Skocz do zawartości

Zdjęcie

Krakowskie szosowanie

856 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gosc_daroq_*

Gosc_daroq_*
  • Gość

Napisano 02 sierpień 2010 - 20:43

Witam!
Można się do was dołączyć? Wprawdzie w krakowie mam tylko szosę Colnago z poprzedniego wieku, ale chyba dam radę, w końcu rower sam nie jedzie. Zależy od trasy i Vśr. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam

#82 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 sierpień 2010 - 21:22

Ja jutro jade na Olkusz i przez Krzeszowice i Kryspinów z powrotem także pomacham, na trasie jakby co, nie wiem o której , jak wstane , może 6.00

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#83 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 03 sierpień 2010 - 19:43

Koledzy mam takie malutkie pytanko, może już ktoś był z was w te wakacje w Zakopanem nie orientujecie się, ile kosztuje parking dla samochodu przy morskim oku ? Z góry dziękuję za odpowiedź.

#84 Kamilo

Kamilo
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądTarnów

Napisano 04 sierpień 2010 - 03:24

Pod M-Okiem nie zaparkujesz samochodem (wcześniej masz zakaz wjazdu bo to TPN) . Najbliżej zostawisz go w Palenicy Białczańskiej (jakoś tak). Ile to kosztuje? Nie wiem. A może lepiej busem z Zakopca?

#85 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 sierpień 2010 - 06:12

auto można zaparkować tam przy byłego przejścia granicznego przed mostem , jest duzy parking bo TPN go przejęło, koszt nie był jakiś duży , sprawa paru złotych, ale jak byłem to gosć siedział i pilnował niby.

Tyko do M O rowerem nie pojedziesz bo sie nie da.

#86 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 05 sierpień 2010 - 08:24

Parking w Palenicy to cos kolo 20zl za caly dzien,na godziny to nie wiem ale napenwo kolo 4zl za 1h.Do Morksiego Oka planuje juz jakis czas dojazd rowerem,niby nie mozna.Znajomy przedzieral sie przez las i wyjechal za bramkami i nikt sie nie doczepil;)Na Slowacji mozna smigac takimi asfaltami w Tatrach,wrecz sa szlaki rowerowe...

#87 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 sierpień 2010 - 08:55

Są szlaki, owszem , ale zobacz dokąd, w zasadzie do schroniska i potem halt jest.

Na zasadzie " przedzeirania sie przez krzaki " można i na Giewont wyjechać i zjechać , ale czy to społecznie moralne jest ?? jakby tak kazdy se jeździł to było0by tak jak dawniej.

#88 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 05 sierpień 2010 - 09:21

no o to chodzi przeciez ze chce dojechc tylko do schroniska.Na Slowacji podam przyklady Ślaski Dom-asfalt wiedzie na wys. 1670m n.p.m.
Popradzkie Pleso 1500m.n.p.m.
Szczyrbskie Pleso 1500m.n.p.m.
Hrebieniok-1280 m.n.p.m
Wszedzie mozna legalni dojechac po szosie rowerem
Czyli wszystko zblizone do jazdy na Morskie Oko.Tylko ze na Slowacji nie ma "górali" któzy powoża konie do góry

#89 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 sierpień 2010 - 09:38

no i może nie ma debili , u nas byłoby ładnie , nawet do Morskiego można było jeździć rowerem tylko pare wypadków było jak zjeżdżali z góry.

#90 Gosc_Natasza_*

Gosc_Natasza_*
  • Gość

Napisano 05 sierpień 2010 - 10:32

Wczoraj wybrałam się na "Zakopankę". Okazało się, że nie był to najlepszy wybór - był okropny korek z powodu budowania grogi. Przez miasto jedzie się łatwiej niż oczekiwałam, około 10 kilometrów do trasy. Ale jakieś kierowca na mnie nakrzyczał: zatrzymał się i krzyczał machając rękami. Nie wiem, o co mu chodziło, jechałam sobie po prawej stronie, nic złego chyba nie robiłam. A na trasie pies na mnie naszczekał - biegł wzdłuż płotu szukając wyjścia, żeby mnie pożreć. Więc wszystko było tak, żeby mogłam się poczuć jak w domu.
Po skończeniu korka droga była bardzo ładna. Znalazłam to czego szukałam. Ponieważ nie mamy żadnych gór ani pagórków, zawsze mnie takie drogi zachwycają.
Obiecali mi tutaj kiedyś wiele chętnych do prowadzenia. Napisałam przedwczoraj w innym topiku, ale nikt mi nie odpowiedział.

#91 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 05 sierpień 2010 - 15:41

Bo tu się pisze:) Ja jutro jadę na start tdp do Oświęcimia. Z 2 znajomymi jedziemy potem na jakiś trening.
Dziś jeśli jest ktoś chętny piszcie priv bo też się gdzieś wybieram na wieczór.
W sobote również można gdzieś się przejechać a potem na metę do Krakowa pooglądać finał.
No i niedziela również cała u mnie wolna także jak ma ktoś ochotę wyskoczyć śmiało pisać.

#92 Gosc_daroq_*

Gosc_daroq_*
  • Gość

Napisano 05 sierpień 2010 - 22:34

Natasza, widziałem Cię wczoraj na Alei Pokoju. To chyba byłas Ty, bo kobieta na szosie (Willier na Campie?) to prawdziwie egzotyczny widok. Zresztą przyglądałem się Twemu sprzętowi z zaciekwaieniem, chociaż byłem pieszo.
A co do sytuacji na Zakopiance, to jazda tam nie jest za przyjemna. Duży ruch nie pozwala się rozluźnić, jak jedziesz po prawej stronie prawego pasa to trąbią, jak jedziesz poboczem to zbierasz żwirek i wszystkie inne syfy, co w moim przypadku dwa razy skończyło się kapciem. Chociaż, swoją drogą jest to jeden z lepszych kawałów asfaltu w okolicy, jakie znam.
Pzdr[/b]

#93 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 sierpień 2010 - 08:39

Ładna trasa jest na Krzeszowice i okolice tam, , przyzwoita na Olkusz, przez Skałe , potem Sułoszową , powrót przez Krzeszowice a mozna i Rudno i Czernichów.

Raczej celuj w trasy na północ i zachód Krakowa, co do południowych to raczej przez Gdów i Kasine ładniutkie asfalciki.

W niedziele są ustawki na jazdy na końcu Błoń musisz trafić o której sie kto umawia i w jakim tempie .

#94 Gosc_Natasza_*

Gosc_Natasza_*
  • Gość

Napisano 06 sierpień 2010 - 14:17

daroq tak, to byłam ja. Wilier na Campie. A co jest takiego w tym egzotycznego? To mi dziwi, że nie ma tutaj wiele dziewczyn, jesteśmy w Moskwie siedem - osiem osób, które regularnie jeżdżą. Często trenujemy same razem i to jest bardzo wygodnie, że nie muszą na nas chłopaki czekać, bo oni zawsze są o wiele szybciej.
SPIKE dziękuję Ci za informacje, spróbuję to znaleźć. Widziałam dopóki na południu tylko trasę z Radomia, skąd przyjechałam samochodem, tam też droga jest teraz budowana.

#95 Gosc_daroq_*

Gosc_daroq_*
  • Gość

Napisano 06 sierpień 2010 - 19:02

Ja tam bym oczywiście wolał, aby dziewczyn na szosie było jak najwięcej, ale prawda jest taka, ze tego typu sport dla kobiet jest raczej mało interesujący w naszym kraju. Stąd właśnie Cię rozpoznałem. W takiej żeńskiej grupce to bym sobie chętnie pojeździł.
A jak mają się polskie szosy do Twoich rodzimych?

#96 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 sierpień 2010 - 19:54

dobra niech będzie, napisz mi na PW swój numer telefonu.
Zazwyczaj jeżdze tylko rano wczesnie 7,8
Tempo raczej spokojne bo z trasy mi wychodzi 25-26 .średnia ( a nie kurcze 35 hehehe ) , bo pagóe=rków troche jest po dordze , takze podłącze cie jakby co, swoje jazdy traktuje jako podstwowe do mtb więc nie ma tu zapipierzania na oślep.
Jeżdze czasem w niedziele albo w sobote to też moge sms-a wysłać.
Czasem są jazdy np na Pizze hehehe do Kryspinowa poprzedzone jazda na czas ok 30 km tak dla zabawy, albo na kebaba do Krzeszowic :-D
Jak sie poprawi pogoda to moze i gdzieś dalej taka 2 setka .

#97 Gosc_Natasza_*

Gosc_Natasza_*
  • Gość

Napisano 06 sierpień 2010 - 20:40

daroq polskie szosy są dobre. Dobre jest to, że ich wiele, bo my mamy nie wielki wybór z tego powodu, że Moskwa jest bardzo dużym miastem i wszystkie drogi są dla ciężarówek. Mam właśnie tylko jedną drogę, ona prowadzi do lotniska i dlatego ma cichy ruch, ale jest całkiem płaska i prosta. Drugie miasta na pewno mają inny warunki, ale tego nie wiem :) Najlepiej mi było trenować w Niemczech. Niewiarygodnie wiele dróg, które są specjalnie dla rowerów zbudowany. To jest raj dla rowerzystów. :roll:

#98 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 07 sierpień 2010 - 21:31

jutro ktoś leci?

#99 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola