Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#121 tresor

tresor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • Skądkrk

Napisano 02 październik 2010 - 10:36

nie ma co robić problemów, młody ambitny niech działa ;)

a może w niedzielę ktoś gdzieś z Krakowa? tak rekreacyjnie przynajmniej. (zapowiadają słońce i ca 15st)

#122 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 02 październik 2010 - 10:37

Ja jak najbardziej się piszę. Ale nie mam jeszcze kurtki także jak nie będzie słońca to nie jadę.

#123 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 02 październik 2010 - 10:43

Cytat

Przecież wyjechali o takiej i takiej godzinie... a potem wspólnie stwierdzili że trzeba się wrócić. Nie rozumiem w czym problem?!

Jeśli się zbiera grupa i jedzie po określonejk trasie, to można do niej dołączyć.
Na przykład.
Czemu się wrócili???
Jakiś tajfun, albocoo ?? Ja, chociaż nie lubię długich wycieczek zrobiłem wczoraj 109 kilometrów i nawet nie zmokłem /bo nie padało akurat/.

#124 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 02 październik 2010 - 14:16

Po pierwsze żadnej grupy nie było. Tak samo jak zainteresowania tym wyjazdem. Było nas dwóch.
Po drugie, gdybyś łaskawie napisał, że może dołączysz do nas w środku trasy to może zmusilibyśmy się przejechać całość. Przykro mi, ale nie jestem jasnowidzem na twoje widzimisię.

Wróciliśmy się bo padła taka wspólna decyzja. Trasa i tak była nie znana, więc jakbyś doczytał co napisałem na temat nawierzchni i możliwości zmiany trasy w "locie" to może oszczędziłbyś mi teraz tego pisania.

#125 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 październik 2010 - 17:23

Proponujecie coś na jutro? :)

#126 robin

robin
  • Użytkownik
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 02 październik 2010 - 23:35

Witam. Niedziela. Trasa: http://www.gpsies.co...scadsqdhvilwqka, start z Placu Centralnego o 13.00 lub z Batowic o 13.15-13.20. Zapraszam na dwugodzinną wycieczkę.

#127 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2010 - 12:28

Cytat

gdybyś łaskawie napisał

Nie odbieraj mojego postu jako ataku na swoją osobę /to nie było moją intencją/. Nie mogłem się dopisać, bo zobaczyłem wpis ok. 10 rano więc zmodyfikowałem trochę swoje plany i pokręciłem się na "Waszej" trasie w nadziei, że może dołączę do grupy /nie mieszkam w Krakowie a było za późno, żebym zdążył do Zielonek/. Nie mam do nikogo pretensji; rzuciłem uwagę "organizacyjną"... Już tego nie zrobię ;-)
Obserwuję forum przez kilka lat i widzę różne próby złapania jakiegoś kontaktu dla wspólnego pojeżdżenia; większość takich akcji w ok. Krakowa nie wypala; ta wygladała obiecująco, bo doszło do decyzji, wskazaniu trasy i godziny..
Przez wiele lat organizowałem wspólne gry w nogę i siatkówkę i wiem, że trzeba się sztywno trzymać planów, żeby dać szansę również malkontentom ;-) Nieraz bywało, że przyjeżdżało nas tylko dwoje lub troje /ciężka jest dola organizatorów/. Ale wreszcie udało się jednak zrobić dobrą paczkę, która się trzymała parę ładnych lat.

#128 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 04 październik 2010 - 15:10

Rozumiem, no ja też może wyskoczyłem za bardzo, ale odebrałem to faktycznie jako atak. Przykro mi, że nie udało nam się spotkać na trasie. Ja też nie jestem z Krakowa wiec zawsze staram się umawiać tak aby tym co jadą z centrum było wygodnie.

#129 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 październik 2010 - 15:14

A w sobotę tak na dłuższą jazdę jest ktoś chętny?
tresor, w niedzielę też bym pojechał, masz jakiś plan?
(to jeden z nielicznych weeków gdzie mam wolną sobotę i niedzielę :-D szkoda tylko, że dni coraz krótsze i zimniejsze :-( )

#130 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 07 październik 2010 - 18:26

Cytat

w sobotę tak na dłuższą jazdę jest ktoś chętny?

Cytat

niedzielę też

Jak planujesz wyskoczyć na północ i jeśli uzbierasz jeszcze kogoś, to może bym do Was doskoczył /niestety nie jestem panem swojego czasu - taki urok/, więc nie mogę się umawiać "na bank".

#131 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 08 październik 2010 - 08:49

w niedziele o 10:10 w sułoszowej robimy V bikeholikową czasówkę - reflektuje ktoś :P
Po imprezie ognisko z kielbaskami !
wpisowe symboliczne kto ile da.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#132 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2010 - 08:53

marekg58, nie ma sprawy może być północ ;-)
To może umówmy się w jakimś rozpoznawalnym miejscu w centrum w sobotę np koło południa ?

#133 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2010 - 09:01

Cytat

w niedziele o 10:10 w sułoszowej

Możesz podać więcej szczegółów? Chętnie wpadnę, choćby tylko, żeby popatrzeć /chyba, że mi stopa odpuści - spuchła jak bania/, ew. coś pomóc.

#134 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2010 - 09:21

Cytat

w centrum w sobotę

Chodzi mi o to, że:
1. jestem słabym kolarzem i boję się umawiać na dwójkowe jazdy z innymi, żeby im nie popsuć treningu, gdybym wymiękł /jak dołączam do większej grupki, to zawsze mogę sobie odpaść/
2. żebym nie musiał jechać do Krakowa, bo to jest 25 km. Jak dodam powrót to się robi pięć dych. Wytrzymałość moich nóg i tyłka/pleców to max. 3 godz. Samochód nie wchodzi w rachubę; korki przy wjeździe do miasta są nieobliczalne. Najchętniej dołączyłbym do grupki gdzieś na wysokości Wielkiej Wsi /droga nr 94 do Olkusza/ lub na drodze nr 794 do Skały.
3. właśnie gres zapodał jakąś jazdę w niedzielę niedaleko mnie; teraz myślę jak zrobić, żeby ew. wystartować. Wtedy sobotę trzeba by bardzo lekko zrobić a dzisiaj może jakieś lekkie sprinciki. :-)

#135 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2010 - 09:53

marekg58, miałem na myśli jakąś lekką jazdę przy tej temp to nie ma co szarżować :-D

#136 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2010 - 10:14

Cytat

miałem na myśli jakąś lekką jazdę

To możemy spróbować jutro jakąś traskę. Ponieważ widzę, że lubisz naprawdę długie wypady, więc pewnie nie zrobi Ci różnicy jak dołączę /i odłączę :-D / na podanej wysokości. Teraz coś zaproponuj; może Ogrodzieniec przez Olkusz? Preferuję dobre asfalty, bo oponek i plomb w zębach mi szkoda :-D

#137 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2010 - 10:49

czasówka: http://bikeholicy.pl...ask=view&id=193 i http://forumrowerowe...ull=1#post81920

#138 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 08 październik 2010 - 11:22

Cytat

czasówka

Kilka dni temu jechałem z Trzyciąża do Skały i gdzieś za Wielmożą przygotowywali się do remontu drogi /wysokie krawężniki/. Nie wykluczone, że w tych dniach będą kłaść asfalt. Może uda mi się dziś sprawdzić.

#139 MK747

MK747
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2010 - 13:42

marekg58, może być Ogrodzieniec ;-)

O 11 w Skale będę + -chyba, że na Olkusz przez Krzeszowice?
(Jadę ze Swoszowic)

#140 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 październik 2010 - 13:47

A na niedzielę coś planujecie?? Jestem chętny :)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy