla radości;)

nie brałem w czyms takim udziału więc zapytam jak to wygląda? W miescie/poza miastem, dystans, tempo itd? :) Zdarzało mi się jeżdzic w nocy.

Co do piatku to moze, o 11 w zabierzowie panowie i moze cos takiego
http://www.bikemap.net/route/730059

można trase wydłużyć, dorzucić jakis podjazd, ale to juz proponujcie albo ustali się jutro :)

#178 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 14 październik 2010 - 10:23

Ja też nie brałem w czymś takim udziału:) Po prostu najczęściej samotnie o godzinie 22-23 jak wszędzie jest pusto wsiadam na ostre czy szosę w zależności jaki teren i jadę przed siebie nie patrząc na tempo etc.
Ostatnio właśnie ze stoofek'iem pozwiedzałem troszeczkę Krakowa. Tak 2h jeździliśmy bez celu dla samej radości;)
Nowa kładka, wszystkie rynki etc.

#179 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 14 październik 2010 - 13:21

maku84, ja bym proponował trochę inaczej ze względu na stan dróg które są na Twojej mapce. Rudawa, Brzezinka, Więckowice są całe rozkopane. Z Tenczynka do Rudna jest droga przez las z asfaltem a raczej czymś co chyba było kiedyś drogą...

Dołączona grafika

Spróbujmy włączyć Chrzanów do tej trasy.

Dołączona grafika

#180 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 październik 2010 - 13:44

No to jedźmy tak : http://www.bikemap.net/route/730203 lub zamiast wojewódzkiej jakieś poboczne drogi .

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy